Panik atak ve anksiyete artı soru.

Motosikleti
Yamaha XSR700
ilk 8imi yaparken lap diye yere düşmüştüm.
çok komik düştüm diye video ceken var mı bana da atsın diye sormuştum sonra :ROFLMAO:

ben fazla gamsız olabilirim.
Ben de ilk motorumu parkederken yerdeki kumdan ayağım kaydı motoru devirdim. Üzerinden ben de yere devrilip 2 tur yuvarlandım. Sonra gülmekten kalkamadım bir süre 😂

Herkes hata yapar sakin ol, hata yapınca kimse aaa falancada hata etmişti hadi gülelim demeyecek, sık pratik yap ve oradaki herkesin en az senin kadar tecrübesiz olduğunu unutma. Ben motora erken başladım köyde mobilet sürerdik ayağımız yetmezdi 😂

Sen yaşına göre başlamışsın bişey olmaz zamanla iyi olursun, Allah muvaffak etsin.

abi ben bu tarz şeyleri çok anlayamıyorum. Hata yapsan ne olacak? millet sana gülse ne olucak? ne önemi var? 2 hafta sonra denk gelmeyeceğin insanlar. Denk gelsen bile senle dalga mı geçicekler aa şu hatayı yaptı falan diye. Kendinizle barışık olun, hata yapmaktan korkmayın. Ben kurstayken herkesle muhabbet kuruyordum, motoru kullanmayı bilmediğimi söyleyip kendimle dalga geçiyordum bir hata yapınca. Karşıdaki kişi seni eziklemeye çalışıyorsa orası farklı ama sen zaten kendinle barışık ve özgüvenli biriysen o kişi seni eziklemeye cesaret edemez. Ben sınava girmeden önce bizim hoca dedi ki hemen gir parkura komisyon gelmeden pratik yap. Girdim, normalde alıştığımın dışında sürdüm motoru, daha hızlı ya da debriyaj ayarını farklı yaparak falan. Sekizi çizemedim ayağım yere değdi daha sonra bir kaç hata daha yaptım ama bu hataları yaparken gülüyordum. Hocada kızdı bana kalıcam diye :D hocam sınavı geçerim ben dedim ve geçtim. Orda hata yaptım diye panik olsam sınavım bok gibi geçerdi. Diyelim sınavdan kaldım en kötü bir daha girerim dünyanın sonu değil.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Bu biraz aile bağlarının gevşek olması ile alakalı.
...
Son günlerde iki oldu alâkasız denk geliyoruz, şahsına dair bir yorum değil bu; konu açılmışken değineyim istedim (az buçuk bildiğim konular), yanlış anlaşılmasın...

Aile bağlarının fazla gevşek olması da sorun, fazla sıkı olması da sorun. Bizim memlekette aile bağları aşırı sıkıdır, bu yüzden çocukların psikolojik bireyselleşmesi eksik kalır, bağımsız birer birey olmayı içselleştirememiş / öğrenenememiş insanlar olarak yetişirler. Bu da topluma içte inanılmaz ölçüde ezik / özgüvensiz, dışta da büyüklenmeci / narsisist karakterli kişiler pompalayıp durur. Sonra da gelsin biat kültürü, gelsin başkaları üzerinden var olmak, gelsin bugün toplumumuzun düştüğü durum...

Konu sahibi samimi ise (az buçuk süphem var...) yapılacak şey belli; psikolojik yardım alınacak. Anksiyete ile ilgili ilaç kullanımı ile motosiklet sürmek birbirine uyumlu faaliyetler değil bildiğim kadarıyla, dolayısıyla konunun (yeterli bütçe ve zaman varsa) bilişsel davranışçı terapi ile çözümlenmesi daha uygun olabilir.

teşekkür ederim hepinize. psikolog destek alacağım, anksiyetemi kesinlikle yenmem gerekiyor motordan önce. motoru sonra da hallederim problem değil fakat şu gelecek zamlardan dolayı çok şüpheliyim, motoru şimdi alacağım sanırım en azından kullanmasam bile kalsın elimin altında. yorumlarınızdan sonra cl250 baktım, fakat almışken daha güçlü bişey almak istiyorum. anksiyetwmi azalttıktan veya yendikten sonra interceptor 650 kullanabilirim diye düşünüyorum. zaten başlangıçta işe git gel (10km) için kullanacağım bakalım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

abi ben bu tarz şeyleri çok anlayamıyorum. Hata yapsan ne olacak? millet sana gülse ne olucak? ne önemi var? 2 hafta sonra denk gelmeyeceğin insanlar. Denk gelsen bile senle dalga mı geçicekler aa şu hatayı yaptı falan diye. Kendinizle barışık olun, hata yapmaktan korkmayın. Ben kurstayken herkesle muhabbet kuruyordum, motoru kullanmayı bilmediğimi söyleyip kendimle dalga geçiyordum bir hata yapınca. Karşıdaki kişi seni eziklemeye çalışıyorsa orası farklı ama sen zaten kendinle barışık ve özgüvenli biriysen o kişi seni eziklemeye cesaret edemez. Ben sınava girmeden önce bizim hoca dedi ki hemen gir parkura komisyon gelmeden pratik yap. Girdim, normalde alıştığımın dışında sürdüm motoru, daha hızlı ya da debriyaj ayarını farklı yaparak falan. Sekizi çizemedim ayağım yere değdi daha sonra bir kaç hata daha yaptım ama bu hataları yaparken gülüyordum. Hocada kızdı bana kalıcam diye :D hocam sınavı geçerim ben dedim ve geçtim. Orda hata yaptım diye panik olsam sınavım bok gibi geçerdi. Diyelim sınavdan kaldım en kötü bir daha girerim dünyanın sonu değil.
kesinlikle katılıyorum ama elimde olan bişey değil şu an artık bunları düşünmemek. küçüklükten ailemden bana kalan bi şey bu maalesef

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Interceptor 650cc olmasına rağmen güç olarak A2 sınıfında bir motosiklet. Dolayısıyla iç rahatlığıyla aman kafama geçer mi diye korkmadan alınır binilir. Sürüşünün de süper keyifli olacağına adım gibi eminim. Tam bir gezinti motoru.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar