Milyon km yapmış 42 yaşından gün almış eğitmenler

Motosikleti
cbf 150
kontrollu ortamda ortalama hızın 200kmde olur. Arkadaş hamburgdan istanbula geliyor geçtiği ülkeler almanyayı saymazsak sırbistan bulgaristan gibi ülkeler buralarda hangi hız ortalamasını tturucak bizim bilmediğimiz 4 şeritli otobanmı var o ülkelerde. Romanya falan iyi dememiş romanyada 1 şerit bile yok. 50km saati geçtiğinde ceza yiyorsun. Arkadaş hayallerde işte bizde inandık numarası yapıyoruz. he he inandık 2500 km

Motosikleti
1190 ADV
kontrollu ortamda ortalama hızın 200kmde olur. Arkadaş hamburgdan istanbula geliyor geçtiği ülkeler almanyayı saymazsak sırbistan bulgaristan gibi ülkeler buralarda hangi hız ortalamasını tturucak bizim bilmediğimiz 4 şeritli otobanmı var o ülkelerde. Romanya falan iyi dememiş romanyada 1 şerit bile yok. 50km saati geçtiğinde ceza yiyorsun. Arkadaş hayallerde işte bizde inandık numarası yapıyoruz. he he inandık 2500 km

Hamburg İstanbul arasını karayolu ile hiç gitmedim, o yüzden yorum yapamayacağım. :) İstanbul - Şangay arasını uçala gidip gelirim birkaç yılda bir... 13 saat aralıksız uçak yolculuğu bile perişan ediyor. Ben 24 saat motosiklet sürmem de süremem de.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili cahil patroncum

En son ne zaman Avrupaya cıktın bilemedim . Hamburgdan Kapıkuleye kadar Sofya geçişi ve ara bağlantılar hariç otoyoldan hiç çıkılmıyor artık. ;)

Geçmiş mesajlarda rotamı yolladım . Romanya ile alakam bile yok sen nerenden uyduruyorsun Romanyayı anlayamadım.

Sallayıp durma

Cehaletin ilacı yok olsa sevabına alır yollardım sana.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Arkadaş Türklerin hayatında her zaman geyiğin önemli bir yeri olmuştur. Olmaya da devam ettiği bu forumda kesinlikle kanıtlanmıştır. Bir kısmımız gözlemeci bacılarla ne yaşıyor, bir kısmımız köfteci dayılarla enseye tokat muhabbete devam ediyor, tostçular desen bizden fayda yok boynu bükük bizi beklerler. Ulan bir kerede herkesin faydalanacağı bir konu bu kadar uzun sürsün bea.

Sina abim , Goldwing' in yanına GS aldı. Muhtemelen sıkılır en geç yaz sonu satar.

OSO yu desteklemek için yazmıyorum ama, uygun motosiklet, uygun yol şartları ile 24 saat sürüş yapmak ve 2500km gibi bir mesafeyi gitmek çokda uçuk kaçık bir iş değil.

Kapalı pistte 24 saat de 4000km sürüp rekor kıranlar var. :)
Hoca efendi incinmesin ama 24 saatte değil 2500 km , 1500 bile gitmek bana göre saçmalık , ha Tommy de bunu yapıyor haldır haldır sür babam sür , yav 2500 km boyunca hiçmi güzel bir coğrafyadan geçmedin insan biraz durur tadını çıkarır , bir akşam güzel bir yerde konaklarsın , içersin yada ne biliyim anlayan anladı , benim için max sürülecek mesafe Istanbul Antalya arası kadardır , daha fazlasını aynı gün içinde zorlamak birşeyleri ispat çabası gibi geliyor bana , yani geçtiğin yerlerin keyfini çıkaramadan sürünce başka birşey gelmiyor aklıma 😬

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hoca efendi incinmesin ama 24 saatte değil 2500 km , 1500 bile gitmek bana göre saçmalık , ha Tommy de bunu yapıyor haldır haldır sür babam sür , yav 2500 km boyunca hiçmi güzel bir coğrafyadan geçmedin insan biraz durur tadını çıkarır , bir akşam güzel bir yerde konaklarsın , içersin yada ne biliyim anlayan anladı , benim için max sürülecek mesafe Istanbul Antalya arası kadardır , daha fazlasını aynı gün içinde zorlamak birşeyleri ispat çabası gibi geliyor bana , yani geçtiğin yerlerin keyfini çıkaramadan sürünce başka birşey gelmiyor aklıma 😬

Ben olaya zaten maksimum yol yapmak için girişiyorum, dolayısıyla amacım kısıtlı zamanda en uzun yolu yapabilmek ve ne olursa olsun akşam eve geri dönebilmek. Güzergahın içinde merak ettiğim ve tatmayı istediğim bir restoran varsa da o yol benim için daha anlamlı oluyor. Aslında bir ispat demeyelim de kendi dayanıklılığımı arttırıyorum. Bin defa gittiğim İğneada'da Dupnisa mağarası olduğunu bile sonradan öğrendim, o güzergahtaki ormanlar da longoz ormanıymış, inan hiç önemsemedim.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hoca efendi demeyeydin iyiydi.

Sen manzara seyretmek için yol yaparsın ben mesafe almaktan keyif alırım. Bindiğim motor bunun açık açık göstergesi. Eğitimlerde kullandığım S1000XR ile yol yapmak Helgayla başbaşa kalmak kadar keyifli değil.

Herkesin keyif aldığı nokta farklı. İnsanlar benimle aynı şeyden zevk almıyor diye incinmem.

Hoca efendi demeyeydin iyiydi.

Sen manzara seyretmek için yol yaparsın ben mesafe almaktan keyif alırım. Bindiğim motor bunun açık açık göstergesi. Eğitimlerde kullandığım S1000XR ile yol yapmak Helgayla başbaşa kalmak kadar keyifli değil.

Herkesin keyif aldığı nokta farklı. İnsanlar benimle aynı şeyden zevk almıyor diye incinmem.
Hey Allah'm hocam motora niye bağladın yine :) ya şu motoru alamayan yol yapamayacak mı ? bende severim yol yapmayı hele temiz asfaltlı viraj gördüm mü içime Rossi kaçar da yok yahu 24 saatte 2500 km Goldwing olsa yine çekilmez eziyet ediyorsun kendine hocam , aha dobra dobra söylüyorum bak biraz eğitmen kimliğini parlatmak için girişilmiş gibi geliyor bana 😊

Motosikleti
cbf 150
Benim hayabusada japn oldugu için ona japon kız ismi verdim, hiroşimada yaşayan kır çiçeği anlamınq gelen nükişi koydum

Motosikleti
1190 ADV

Uzun süredir motosiklete biniyorum ve yaşadığım şehir sınırları içinde arazi de dahil gitmedik yer bırakmadım sanırım. Yeni yerler görmek içinde bayağı uzaklaşmak gerekiyor. Yaşadığım yer Konya birde. Bir ucundan diğeri ucu 400km zaten. Günü birlik gezilerim bazen 1000km yi buluyor. Ama yorucu. Daha uzun mesafeleri gezmek değil, bir yere gidip gelmek yada ulaşmak için yaparım zaten. Bazen de sadece yolda olmak istersin, motor üstünde yalnız kalmak istersin.. İlla gezmek değildir amaç.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Ben de sallıyordum; daha doğrusu hesap yapmadan yuvarlayıp "yarım milyon kilometreyi devirdik" diyordum. Üşenmedim, oturup hatırladığım kadarını hesapladım. Hesap öyle çıkmadı :)

Yaklaşık 354.000Km çıktı :) 150.000 nerede, yok :)

Eşin dostun motorları ile 1990 yılında illegal yaşta :) başlayan maceramda en yoğun km yaptığım motorum Honda CBF150 olmuş - 138.000Km 2006 Aralık > 2010 Ocak. Bu tarih aralığında 3 Ay ehliyet sorunu + 1.5Ay turizm eğitim seyahati + 1.5ay bilek sakatlığı var. Yani 32Ay binmişim ayda 4300Km. civarına denk geliyor. Deli işi...

Nerelere gitmedim ki; 2 kez İzmir > Manavgat ile başladı uzun yol. Manavgat çıkışlı bir sürü tur yaptım. Ardından 1 kez İzmir > Ürgüp. Defalarca İzmir > Bodrum. Bodrum çıkışlı bir sürü Datça+Marmaris+Fethiye turu. Defalarca İzmir > Istanbul. Bu uzun yolların hepsinde arkada 60Lt dağ çantası üzerine bisiklet asılı "nakliyeci style" :)

Evden "şöyle bir bineyim" diye çıktığımda Karşıyaka > Bergama > Burhaniye > Karşıyaka diye döndüğüm çok oldu.

Vakti nereden buldum; işe gidip gelirken bindim. İş dönüşü geze geze gittim. Arada çalışmadığım ama para ve zaman sıkıntı olmayan aylar hiç durmadım. Bazı işler - projeler için uzak yol gidiyorsam motorumu da aldım; hem o yolu gittim, hem orada da bindim - oradan da uzağa bindim. Ona rağmen milyonu bırak salladığım yarım milyonu bile tutturamamışım...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bin defa gittiğim İğneada'da Dupnisa mağarası olduğunu bile sonradan öğrendim, o güzergahtaki ormanlar da longoz ormanıymış, inan hiç önemsemedim.
Istanbul - İğneada arası bir ralli rotam var. Hafif bir arazi kabiliyetli motorla tadından yenmez. :) Çok acayip manzaralar, yalnız ormanlar.

e3oan98.jpg
Şu ekran görüntüsüne gıpta ederek bakıp iç geçirdim, bayat çayımdan bir yudum alıp, kafamda çalan "Deutschland, Deutschland, Überalles" diye giden marşı duymazdan geldim. Kıskanmaya devam etsinler...

Eski tip Ybr, Cbf tarzı motoru kurye olarak kullanan arkadaşlar belki bu rakama gerçek anlamda erişmiştir.
YBR'de 250.000 duydum - görmedim. Ama CBF ile 349.000 rakamını gördüm. 2006 ilk çıkan partide alınmış - gümrük acentesinin evrak motoru = 2015 sonu bu KM idi. Günde 150Km. altına düşmüyor. Ama şöyle saçma bir detay var; her Cts. şirketin bina sorumlusu motor meraklısı görevlisi motoru servise götürüyor. Bu rutin hiç bozulmamış. Km'si gelen yağ - buji - zincir - v.s. hep servis listesinden takılmış.

Önce dört islemi ögrenin sonra bir meslek grubu hakkinda konusun
Yahu 4 işlem var ya işte;
* Atıyorum
* Tutuyorum
* Tutmazsa İnkâr Ediyorum
* İnkâr da çare olmazsa forumu kapatıyorum :)

Yukarıda Kamyoncu arkadaş , kamyonla bile günde 1000 km yapılmaz diye yazmış.
Ben hiç GS v.s. demeden küçük motordan 2 rakam vereyim;
- İzmir > Varna 820KM KTM Duke 200 ile tek kontak - sadece benzin molaları ile direk gidiş.
- İzmir > Ürgüp 783KM CBF150 ile tek kontak - tek benzin molası + aynı şekilde dönüş.

Büyük motor yolda daha az yoruyor ; net... Yani 1000Km gayet güzel ve yapılası bir rakam. Duke 200 gibi saçma sapan bir seçenekle uzun yol zorunluluktan oldu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar