Fukaralar için Disk Kilidi Önerisi

Motosikleti
D400
Forumda milyon tane konu var. Bende milyon +1 olmak istedim.

Halihazırda motorun koruma ekipmanları var. Disk kilidi + 2 tane U kilit + 14mm zincirli U kilit.

Ancak disk kilidim , 3 yıl sonra kendi kendine ötmeye başladı kısık sesle. Pilini çıkartıp normal kilit olarak kullanacağım.

Yine pek kaliteli olmayan alarm olsun biraz da korusun diye düşünerek 1000 tl'ye gecmeyen bir disk kilidi arıyorum.

Var mıdır önerisi olan?

Motosikleti
Forza 250
Ben de kendim için kullanım kolaylığı olsun diye disk kilidi bakıyordum yine aynı şekilde max 1000 tl. Meğer fukaraymışım ahahaha

1.000 TL'yi biraz geçiyor ama bi düşünebilirsin

Motosikleti
D400
Ben de kendim için kullanım kolaylığı olsun diye disk kilidi bakıyordum yine aynı şekilde max 1000 tl. Meğer fukaraymışım ahahaha

Artık forumda tepki almamak için böyle şeyler üretiyoruz.

Cünkü 1000 tl'lik disk kilidi desem direk "onu takacağına mandal tak" daha iyi diyecek tipler var bu forumda. :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Bu disk kilidinden bende de var. gayet iş görüyor. Abus zincir aldım nasıl olsa deyip disk kilidini ucuzundan almıştım.
Alarmın hassasiyeti çok değil, bu iyi bir şey, en azından kedi yüzünden ötmüyor ama daha büyük hareket olunca ötüyor. pili bitti değiştirmedim alarmsız kullanıyorum nasıl olsa takip sisteminin sesli alarmı var diye.

Artık forumda tepki almamak için böyle şeyler üretiyoruz.

Cünkü 1000 tl'lik disk kilidi desem direk "onu takacağına mandal tak" daha iyi diyecek tipler var bu forumda. :D
mandal-ahsap-minik-altin-gumus-500x500.jpg

😅

Fakirler de motosiklete binmesin yaaaav.

Şakası bir yana sakınan göze çöp batar misali fazla dert etmeyin.

Ben taksicilikten kalma alışkanlık bazen anahtarı üzerinde unutup gidiyorum. Kimse de şimdiye kadar dokunmadı. Hırsızlar her halde bunda bir iş var deyip uzak duruyor.

Motosikleti
D400
Farklı önerisi olan var mı 1000 tl altı :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bütçeyi esaslı bir şekilde esnetebilirsen "Auvray Xtrem Mini U Disk Kilidi + Hatırlatma Kablosu" ürününü (veya buna benzer şeyler) tavsiye ederim. Bu ürünlerden bir kere ömürlük alıyorsun, o yüzden çok da üçe beşe bakmamak, taksit maksit yapıştırmak lazım. Mandal tipli disk kilitlerini hiç sağlam bulmuyorum (istersen Abus'un en pahalısını tak, benim gözümde mandal...), minimumda böyle bir şey kullanmak lazım bence.

Motosikleti
Bütçeyi esaslı bir şekilde esnetebilirsen "Auvray Xtrem Mini U Disk Kilidi + Hatırlatma Kablosu" ürününü (veya buna benzer şeyler) tavsiye ederim. Bu ürünlerden bir kere ömürlük alıyorsun, o yüzden çok da üçe beşe bakmamak, taksit maksit yapıştırmak lazım. Mandal tipli disk kilitlerini hiç sağlam bulmuyorum (istersen Abus'un en pahalısını tak, benim gözümde mandal...), minimumda böyle bir şey kullanmak lazım bence.
Abus'a da mandal demezsin artık yaa. :)

Abus disk kilidi aldım ama motora onu takınca kedi zıplasa alarmı çalıyor çok hassas diye vazgeçtim eski disik kilidini taktım geri. Motorun üzerinde çadır şeklinde branda garaj var ama motorun arka çanta ve ön cam kısımları brandaya değiyor, branda üzerind ekediler tepişirken alarm çalıp giriş kattaki yaşlı komşuları rahatsız etmesin diye çıkardım, evdeyken kullanmam ama gezerken yanımda taşırım diye motoru çantasına koydum.
Olmadı içinden pilini çıkarırım, alarmına ihtiyacım yok nasıl olsa takip cihazının alarmı var.

