Milyon km yapmış 42 yaşından gün almış eğitmenler

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Gözlemeci diye kasdedilen rota Şile yolu diye biliyorum , elbette heryerde gözlemeci var TR de sevilen bir atıştırmalık..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende pek sevmem o ne öyle yahu 150 tl ye hamur , hem atalarımız ne demiş et giren yere dert girmezmiş ;)

Vallahi harbi yol yapan GS tayfasıda o acemi GS cileri pek sever bağırlarına basarlar :) hele sıfır GS alıp çanta , cam , sis , koruma ekipmanı kısaca çeyrek GS parasıda aksesuara gömüp 5000 km sonra motoru satıcak potansiyeldeki adamlar kankalarıdır 😅
Ee, işte ben bunu diyorum. Sıfır GS alıp bir de aksesuarla donatıp 5000km sonra yok benim motor sürmeye vaktim yok işten güçten deyip işin parasına çok bakmadan satanlar sayesinde uzun yol yapabilen ama o kadar parası olmayan GS'cilere yarıyor. Benim tanırığım GS sürücüleri de hepsi motorlarını bu şekilde az km temiz ama ucuza ikinci el alıp tepe tepe kullananlar.

hayabusacılar gözleme yiyemezmi? bizim neyimiz eksik
Hayabusa'nın hakkını verebileceğin yolda gözlemeci olmaz diye düşünüyorum , bazı festivallerde denk geliyorum , sırtında koca bir sırt çantası Hayabusa ile uzun yol yapma fantazisine kapılmış adamları , denk geliyorum dediysem bir festival girişinde birde çıkışında denk geliyorum , aradaki günlerde yoklar , ancak kendilerine gelebiliyorlar :)

Motosikleti
Honda Forza
e3oan98.jpg

Rekor denemesi falan degildi, keyif icin sürdügüm seyahatlerdi ve birden fazla defa yapildi. Ortalama 300 km de bir yakit icin mola verildi. Yukarida Google Maps rotasi görünen son seferde ortalama hiz 120 km/s (sadece motor hareket halindeyken alinan ortalama) olarak görünüyordu. Tamami otoyolda yapildi. K1200GT de rüzgar ve konfor problemi olmadigi icin düsündügünüz kadar yorucu olmadi.

Google Maps rotasina bakarsaniz bu sürede bu mesafenin normal oldugunu görebilirsiniz. 3 sinir kapisi gecildi , o tarihte sakin sezon oldugu ve motosikletler sinir gecislerinde siraya girmedikleri icin vakit kaybim cok az oldu.

Facebook hesabimda mesaj paylasmisim tam tarih 22 Mayis 2022

Almanya Türkiye facebook paylasim
Size kolaydır da biz girmeyelim o topa yamuluruz. Saygılar

Motosikleti
1190 ADV
Eğitmen olunca mı milyon km yapılıyor yoksa milyon km yapınca mı eğitmen olunuyor ?

Motosikleti
D400
Buna da bayılıyom; yok şu kadar km yaptım yok bu kadar km yaptım.

ee kardeşim, sen milyon km yaptın ben 100k yaptım napacaz anahtarı sana mı vereyım? :D

Ee, işte ben bunu diyorum. Sıfır GS alıp bir de aksesuarla donatıp 5000km sonra yok benim motor sürmeye vaktim yok işten güçten deyip işin parasına çok bakmadan satanlar sayesinde uzun yol yapabilen ama o kadar parası olmayan GS'cilere yarıyor. Benim tanırığım GS sürücüleri de hepsi motorlarını bu şekilde az km temiz ama ucuza ikinci el alıp tepe tepe kullananlar.
Bence de GS ya da Harley sifir olarak almak mantikli degil. Sifir aldigin zaman olmasi gereken ama ekstra ücret ödemen gereken aksesuarlarla beraber gayet uyguna bu iki markadan alinabilinir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eğitmen olunca mı milyon km yapılıyor yoksa milyon km yapınca mı eğitmen olunuyor ?

çok kilometre yapınca iyi surucu mu olunuyor sanki.

taksiciler süper sürücüler mi ? kaç tanesi heel and toe shifting i kullanıyor mesela ? kullamayı gectim duyduklarını bile sanmıyorum.

hiç geliştirmiyolarlar kendilerini. aynı şekilde trail braking i bilmeyen,kullanmayan veya karşı çıkan milyon kilometre yapmış motorcular var.

Ugur Ertekin, mesela. milyon kilometre yapsan ne olur Ugurcum..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Genelde eğitmen olunca 1 milyona terfi ediyorsun... Yıldızı takıyorlar..
eğitmenlik için km sınırlaması yok..
Motorculuğun mareşalliğidir eğtmenlik.. başkomutanlıktır..

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Valla bravo, motorun zaten iyi ama bir de bu iş için muazzam kondüsyon gerekli. Geçmişte benim tirrek motorla 2 defa farklı zamanlarda aynı gün içi 1300 km civarı tur yapmıştım. Anamdan emdiğim süt burnumdan gelmişti. Ahanda açtığım konuların linkini paylaşayım hazır havalar güzel gidiyorken belki bir iki arkadaşın şevkini, cesaretini arttırırız.

https://www.motosiklet.net/forum/konu/22-nisan-2023te-yaptigim-1300-km-lik-tur.213412/

https://www.motosiklet.net/forum/ko...ner-yiyecegim-diye-1334-km-yol-yapmam.214080/
Sevgili Tommy

Eger senin motorunu kullanıyor olsaydım ben o kadarını bile yapamazdım . Burada Helganın hakkını vermeliyim. Yolda 200 km nin altındaki hızlarda neredeyse otomobilde gidiyormuş gibi rüzgarsız bir ortam sunuyor. Öndeki dev gibi cam motorlu olduğu için gerektiğinde daha da yükseltebiliyorum. Ama bu yakıt sarfiyatını azıcık arttırabiliyor. Cruise Control sayesinde otoyolda gaz ile uğraşmana gerek yok. Gerekirse motorun hızı sol taraftan buton ile de kontrol edilebiliyor böylece sağ kolun da sol kolun kadar serbest. Süspansiyonu ve koltuğu gerçekten rahat. Farları özellikle gece sürüşü için çok iyi aydınlatma sağlıyor. Bu nedenle Helgamda ilave sis farı bile yok. Rezervesi ile birlikte 22 lt lik yakıt deposu uzun menzil sağlıyor. Otoyol hızlarında dibine kadar kullanırsan 350 km menzile kadar gidebiliyor ama ben 300 ü geçmemeye çalışıyorum. Oldukça ağır ve uzun bir motor olduğu için yüksek hızlarda çok çok stabil. Adeta otobüs gibi ilerliyor.
Uzun yolculuklarda tek problemim uyku. Onuda yola çıkmadan bir kaç gün öncesinden uyku planımı ayarlayarak hallediyorum . Mümkünse sürüşe akşam başlayıp , bir sonraki gün en yorgun olduğum son saatleri karanlığa bırakmamaya özen gösteriyorum.
Bende çok numara yok, işin püf noktaları gerçek bir sport touring ( BMW GT serisi Yamaha FJR veya Triumph Trophy1200 en iyi örneklerdir) ve eğitimde öğrendiğimiz / öğrettiğimiz az enerji harcayarak çok verim alma yöntemleridir.

Sevgilerimle

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bence de GS ya da Harley sifir olarak almak mantikli degil. Sifir aldigin zaman olmasi gereken ama ekstra ücret ödemen gereken aksesuarlarla beraber gayet uyguna bu iki markadan alinabilinir.
Ben vstrom'u ikinci el aldım, iyi ki sıfır almamışım dedim, üzerindeki aksesuarları alamazdım sıfırını bedavaya bile alabilecek olsam. Geçen yaz yolum İstanbul'a düştüğünde hasanpaşa'da mağazalar arasında givi çanta satan mağazayı gördüm, meraktan içeri girip sordum, benim motordaki 3lü çanta seti çanta demirleri ile birlikte 50bin lirayı geçermiş. Givi'nin çanta setleri bu fiyatlardaysa GS'lerdeki çantalar ve diğer aksesuarlar kim ne pahalıdır.

Motosikleti
cbf 150
Ben eğitimci değilim kamyoncuyum, bizim araçlarda kahve finacını işareti çıkar 6 saat aralıksız kullanırsak zaar bmwlerde çıkmıyor bu. basıyon marşa gidiyon destana. hiç dinlenmeden motor tepesinde 24 saat kalmayıda sadece Türk eğitimciler verebilir bu arada. bunu avrupada göremezsiniz :)

Bazı ülkelerde elini gidondan bırakmak istemediklerinden ayak selamı verirler. Bizim ülkede pek yaygın değil.

Biz onu sağ ise pardon, sol ise sana girsin olarak yorumlarız terslik olmasın sonra :D

Valla Avusturya İtalya passlarında en dikkatimi çeken kimlerinin virajda orda burda hiç takmadan, hatta bazen bilerek =) elini açtığıydı. Madem stereotype üzerinden gidiyoruz salıyorum ben de, bilhassa Ducati Multi binicilerinde vardı bu, virajın ortasında denk gelmişiz, biz rahatız baba diye açıyor elini kolunu. Geri kalmamak lazım diyerek ben de aynısını yapmaya başladım :D

Bu arada o kadar km boyunca bütün GS'çiler de güzel güzel selam verdiler. Selam vermeyen GSçi bizim ülkeye has bir kavram daha çok. :)
Elbette motorla alakası yok, toplumsal bölünmüşlüğe de odun taşımamak lazım evet, ama bunu başlatan da başkaları değil. Adamla aynı lastikçide lastik değiştiriyoruz, kendisinden sonra geldim yanındayım suratına bakarak selam verdim adam orda bile karşılık vermedi yahu. Ben böyle bir hödüklüm yapsam yanında suratına yapmaya çekinirim en azından :D

Motosikleti
1190 ADV
Ben eğitimci değilim kamyoncuyum, bizim araçlarda kahve finacını işareti çıkar 6 saat aralıksız kullanırsak zaar bmwlerde çıkmıyor bu. basıyon marşa gidiyon destana. hiç dinlenmeden motor tepesinde 24 saat kalmayıda sadece Türk eğitimciler verebilir bu arada. bunu avrupada göremezsiniz :)

OSO yu desteklemek için yazmıyorum ama, uygun motosiklet, uygun yol şartları ile 24 saat sürüş yapmak ve 2500km gibi bir mesafeyi gitmek çokda uçuk kaçık bir iş değil.

Kapalı pistte 24 saat de 4000km sürüp rekor kıranlar var. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar