Milyon km yapmış 42 yaşından gün almış eğitmenler

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Merak ettim araştırdım.
Motosiklet üzerinde En uzun seyahat dalında Guinness Dünya rekoru kıran Arjantinli Emilio Scotto bile 10 yılda 214 Ülke gezmiş ve 750 bin KM yol yapmış. Yani Bizim 1 Milyon KM yol yapan Hocalar Dünya rekorunu açık farkla kırmışlar haberleri yok !!

Motora ilk oturdugum gün ile bugün arasinda 40 yildan fazla zaman gecmis. Bizde birseyler yapmisizdir elbet :cool:

abisi, adamlar çok rahat şekilde silindirleri değiştirebiliyor çok zor değil ianan. bunlar hava soğutmalı motorlar inanılmaz basitler. Sıvı soğutmalar zor olanları. jupirerin geizisini oku nasıl değiştirdiğini kaç kere değitşirdiğini görürsün hava soğutmalı motorlar bence geri gelmeli.
Birader sen yenisin tanımıyorsun beni normaldir de hava soğutma motoru oku izle yazınca bana bi gülme geldi bil istedim 😊

Motosikleti
Ns200 15"
2013 Suzuki Vstrom u 9 yıl 105.000 km boyunca kullandım , Bmw ile takasladığım galerici motoru görünce 105.000 de olduğuna inanamadı , sattığı müşterisi meşhur Suzukici Recep ustaya götürmüş adamda şaşırmış , Piaggio Medley i 140.000 e getirdim arada kullanıyorum ama bir japon degil tabi uzaklara gitmeye cesaret edemiyorum kalırım diye 200.000 hayalim vardı 🙂
Abi Medley'i rektefiye etmemişmiydin?

Abi Medley'i rektefiye etmemişmiydin?
Medley in zincir gergi yayı kırıldı subaplar pistona girdi 110.000 de , komple değişeyim dedim parçaları iki sene önce 45.000 tuttu 😬 gittim kazalı bir Medley'in piston kapak vs satın aldım topladım , bu ara immobilizer anteni bazen sinyal göndermiyor motor marş basmıyor sonra bi anda çalışıyor , vakit bulunca parmak atacam , motor sıfırlanmadı ama sahibinin söylediğine göre 30.000 km kullanılmış piston sekman takmış olduk..

Motosikleti
Ns200 15"
Medley in zincir gergi yayı kırıldı subaplar pistona girdi 110.000 de , komple değişeyim dedim parçaları iki sene önce 45.000 tuttu 😬 gittim kazalı bir Medley'in piston kapak vs satın aldım topladım , bu ara immobilizer anteni bazen sinyal göndermiyor motor marş basmıyor sonra bi anda çalışıyor , vakit bulunca parmak atacam , motor sıfırlanmadı ama sahibinin söylediğine göre 30.000 km kullanılmış piston sekman takmış olduk..
Abi baya pahalıymış parçaları yahu sanki altından mübarek :) uzun yol gene yapılırmış ama bu çalışmama olayı stresli olay.

Abi baya pahalıymış parçaları yahu sanki altından mübarek :) uzun yol gene yapılırmış ama bu çalışmama olayı stresli olay.
Doğan Trend'in halt yemesi getirdiği tüm motorların otomobillerin yedek parçası el yakıyor , halbuki Piaggio Avrupa'da yanı başımızda Yunan'da bu kadar tuzlu değil , Yunanistan'dan balata , kayış vs bakım malzemelerini çok uyguna almıştım..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motora ilk oturdugum gün ile bugün arasinda 40 yildan fazla zaman gecmis. Bizde birseyler yapmisizdir elbet :cool:
Ooo hocaya fark atmışım 😅 rahmetli dedemin Peugeot 103 mopedi vardı 80 de ilk kullandığım motordur 45 sene önce..

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Doğan Trend'in halt yemesi getirdiği tüm motorların otomobillerin yedek parçası el yakıyor , halbuki Piaggio Avrupa'da yanı başımızda Yunan'da bu kadar tuzlu değil , Yunanistan'dan balata , kayış vs bakım malzemelerini çok uyguna almıştım..
Doğan Trend biraz kazıklamaya yönelik çalışıyor, bayide çalışırken fiyatlara hep şaşardım. Suzuki ve Kymco demeden haşırttı blackbord etkisini bünyesindeki tüm markalara yaşatıyordular ama iyi yanını sayarsam eski bir model olsa dahi yurt dışından temin ediyordular.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Gs'çilerin selam vermemesinin sebebi diğer motorları hakir görmek değildir. Bence ya yola odaklandıklarından karşı şeritte sizi görmüyorlar ya da 1 sn bile olsa sol ellerini gidondan bırakamıyorlar.

Aslında selama çok takılmamak gerek, skuterciler de selam vermiyor, selamı almıyor. Muhtemelen yeni motorcu olduklarından kültüre hakim değiller.
Bazı ülkelerde elini gidondan bırakmak istemediklerinden ayak selamı verirler. Bizim ülkede pek yaygın değil.

Motosikleti
Honda Forza
Arada benim gibi deli bozuk manyak tipler cikip sirf keyif icin günlük 2500 km leri zorlayabilir (tamami otoyolda ve gercekten otomobil konforu sunan K1200GT , yani canim Helgacim ile)
Hocam saygısızlık yapmak ya da sorgulamak için söylemiyorum ama nasıl bir ortam ve ortalama hız ile günlük 2500km yapılabilir onu merak ettim gerçekten. Kaç saatte ve ne kadar mola ne kadar ortalama hız ile?

Açıklama yapmışsınız ama otoyol dahi olsa bu bir kişisel rekor denemesi şeklinde falan mı yapıldı?

Motosikleti
cbf 150
yaw gardaş uyduruyor işte ne 2500kmsi boing airbus ile bile 2500km yap belin ağrıyor iki gün. sarı yelekliler tıpkı avcı dünyasının turuncu yeleklileri gibidir. Sallarlar sallar ve sallarlar. Motorla 2500km imi yıl olmuş 2025 hala aynı hkaye.
Sizler daha gençsiniz ben bu hikayeyi 1995 den beri duyuyorum. hep 2500 km yol yapılır. yakıtda almıyorlar herhalde, yemekde yemiyorlar ki gözlemecileri kaçırmaz bu gs ci tayfası.
Ne gsmiş kardeşim tek marşda 2500 3500km gidiyor görende HAYABUSA sanacak. ben hayabusayla gidemem alman otobanında saate 300km hızla.

bakın hayabusa bile saate 250km hızla hiç fren yapmadan hiç 249 a inmeden 10 saate 2500km yapar. GERÇEK HAYATTAYIZ GERÇEKKKK, trafik ışıkları var, trafik var, kavşaklar var. Otobanlarda duraklama var çiş var çişşş :) Gs ciler herhalde torbayla dolaşıyor savaş uçağı pilotları gibi. zaten o kıyafetlerle aynı astronot gibiler :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hocam saygısızlık yapmak ya da sorgulamak için söylemiyorum ama nasıl bir ortam ve ortalama hız ile günlük 2500km yapılabilir onu merak ettim gerçekten. Kaç saatte ve ne kadar mola ne kadar ortalama hız ile?

Açıklama yapmışsınız ama otoyol dahi olsa bu bir kişisel rekor denemesi şeklinde falan mı yapıldı?
e3oan98.jpg

Rekor denemesi falan degildi, keyif icin sürdügüm seyahatlerdi ve birden fazla defa yapildi. Ortalama 300 km de bir yakit icin mola verildi. Yukarida Google Maps rotasi görünen son seferde ortalama hiz 120 km/s (sadece motor hareket halindeyken alinan ortalama) olarak görünüyordu. Tamami otoyolda yapildi. K1200GT de rüzgar ve konfor problemi olmadigi icin düsündügünüz kadar yorucu olmadi.

Google Maps rotasina bakarsaniz bu sürede bu mesafenin normal oldugunu görebilirsiniz. 3 sinir kapisi gecildi , o tarihte sakin sezon oldugu ve motosikletler sinir gecislerinde siraya girmedikleri icin vakit kaybim cok az oldu.

Facebook hesabimda mesaj paylasmisim tam tarih 22 Mayis 2022

Almanya Türkiye facebook paylasim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
e3oan98.jpg

Rekor denemesi falan degildi, keyif icin sürdügüm seyahatlerdi ve birden fazla defa yapildi. Ortalama 300 km de bir yakit icin mola verildi. Yukarida Google Maps rotasi görünen son seferde ortalama hiz 120 km/s (sadece motor hareket halindeyken alinan ortalama) olarak görünüyordu. Tamami otoyolda yapildi. K1200GT de rüzgar ve konfor problemi olmadigi icin düsündügünüz kadar yorucu olmadi.

Google Maps rotasina bakarsaniz bu sürede bu mesafenin normal oldugunu görebilirsiniz. 3 sinir kapisi gecildi , o tarihte sakin sezon oldugu ve motosikletler sinir gecislerinde siraya girmedikleri icin vakit kaybim cok az oldu.

Facebook hesabimda mesaj paylasmisim tam tarih 22 Mayis 2022

Almanya Türkiye facebook paylasim

Valla bravo, motorun zaten iyi ama bir de bu iş için muazzam kondüsyon gerekli. Geçmişte benim tirrek motorla 2 defa farklı zamanlarda aynı gün içi 1300 km civarı tur yapmıştım. Anamdan emdiğim süt burnumdan gelmişti. Ahanda açtığım konuların linkini paylaşayım hazır havalar güzel gidiyorken belki bir iki arkadaşın şevkini, cesaretini arttırırız.

https://www.motosiklet.net/forum/konu/22-nisan-2023te-yaptigim-1300-km-lik-tur.213412/

https://www.motosiklet.net/forum/ko...ner-yiyecegim-diye-1334-km-yol-yapmam.214080/

Motosikleti
cbf 150
Yapay zekaya sordum, aklı karıştı bana şimdi nu dedi bu k1600 lerde hiçmi benzinciye uğramazsın hacı dedi. Sallamak serbest. Mesela hiçmi sınırda beklemedin? Mesela hiçmi uykun gelmedi. Abi boşuna ugraşma 1 mikyon km çıkmıyor valla çıkmıyor yapay zeka bile çıkaramadı :)))) birde bulgarı macarı geçmiş yani hiç ı yolları geçmesek dicezki adam saate 200le geçti oraları ama imkansız anında polis durdurur arkadaşlar ufak atın

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yapay zekaya sordum, aklı karıştı bana şimdi nu dedi bu k1600 lerde hiçmi benzinciye uğramazsın hacı dedi. Sallamak serbest. Mesela hiçmi sınırda beklemedin? Mesela hiçmi uykun gelmedi. Abi boşuna ugraşma 1 mikyon km çıkmıyor valla çıkmıyor yapay zeka bile çıkaramadı :)))) birde bulgarı macarı geçmiş yani hiç ı yolları geçmesek dicezki adam saate 200le geçti oraları ama imkansız anında polis durdurur arkadaşlar ufak atın

günaydın koko,

sana bişey dyecem ama kızıp gücenme yok.

resmi ekleyebildim mi bilmiyorum ama okan sinan sana gs1300 başlığında milyon kilometre devirdik dedi diye bu hikayeyi uydurduğunu düşünüyorum.

ne adamsın yav, not alıp 4 - 5 ay beklemek yerine acele ediyosun
:)

Bazı ülkelerde elini gidondan bırakmak istemediklerinden ayak selamı verirler. Bizim ülkede pek yaygın değil.
30.000 km lik taze GS ciyim 😃 iki üç defa grup sürüşü yaptım farkettim ki selam vermeyen almayan tayfa motosiklete yeni başlamış ikinci yada üçüncü motoru GS olanlar , bunlar harbiden kendilerini uzay gemisi sürüyor zannediyorlar 😄 benim gibi farklı marka motorlar kullanmış min 10-15 yıllık sürücüler selam verir alır ,

şunada açıklama getireyim camiada GS ve gözleme özdeşleşmiş ki bu başlık içinde de yazılmış lakin her yaz 30-40bin km hatta 50bin km seyahat eden Türkiye'de yüzlerce GS kullanıcısı var , dünyada ise bu sayı onbinleri bulabilir , bu motoru kullananlarla sadece gözlemecide karşılaşanlar sanırım kendileride gözlemeci rotasından çıkmadıkları için başka biryerde GS görmüyorlar 😊

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
30.000 km lik taze GS ciyim 😃 iki üç defa grup sürüşü yaptım farkettim ki selam vermeyen almayan tayfa motosiklete yeni başlamış ikinci yada üçüncü motoru GS olanlar , bunlar harbiden kendilerini uzay gemisi sürüyor zannediyorlar 😄 benim gibi farklı marka motorlar kullanmış min 10-15 yıllık sürücüler selam verir alır ,

şunada açıklama getireyim camiada GS ve gözleme özdeşleşmiş ki bu başlık içinde de yazılmış lakin her yaz 30-40bin km hatta 50bin km seyahat eden Türkiye'de yüzlerce GS kullanıcısı var , dünyada ise bu sayı onbinleri bulabilir , bu motoru kullananlarla sadece gözlemecide karşılaşanlar sanırım kendileride gözlemeci rotasından çıkmadıkları için başka biryerde GS görmüyorlar 😊
Yahu gözlemeci olmayan rota mı varmış? Dağ bayır orman diyeceksen oralara gitmek için R model GS'lerden daha başarılı motosikletler var sanki.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Ben gezdiğim köfteci rotalarında hiç gözlemeci görmedim. Bizim buralarda hep köfteci var. Gözleme sevmem zaten. :)
Benim tanıdığım GS sürücüleri hepsi gayet güzel sürüyor, hem de hepsi eğitimli okumuş abiler. Tanımayıp da yolda rastladıklarım da çok iyi sürüyorlardı, şöyle diyeyim, virajlı orman yolunda bir GS öyle bir geçmişti ki o nasıl viraj almak o nasıl kıvrak kullanmak, toplamda bir dakika anca görmüştüm, aynadan gördüm 15 saniye sonra beni geçti 30 saniye sonra da kayboldu, vaay koskaca GS ile nasıl gidiyor demiştim.

GS güzel motor, bir anlamda parası çok olan acemilerin GS alıp gözlemeci rotalarına gitmesi güzel bir şey, bunların bir kısmı kısa sürede vazgeçip satıyorlar, onların sayesinde piyasada uygun fiyatlı ikinci el GS olmuş oluyor.

Yahu gözlemeci olmayan rota mı varmış? Dağ bayır orman diyeceksen oralara gitmek için R model GS'lerden daha başarılı motosikletler var sanki.
Gözlemeci diye kasdedilen rota Şile yolu diye biliyorum , elbette heryerde gözlemeci var TR de sevilen bir atıştırmalık..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gözleme sevmem zaten.......
Bende pek sevmem o ne öyle yahu 150 tl ye hamur , hem atalarımız ne demiş et giren yere dert girmezmiş ;)
GS güzel motor, bir anlamda parası çok olan acemilerin GS alıp gözlemeci rotalarına gitmesi güzel bir şey, bunların bir kısmı kısa sürede vazgeçip satıyorlar, onların sayesinde piyasada uygun fiyatlı ikinci el GS olmuş oluyor.
Vallahi harbi yol yapan GS tayfasıda o acemi GS cileri pek sever bağırlarına basarlar :) hele sıfır GS alıp çanta , cam , sis , koruma ekipmanı kısaca çeyrek GS parasıda aksesuara gömüp 5000 km sonra motoru satıcak potansiyeldeki adamlar kankalarıdır 😅

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar