Milyon km yapmış 42 yaşından gün almış eğitmenler

Motosikleti
cbf 150
Evet arkadaşlar gene bir pazar ve gene burnu kalkık altında gs olan eğitmenlere bir salvo.

Forumdaki tek aklı maymun kokodan yüksek olan troll olan ben sizleri biraz zorlayacak bir matematik serüvenine çıkarıcağım.

Sorumuz 42 yaşında bür eğitmenin nasıl 3 motorla ve 20 senede 1 milyon kmyi devirdiği???

Mesela böyle bür eğitmen arkadaşla geçen hafta karşılaştım ayak üstü bana 20 yaşından beri motora bindiğini ve 1 mikyon kmyi devirdiğini anlattı. Çok heyecanlanmıştım bu arkadaş cidden motora binmeyi biliyordu ama matematiği sıfırdı. 18 senede 1 mikyon km yapabilmesi için günde 176 km binmesi gerekli hadi buda senede 315 gün falan binerse. Bu arkadaş sanırım hiç askerede gitmedi yada hastada olmadı. Çok ilginç eğitmenler var hep bir mikyon km yapıyorlar.

Bu işte kariyer danışmanlığı işine döndü attıkça atılıyor

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
20 Senede 3 farklı motorla 1 milyon km yapabilmek için her motorla ortalama 333.000 km yapılması gerekiyor ki Türkiye şartlarında çok ama çok zor. Bence 100.000 km kritik eşik, bu eşiği aştığında saymayı bırakıyor insan. Muhtemelen bu eğitmen arkadaş da uzun yıllar önce saymayı bırakmış ve "1 milyon km" gibi çok kullandığını anlatan sembol bir rakam vermiştir.

Eski tip Ybr, Cbf tarzı motoru kurye olarak kullanan arkadaşlar belki bu rakama gerçek anlamda erişmiştir.

Motosikleti
cbf 150
bende motoru kurye gibi 5 sene bıyunca kullandım ama yanına gelemedim açıkcası. Avcı gibi bu eğitmenler devamlı sallanasyon. 2 parmak yok 4 parmak

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sallayıp sallamadığını bilemem ama eskiden bir kuryede mavi renkli bir Ybr 125 Esd görmüştüm. O Ybr'lerde 99.999'dan sonra sayaç sıfırlanıyordu, adam 2-3 defa sayacı sıfırladığından bahsetmişti. Bu tempoyu 20 seneye yaysak bence 1.000.000 km mümkün ama yine de eğitmenin söylediği bana biraz palavra gibi geldi.

Motosikleti
Ns200 15"
Anca kurye olması gerekirki bu kilometreyi yapabilsin, yeri geliyor kuryelik yaparken günde 250 kilometre yaptığımı biliyorum ama 1 haftadan sonra aralıksız çok yoruyor. Normal şartta bir insan günde 176 kilometre yapması çok mantıksız, dümen var bencede.

Eğitmenler kel ve göbekli değilse eğitmenliğinden şüphe duyarım. :)

Evet arkadaşlar gene bir pazar ve gene burnu kalkık altında gs olan eğitmenlere bir salvo.

Forumdaki tek aklı maymun kokodan yüksek olan troll olan ben sizleri biraz zorlayacak bir matematik serüvenine çıkarıcağım.

Sorumuz 42 yaşında bür eğitmenin nasıl 3 motorla ve 20 senede 1 milyon kmyi devirdiği???

Mesela böyle bür eğitmen arkadaşla geçen hafta karşılaştım ayak üstü bana 20 yaşından beri motora bindiğini ve 1 mikyon kmyi devirdiğini anlattı. Çok heyecanlanmıştım bu arkadaş cidden motora binmeyi biliyordu ama matematiği sıfırdı. 18 senede 1 mikyon km yapabilmesi için günde 176 km binmesi gerekli hadi buda senede 315 gün falan binerse. Bu arkadaş sanırım hiç askerede gitmedi yada hastada olmadı. Çok ilginç eğitmenler var hep bir mikyon km yapıyorlar.

Nedense eğitmenler hep milyon kilometre yapar, hep en az 20 sene motor sürer, hep Avrupa'da farklı eğitimlerde yer alırlar, hep medyatik bir kişiliğe eğitim vermişlerdir, hep ünlü bir motosiklet yarışçısıyla dostturlar, hep bir yarış geçmişleri vardır. Lafla peynir gemisi yürümez😂.
3 motorla kafadan 333 bin küsur kilometreyi nasıl yapmış abi o çok komiğime gitti😂.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selamlar koko,

benim başka bir konu dikkatimi çekiyor.

bu forumda gs kullananan insanlar, eğitmen veya değil, sarı yelekli, gözlemeci diye neden küçümseniyor ?

sen de mesela araya gs si sokuşturmuşun.

bence bunun tek bir nedeni var. fakirliğin verdiği kıskançlık duygusu :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kamyoncu bey, bazı noktalar var ki gerçekten takdir edilesi bir insan gibi davranıyorsunuz. Kesinlikle etmiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama iyi yakalamışsınız, adam iyi sallamış. Bildiğim en yüksek km yapan hoca Aybars Hoca (bir çok kişi tanır burada da). Motorunu aldıktan 6 ay sonra takasa verip yeni motor aldığında 54.000’de idi. Aylarcada satamadı km yüksek diye mesela. Şimdikide 40bine yaklaşmıştı. Sabah çıkıp bir eğitimde 500km çevirip geliyor. Bu her gün olmuyor elbette. Gördüğüm en yüksek km yapan kişidir kendisi. Bu adamın ağzından bir kere bile ben milyon km çevirdim sözünü duymadım. Daha fazla km yapan elbet vardır. Ama bahsettiğiniz kişinin söylediğiniz verilerle yapma olasılığı pek yok gibi.

Motosikleti
cbf 150
Gs ve gscilerden nefret ettiğim doğrudur ama gerçekleri örtmesin bu

Bence 20 yılda 1 milyon yapan çok kişi vardır , eğitmen olması şart değil dimi 🙂
ortalama hesabıyla günlük 170 km diye düşünürsek kafa karışır , adam var dört ay marşa basmaz bir çıkar 5-6 ayda 40-50.000 km yapar ki senede 50.000 yapan çok var , 20 yılda da 1 milyon yapar , kendim denizcilik sektöründe çalışmasam 20 yılda 1 milyonuda geçmiştim abartmıyorum😊 şu an hızlıca hesapladım 2009 dan beri aktif motor üstündeyim (daha öncesini kaale almıyorum) 8 motorla 500.000 i geçmişimdir..

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport

Simdi buradaki en kasar egitmen olarak iki kelam etmem lazim.

"EGITMENLER" diyerek bireysel olarak yapilan bir isi , sanki herbiri birbirinin karbon kopyasiymis gibi genellemeniz cok yanlis.

Egitmen oldugunu iddia eden her faninin agzindan cikan her türlü sacmaligi da bütün egitmenlere maletmeniz ayni tür de bir yanlis.

Gelelim sizin mesajinizdaki mantik hatalarina .

Adam size 42 yasinda oldugunu ve 20 yasindan beri motora bindigini söylemis. Basit dört islem ile adamin 22 senedir motora bindigini anlamamiz lazim ama siz hesabi nedense "Sorumuz 42 yaşında bir eğitmenin nasıl 3 motorla ve 20 senede 1 milyon kmyi devirdiği???" cümlesini kurduktan sonra 18 sene üzerinden hesap yapiyorsunuz .

Birde bunu 3 motorla yaptigini iddia ediyorsunuz.

Hayal dünyanizda yaptiginiz kurgular ile aklinizca egitmen tasliyorsunuz.

Önce dört islemi ögrenin sonra bir meslek grubu hakkinda konusun

Anca kurye olması gerekirki bu kilometreyi yapabilsin, yeri geliyor kuryelik yaparken günde 250 kilometre yaptığımı biliyorum ama 1 haftadan sonra aralıksız çok yoruyor. Normal şartta bir insan günde 176 kilometre yapması çok mantıksız, dümen var bencede.

Eğitmenler kel ve göbekli değilse eğitmenliğinden şüphe duyarım. :)

Kendi tecrübeleriniz ile bir egitmenin yaptigi kilometreyi karsilastirmaniz acikcasi cok dogru degil. Kücük bir motor ile sehir icerisinde günlük 250 km oldukca yorucu olabilir ama yol egitimlerinde egitmenler daha büyük hacimli ve daha konforlu motorlar ile günlük 1000 km lere kadar cikabilirler. Güvenli sürüs egitimlerinin en temel araclarindan birisi minimum enerji harcayarak maksimum verim elde etmektir.
Bu nedenle iyi motorcu göbekli olur lafi cikmistir.

Özellikle yaz aylarinda Türkiye cikisli Avrupa yol egitimlerinde günlük sürüs mesafeleri 500 km ler civarindadir. Tek bir egitimde katedilen yol 5000 km leri bulabilir.

Arada benim gibi deli bozuk manyak tipler cikip sirf keyif icin günlük 2500 km leri zorlayabilir (tamami otoyolda ve gercekten otomobil konforu sunan K1200GT , yani canim Helgacim ile)

Bu arada herzaman Helgacim diye bahsettigim K1200GT tek bir motor degil , su anda bindigim Helgacigim benim 5. K1200GT motorum ve 100.000 km lere yaklasti. Almanyada piyasada kalan en düsük km li (12.500 km de) K1200GT nin pesindeyim . Sahibi ile anlasabilirsem 6. Helgam gelecek.

Hocalar ayrica kendi keyifleri icin uzun turlar yaparlar . 2014 yilinda yaptigim Alpler + Nordkapp turu 27 gün ve 14.000 km sürmüstü. Bu da günlük ortalama 500 km eder.

Egitimler her zaman yasadigimiz sehirde olmaz. Ben Türkiyede Eskisehirde yasiyorken egitimlerimin cogu Istanbul Ankara gibi büyük sehirlerdeydi bu nedenle sehir disi egitimlerinde egitim arti fazladan bir 700-800 km koymak gerekiyordu. Almanyaya yerlestikten sonra da Hollanda ve Belcika agirlikli egitimler basladi. Bunlar icin Hamburgdan egitim haric sadece gidis dönüs olarak 1200-1300 km arasi yol yapmam gerekiyor.

Göbekliyim ama kel degilim :cool:

Nedense eğitmenler hep milyon kilometre yapar, hep en az 20 sene motor sürer, hep Avrupa'da farklı eğitimlerde yer alırlar, hep medyatik bir kişiliğe eğitim vermişlerdir, hep ünlü bir motosiklet yarışçısıyla dostturlar, hep bir yarış geçmişleri vardır. Lafla peynir gemisi yürümez😂.
3 motorla kafadan 333 bin küsur kilometreyi nasıl yapmış abi o çok komiğime gitti😂.

Medyatik kimseyi tanimam, yaris gecmisim yok (legal olarak 🤭)

Son düzenleme:

"EGITMENLER" diyerek bireysel olarak yapilan bir isi , sanki herbiri birbirinin karbon kopyasiymis gibi genellemeniz cok yanlis.

Egitmen oldugunu iddia eden her faninin agzindan cikan her türlü sacmaligi da bütün egitmenlere maletmeniz ayni tür de bir yanlis.

Adam size 42 yasinda oldugunu ve 20 yasindan beri motora bindigini söylemis. Basit dört islem ile adamin 22 senedir motora bindigini anlamamiz lazim ama siz hesabi nedense "Sorumuz 42 yaşında bir eğitmenin nasıl 3 motorla ve 20 senede 1 milyon kmyi devirdiği???" cümlesini kurduktan sonra 18 sene üzerinden hesap yapiyorsunuz .

Kendi tecrübeleriniz ile bir egitmenin yaptigi kilometreyi karsilastirmaniz acikcasi cok dogru degil. Kücük bir motor ile sehir icerisinde günlük 250 km oldukca yorucu olabilir ama yol egitimlerinde egitmenler daha büyük hacimli ve daha konforlu motorlar ile günlük 1000 km lere kadar cikabilirler. Güvenli sürüs egitimlerinin en temel araclarindan birisi minimum enerji harcayarak maksimum verim elde etmektir.

Özellikle yaz aylarinda Türkiye cikisli Avrupa yol egitimlerinde günlük sürüs mesafeleri 500 km ler civarindadir. Tek bir egitimde katedilen yol 5000 km leri bulabilir.

Arada benim gibi deli bozuk manyak tipler cikip sirf keyif icin günlük 2500 km leri zorlayabilir (tamami otoyolda ve gercekten otomobil konforu sunan K1200GT , yani canim Helgacim ile)

Bu arada herzaman Helgacim diye bahsettigim K1200GT tek bir motor degil , su anda bindigim Helgacigim benim 5. K1200GT motorum ve 100.000 km lere yaklasti. Almanyada piyasada kalan en düsük km li (12.500 km de) K1200GT nin pesindeyim . Sahibi ile anlasabilirsem 6. Helgam gelecek.

Hocalar ayrica kendi keyifleri icin uzun turlar yaparlar . 2014 yilinda yaptigim Alpler + Nordkapp turu 27 gün ve 14.000 km sürmüstü. Bu da günlük ortalama 500 km eder.

Egitimler her zaman yasadigimiz sehirde olmaz. Ben Türkiyede Eskisehirde yasiyorken egitimlerimin cogu Istanbul Ankara gibi büyük sehirlerdeydi bu nedenle sehir disi egitimlerinde egitim arti fazladan bir 700-800 km koymak gerekiyordu. Almanyaya yerlestikten sonra da Hollanda ve Belcika agirlikli egitimler basladi. Bunlar icin Hamburgdan egitim haric sadece gidis dönüs olarak 1200-1300 km arasi yol yapmam gerekiyor.

Sen ayrısın Sinan abi 😂

Motosikleti
cbf 150
Sinan abi diyorki bazı hocalar var arada yazları günde 1000km yaparlar bu tempoyu ne kadar sürdürürler ????? Sinan abi kardaş ben kamyoncuyım ben 1000km yapmıyorum kime anlatıyor her gün yap bakalım 1000km belin ne oluyor

muhtemelen fakirsin :d
Kral işte gs cilerin bir çoğu bu yüzden kendilerinden bu kadar nefret ettirdiler en ufak şeyde maddi durum ortaya çıkıyor fakirsin diye tabir mi var Allah aşkına bende o motorun tipini severim ama egoist bi toplum binince motor meme konusu olur gayet normal tanıdığım gs cilerin yüzde 90 ı ger fırsatta para konuşup birilerini küçümseme peşinde adam espiri yapıyor sen adama fakirsin diyorsun oldumu abi sence böyle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi o değilde 1200 gt yi 1600 den çok seven var o olay ne tam olarak bize açıklarmısın 1200 gt yi 5 tane eskitmiş kişi olarak bmw mühendisinden dinlesek senden az biliyordur youtubeye öyle detaylı video yaparsan bayağı iyi olur

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. Aslında gözlemeci tayfa denen kesim tüm Gs sürücüleri değildir. Genelde orta yaş civarı motora başlayıp da ilk motor olarak Gs alan, bakkala bile 3'lü çanta setiyle giden, motoru sadece güzel havalarda çıkarıp kısa mesafelerdeki mesire alanlarına gidip köfte, gözleme yiyen sarı yelekli abilerdir. Bunların zaten tempolu sürüşle de işleri olmaz.

Yoksa Gs'e "kaka motor" demek bir çoğumuzun haddine değil. Bu abiler Gs yerine Multi ya da 1290 Super Adventure seçselerdi, Gs'ten bağımsız yine onlara gözlemeci denirdi. Mevzunun motor marka ve modeliyle ilgisi yok. Bu arada gözleme de muazzam bir yiyecektir, hele patates kaşarlı olursa..

Yurdumda her noktada ayırım yapmak moda oldu. Yok cg cileri sevmem, yok, ss cileri sevmem, yok gs cileri sevmem yok fb lileri sevmem...
Yapmayın etmeyin. Ayırım yapmak çok yanlış ve ayıp bir durum. Siz gs cilerden nefret ederseniz onlarda kamyonculardan nefret eder. Diğerleri çerkezlerden, bir kısmı zenginlerden, ötekisi fakirlerden. Güzel ülkemde herkesin nefret etmek için bir sebebi var. Bence eğer nefret edecekseniz sizi bu hallere düşürenlerden nefret edin. Her şeyin sebebi onlar.

Hepimiz bazen yaptığımız işi abarta biliriz bu insanın doğasında olan normal bir şey. Bu arkadaşta çok tecrübeli olduğunu belirtmek birazda öğünmek babında bir milyon kilometre yaptım demiş olabilir.

Demişte ne olmuş?

He de geç ama sanki maksat fırsattan istifade bunlara bir iki laf söyleyeyim gibi bir izlenim edindim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar