Milyon km yapmış 42 yaşından gün almış eğitmenler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kral işte gs cilerin bir çoğu bu yüzden kendilerinden bu kadar nefret ettirdiler en ufak şeyde maddi durum ortaya çıkıyor fakirsin diye tabir mi var Allah aşkına bende o motorun tipini severim ama egoist bi toplum binince motor meme konusu olur gayet normal tanıdığım gs cilerin yüzde 90 ı ger fırsatta para konuşup birilerini küçümseme peşinde adam espiri yapıyor sen adama fakirsin diyorsun oldumu abi sence böyle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi o değilde 1200 gt yi 1600 den çok seven var o olay ne tam olarak bize açıklarmısın 1200 gt yi 5 tane eskitmiş kişi olarak bmw mühendisinden dinlesek senden az biliyordur youtubeye öyle detaylı video yaparsan bayağı iyi olur

ya ben fakirsin diyerek durumu hafiflettim.
aslında olay, avam kesimin elit kesimle dalga geçmesi durumu :)

bir taraf zengin, muhtemelen motorcular içinde eğitim seviyesi en yüksek kesim bunlar. en havalı ekipmanları kullanıyor, sarı yeleği bile var.geneli kurallara uyuyuyor, apaçilikle işi yok, zenginliğin verdiği fırsatlarla eğitimini de alıyor yolunu da yapıyor.

diğer avam kesim buna bakıp içi içini yiyor.
kamyomcu nefret ediyomuş. .ne yapmış gs ciler acaba :)

selam mı vermediler :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Gs'çilerin selam vermemesinin sebebi diğer motorları hakir görmek değildir. Bence ya yola odaklandıklarından karşı şeritte sizi görmüyorlar ya da 1 sn bile olsa sol ellerini gidondan bırakamıyorlar.

Aslında selama çok takılmamak gerek, skuterciler de selam vermiyor, selamı almıyor. Muhtemelen yeni motorcu olduklarından kültüre hakim değiller.

Motosikleti
Ns200 15"
Kendi tecrübeleriniz ile bir egitmenin yaptigi kilometreyi karsilastirmaniz acikcasi cok dogru degil. Kücük bir motor ile sehir icerisinde günlük 250 km oldukca yorucu olabilir ama yol egitimlerinde egitmenler daha büyük hacimli ve daha konforlu motorlar ile günlük 1000 km lere kadar cikabilirler. Güvenli sürüs egitimlerinin en temel araclarindan birisi minimum enerji harcayarak maksimum verim elde etmektir.
Bu nedenle iyi motorcu göbekli olur lafi cikmistir.

Özellikle yaz aylarinda Türkiye cikisli Avrupa yol egitimlerinde günlük sürüs mesafeleri 500 km ler civarindadir. Tek bir egitimde katedilen yol 5000 km leri bulabilir.

Arada benim gibi deli bozuk manyak tipler cikip sirf keyif icin günlük 2500 km leri zorlayabilir (tamami otoyolda ve gercekten otomobil konforu sunan K1200GT , yani canim Helgacim ile)

Bu arada herzaman Helgacim diye bahsettigim K1200GT tek bir motor degil , su anda bindigim Helgacigim benim 5. K1200GT motorum ve 100.000 km lere yaklasti. Almanyada piyasada kalan en düsük km li (12.500 km de) K1200GT nin pesindeyim . Sahibi ile anlasabilirsem 6. Helgam gelecek.

Hocalar ayrica kendi keyifleri icin uzun turlar yaparlar . 2014 yilinda yaptigim Alpler + Nordkapp turu 27 gün ve 14.000 km sürmüstü. Bu da günlük ortalama 500 km eder.

Egitimler her zaman yasadigimiz sehirde olmaz. Ben Türkiyede Eskisehirde yasiyorken egitimlerimin cogu Istanbul Ankara gibi büyük sehirlerdeydi bu nedenle sehir disi egitimlerinde egitim arti fazladan bir 700-800 km koymak gerekiyordu. Almanyaya yerlestikten sonra da Hollanda ve Belcika agirlikli egitimler basladi. Bunlar icin Hamburgdan egitim haric sadece gidis dönüs olarak 1200-1300 km arasi yol yapmam gerekiyor.

Göbekliyim ama kel degilim :cool:
Hocam aslında dediğim günlük kilometre bir tık yanlış anlaşıldı, sizin yaptığınız gibi elbette yapılır fakat her gün motosiklet üstünde olup ortalama 175 kilometre yapmak bana absürt geliyor, yani her Allah'ın günü 175 kilometre nereye gidecek bu adam?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hocam aslında dediğim günlük kilometre bir tık yanlış anlaşıldı, sizin yaptığınız gibi elbette yapılır fakat her gün motosiklet üstünde olup ortalama 175 kilometre yapmak bana absürt geliyor, yani her Allah'ın günü 175 kilometre nereye gidecek bu adam?
Üniversitede okurken kar buz olmadığı sürece motorla okula gittim , şirket araba verene kadar yıllarca kar buz olmadığı sürece işe motorla gittim. İlk eğitim aldığım yıllarda antrenman yapmak için her iş çıkışı Eskişehirde mayıslar , sarıcakaya yaptım . RoSPA ve IAM testlerine hazırlanırken günlük 200 km nin altına düşmeden hazırlık sürüşleri yaptım bu sürüşler bazı günlerde 500 km lere yaklaştı. Keyif için sürüşlerimde 200 km nin altına kontak açmadım. Eğitmen olduktan sonrasını yukarıdaki mesajda paylaştım zaten . Yoğun sezonlarda ayda bir takım lastik değiştirdiğim , her ay bakıma girdiğim çok oldu. Bugün sırf hava güzel diye 250 km yol yapıp antrenman yaptım . Büyük motorlarla yol akar gider farkında olmazsın ne kadar kilometre yaptığının. Yukarıda Kamyoncu arkadaş , kamyonla bile günde 1000 km yapılmaz diye yazmış , Rampayı oflaya puflaya 70-80 km hızla çıkabilen kamyon ile Motosiklet karşılaştırması yapmış ki ben buna cevap bile vermeye tenezzül etmem.

Yani sözün özü hergün sürmesek bile ortalamaya vurduğumuzda 175 km büyük rakam değil.

Merak ettim araştırdım.
Motosiklet üzerinde En uzun seyahat dalında Guinness Dünya rekoru kıran Arjantinli Emilio Scotto bile 10 yılda 214 Ülke gezmiş ve 750 bin KM yol yapmış. Yani Bizim 1 Milyon KM yol yapan Hocalar Dünya rekorunu açık farkla kırmışlar haberleri yok !!

Merak ettim araştırdım.
Motosiklet üzerinde En uzun seyahat dalında Guinness Dünya rekoru kıran Arjantinli Emilio Scotto bile 10 yılda 214 Ülke gezmiş ve 750 bin KM yol yapmış. Yani Bizim 1 Milyon KM yol yapan Hocalar Dünya rekorunu açık farkla kırmışlar haberleri yok !!

Kendimi düzeltiyorum , 10 yılda bu vatandaş 750 bin yaptıysa 20 yılda 1.5 Milyon yapar yani.

Motor iyise yapılır yani.. Bende şöyle bir Örnek vereyim misal gibi olsun ,

İşim gereği bütün gün uzun yol yapabiliyorum , Araçlardan birisi Reno Master Long kasa ve 2500 cc
Diğer araç Fiat Fiorino 1.3 Tüplü ve Öfkeli olanlardan.

Reno Master ağır araç uzun yol yapmak zevkli , müziğini aç , atıştırmalıklarını yanına al.. bas git.. Otobanda tutabilene helal olsun. yorulmassın bile..
Fiat Fiorino , Vites değiştirirken bile araçla kavga edersin , sollama yapmayı aklına bile getirme , daima gerginsin.. Gece sanki bütün gün dayak yemiş gibi yorgunluktan sızarsın !!!