Motosikleti
D400

hocam yükseltmek istemiyorum cünkü çok güzel kilitlerim var paraya kıyıp aldıgım ve hali hazırda kullandıgım.

bu sadece ses için alınacak bir kilit olacak; o nedenle para vermek istemiyorum.

Motosikleti
hocam yükseltmek istemiyorum cünkü çok güzel kilitlerim var paraya kıyıp aldıgım ve hali hazırda kullandıgım.

bu sadece ses için alınacak bir kilit olacak; o nedenle para vermek istemiyorum.
Sadece ses içinse bu konunun başlarında linki verilen securage iş görür. Bende ondan var, pili bitti boşuna gürültü yapmasın diye yeni pil takmadım, kendisi de yeterince sağlam görünüyor. Sesi de çok ama aşırı hassas değil, motorun üzerine kedi çıkınca alarm çalmıyordu ama gidonu hareket etirince ya da kilidi hareket ettirince ötüyordu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Abus'a da mandal demezsin artık yaa. :)

Abus disk kilidi aldım ama motora onu takınca kedi zıplasa alarmı çalıyor çok hassas diye vazgeçtim eski disik kilidini taktım geri. Motorun üzerinde çadır şeklinde branda garaj var ama motorun arka çanta ve ön cam kısımları brandaya değiyor, branda üzerind ekediler tepişirken alarm çalıp giriş kattaki yaşlı komşuları rahatsız etmesin diye çıkardım, evdeyken kullanmam ama gezerken yanımda taşırım diye motoru çantasına koydum.
Olmadı içinden pilini çıkarırım, alarmına ihtiyacım yok nasıl olsa takip cihazının alarmı var.
Mantığını sevmiyorum o tip kilitlerin, o yüzden nazarımda hepsi çöp. Maalesef... (Huysuz ihtiyar mod.)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Forumda milyon tane konu var. Bende milyon +1 olmak istedim.

Halihazırda motorun koruma ekipmanları var. Disk kilidi + 2 tane U kilit + 14mm zincirli U kilit.

Ancak disk kilidim , 3 yıl sonra kendi kendine ötmeye başladı kısık sesle. Pilini çıkartıp normal kilit olarak kullanacağım.

Yine pek kaliteli olmayan alarm olsun biraz da korusun diye düşünerek 1000 tl'ye gecmeyen bir disk kilidi arıyorum.

Var mıdır önerisi olan?
Tamir edilemiyor mu? Belki de tamir bile istemeden pilini değiştirip kontak spreyi ile temizleyince düzelecektir.

Motosikleti
D400
Tamir edilemiyor mu? Belki de tamir bile istemeden pilini değiştirip kontak spreyi ile temizleyince düzelecektir.

tüm parçalarını söktüm yeni pil taktım. çok ince bir dokunuşta kısık kısık ötüyor ve hiç susmuyor.

12 saat boyunca çalmııştı birkaç hafta önce; helal olsun pili bitmemişti. O nedenle onu koruma olarak kullanıp, ötmesi için basit bişi arıyorum.

Konudan bağımsız bu minik şey hangi motorlar için? Gezerken gördüm de d400'e falan cogu motora olmaz gibi.

shopping

Motosikleti
önemli olan çaldırmamak, çalınınca bulunması ikinci aşama.

1 saat içinde o motoru paramparça edecek semtler var burada, en fazla airtag ı bulursun çöpte :D
Bu yüzden bende turuncu takip cihazı olmasına rağmen abus'un en kalın zincir kilidiyle de kilitliyorum ve kasko yaptırmayı da ihmal etmiyorum.
Ben polise gidip ahand akonumu bu hadi yakalayın diyene kadar parçalanmış olur motor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar