Açıkçası benim motorum kıymetlidir ve kullandığım hiçbir makinenin sınırlarını zorlamayı sevmem ama bazen böyle denk geliyor. Yapacak birşey yok.Sürücü kursunda kullanıyoruz. Gerçekten güzel bir motor. Sakin kullanılğında yakıtı süper. Bu motorla 120 yi geçmeye kıyamam.
Kavrama ayarı sizinkine göre gevşektir ve zinciride düzgün ayarlı olmayabilir. Sıralı şanzımanlarda durdukları yerde rahat geçmezler, hareket ettiği zaman rahat geçmesininde sebebi budur.Arkadaşlar selamlar.
Bugün arkadaşımla beraber 2 adet RTR 200 teslim aldık.
Arkadaşımın motorunun vitesi kilitleniyor. Trafikte beklerken ne boşa geçiyor ne 2ye atıyor hiçbir şekilde hareket yok viteste. Sertleşiyor epey. Ama hareket de etmiyor. Hareket halindeyken vites geçişlerinde sorun yok tabii, yalnızca beklerken vites kilitleniyor. Benim motorumda böyle bir problem yok, vites geçirebiliyorum ve boşa atabiliyorum.
İkinci sorum, Bluetooth ikonu yanıp sönüyor. Telefonumla bağlamak istemiyorum. Bu hep böyle yanar mı?
Hocam herhalde bir ayarla alakalı değildir, vites komple sıkışıyor. Yani çok zorlasam kırılacaktı neredeyse. Zincirle vs. alakalı olabilir dediğiniz gibi. Biraz daha kurcalayıp olmazsa servise götüreceğizKavrama ayarı sizinkine göre gevşektir ve zinciride düzgün ayarlı olmayabilir. Sıralı şanzımanlarda durdukları yerde rahat geçmezler, hareket ettiği zaman rahat geçmesininde sebebi budur.
İleri geri motosikleti ilerlettiğinizde vites geçiyorsa problem yoktur, dediğim gibi sıralı şanzıman olduğu için oldukları yerde rahat geçmezler fakat bu tarz problemleri dediğim şeyler yapıyor.Hocam herhalde bir ayarla alakalı değildir, vites komple sıkışıyor. Yani çok zorlasam kırılacaktı neredeyse. Zincirle vs. alakalı olabilir dediğiniz gibi. Biraz daha kurcalayıp olmazsa servise götüreceğiz
Vites sıkışıyodan kastınız nedir hocam? Yani ayakla boşa almaya çalıştığınızda çok mu sert? 2. vitese de mi geçmiyor? Bunun sebebi gayet debriyaj ayarı olabilir.Hocam herhalde bir ayarla alakalı değildir, vites komple sıkışıyor. Yani çok zorlasam kırılacaktı neredeyse. Zincirle vs. alakalı olabilir dediğiniz gibi. Biraz daha kurcalayıp olmazsa servise götüreceğiz
Vites hiçbir şekilde hareket etmiyor hocam tamamen sert.Vites sıkışıyodan kastınız nedir hocam? Yani ayakla boşa almaya çalıştığınızda çok mu sert? 2. vitese de mi geçmiyor? Bunun sebebi gayet debriyaj ayarı olabilir.

Merhabalar, Motorumu 2024 Kasımda aldım. Rodaj bakımından sonra ikinci bakımı yaptırdım fakat hala hangi yağı koydurmam konusunda kafam karışık. Şimdilik yarı sentetik 10w-40 koydurdum ama değiştireceğim bir süre sonra. Tam sentetik 10W-40 konusunda karar kıldım araştırmalarıma göre. Marka olarakta Motul 7100 seçeceğim. Kimse kitapçıktaki 10W-30 yağa değinmemiş. Genelde tam sentetik 10W-40 önermişler forumlarda vs. Size görselini de bırakıyorum. Sizin öneriniz nedir?
İkinci sorum da bakım aralıkları hakkında. Kitapçıkta 6 bin km de bir yağ değişimi söylemiş. Şimdi 3bin bakımında kitapçığa göre değişmemesi gerekirken ustalar değiştirdi. Daha güvenli olması açısından mı erken değiştiriyorlar yoksa bilmediklerinden mi? Ben neye uymalıyım? Bunun da görselini ekliyorum.
![]()
0 almak her zaman iyidir. Yalnız bu motosikletler ülkemizde montajlandığından aldıktan sonra güvendiğin veya iyi olduğunu soruşturduğun bir ustaya 0 aldığın motosikletini götür. Tüm kontrollerini yapsın, somunlarını sıksın ve varsa montaj hatalarını düzeltsin. Bu işlemden sonra canını almadığın sürece kolay kolay arıza vermeyen motosiklete sahip olursun.Cümleten selamın aleyküm,
110 bin liraya bayiden sıfır buldum. Biraz 5 6 bin km yapmış uygun fiyatlı bir şey mi bakayım yoksa sıfır mı alayım. 2. Elde güvenemiyorum motosikletten anlanadığım için ne dersiniz
Yağ konusu bulunduğum mevsim ve yaşadığın şehre göre değişiklik gösterir mesela 10-30 kışın gayet güzel ama yazın yetersiz kalır hava sıcaklığı, motorun sıcaklığı derken çok incelir motoru koruyamaz hale gelir size tavsiyem kışın 10-30 yazın 10-40 yaşadığın yer 40c yi geçiyorsa sıcaklık 15-50 kullanabilirsin tabi ki sentetik olarakMerhabalar, Motorumu 2024 Kasımda aldım. Rodaj bakımından sonra ikinci bakımı yaptırdım fakat hala hangi yağı koydurmam konusunda kafam karışık. Şimdilik yarı sentetik 10w-40 koydurdum ama değiştireceğim bir süre sonra. Tam sentetik 10W-40 konusunda karar kıldım araştırmalarıma göre. Marka olarakta Motul 7100 seçeceğim. Kimse kitapçıktaki 10W-30 yağa değinmemiş. Genelde tam sentetik 10W-40 önermişler forumlarda vs. Size görselini de bırakıyorum. Sizin öneriniz nedir?
İkinci sorum da bakım aralıkları hakkında. Kitapçıkta 6 bin km de bir yağ değişimi söylemiş. Şimdi 3bin bakımında kitapçığa göre değişmemesi gerekirken ustalar değiştirdi. Daha güvenli olması açısından mı erken değiştiriyorlar yoksa bilmediklerinden mi? Ben neye uymalıyım? Bunun da görselini ekliyorum.
![]()
Hayırlı olsun demir'in fotosunu koysaydınızMerhaba arkadaşlar.
Motoruma GP kompozit koruma demirini taktım, gayet güzel oldu.
Ancak kendi orijinal koruma demirini sökerken çok zorlandım çünkü bir tanesinde vidayı ters diş takmışlar. Hintliler mi bizimkiler mi artık kim yaptıysa çok ayıp etmiş. Şasiye kaynaklı olan somunun dişleri öldü malesef. Kılavuz ile yeni diş açılacak sanırım. Neyse ki koruma demiri 3 tane bağlantı vidası ile gövdeye bağlanıyor, ama şimdilik sol taraftakini 2 vida tutuyor.
Aynı olay önceki motorum TVS Raiderde de başıma gelmişti; onda da arka çanta demirinin montajında aynısını yaşamıştım.
Bu düşük bütçe motorlarında hep böyle saçma sapan hatalar oluyor. Bazı yerlerinde tasarım hataları, bazı montaj veya uygun olmayan malzeme mutlaka çıkıyor. her nedense sıfır problem bir motor üretilemiyor
Değerli kardeşim foto eklemek hele de mobil cihazdan çok zahmetli, ne yalan söyleyeyim üşeniyorum hatta uzun zamandır yapmadığım için nasıl yapıldığını da unuttum. Kusura bakmayın.Hayırlı olsun demir'in fotosunu koysaydınız