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Fiorino dünyanın en saçma aracı hem bagajı kıç kadar, hem basamıyor hem de çok yakıyor. Geçmişte bir kaç defa şirket arabası yokluğunda kullanmak durumunda kaldım, mazot yetiştiremiyordum.

Merak ettim araştırdım.
Goldwing kullanmıştı galiba bu adam yanlış hatırlamıyorsam..20 yılda da 1,5 milyon yaparmış 1 milyon gayet yapılabilirmiş yani 😉

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aynı motosikletle bırak 10 sene gezmeyi, 10 sene onu kullanmak bile büyük iş

Motosikleti
cbf 150
Motosiklet kullanıcılarıyla avcılar arasında sıkı bir ilişki vardır hepsi sallamacıdır. 1 milyon km yapan eğitmenler acaba ne iş yapıyor çok merak ediyorum günde 175km 200km yol demek minumum 2.5 saat demek bu arkadaşların mesleği nedir bana bir anlatsanıza hele bazıalrı var bunu istanbulda yaşayarak yapıyorlar. Çok ilginç dimi düşününce insana mantıksız gelen çok şey geliyor. Mesela istanbulda günde 175 200 km kaç saate yapılır dimi? kurye arkadaşlara bir soralım günde 8 9 saat motor tepesinde zar zor 200km yapıyorlardır. Sallamacı eğitmenler ve pırıl pırıl Gsleri bunları sarı yelekleride hiç kirlenmez dikkatinizi çektimi günde 300km yol yaparlar ama yelekler botlar pantalonlar gıcır gıcırdır hiçmi böcek gelmez yahu :)

Ybr nin ömrü yetmez yav o kilometreye anca 150-200 bin gider diye tahmin ediyorum
ybr o kmleri yapar hemde çok rahat. en sağlam 125cc motordur

Aynı motosikletle bırak 10 sene gezmeyi, 10 sene onu kullanmak bile büyük iş
2013 Suzuki Vstrom u 9 yıl 105.000 km boyunca kullandım , Bmw ile takasladığım galerici motoru görünce 105.000 de olduğuna inanamadı , sattığı müşterisi meşhur Suzukici Recep ustaya götürmüş adamda şaşırmış , Piaggio Medley i 140.000 e getirdim arada kullanıyorum ama bir japon degil tabi uzaklara gitmeye cesaret edemiyorum kalırım diye 200.000 hayalim vardı 🙂

ybr o kmleri yapar hemde çok rahat. en sağlam 125cc motordur
750.000 km den bahsediyoruz 😬

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
750 000 km yide yapar, gerekli değişiklikleri yaparsanız neden yapmasın yani silindir değişicek tabi. kaç paraki? siz 1 milyon ypmış bmwlerin falan hiçbirşeyi değişmedenmi yaptı sanıyorsunuz? hahah gülerim.

750 000 km yide yapar, gerekli değişiklikleri yaparsanız neden yapmasın yani silindir değişicek tabi. kaç paraki? siz 1 milyon ypmış bmwlerin falan hiçbirşeyi değişmedenmi yaptı sanıyorsunuz? hahah gülerim.
1 milyon km yapmış bmw lerin yağı bile değişmiyor ahey ahey bmw bu borumu ;)
Yav elbette yenilenir devam ederde el değmeden ne kadar gider diye düşünüyoruz işte adam tura çıkmış hangi ülkede nerde nasıl rektifiye yapacak , zaman problemide olabilir..

Motosikleti
cbf 150
abisi, adamlar çok rahat şekilde silindirleri değiştirebiliyor çok zor değil ianan. bunlar hava soğutmalı motorlar inanılmaz basitler. Sıvı soğutmalar zor olanları. jupirerin geizisini oku nasıl değiştirdiğini kaç kere değitşirdiğini görürsün hava soğutmalı motorlar bence geri gelmeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar