Panik atak ve anksiyete artı soru.

Keşke sadece sınav olsa hocam, genel olarak insan içinde anksiyetem artıyor. Allahtan kadınlar karşısında olmuyor bu durum..
Herhangi bir psikolojik destek alıyor musunuz?
Punctum'un da dediği gibi çözülmesi gereken arka planda başka bir sorun var gibi.
Kimse süper mega zekâya sahip değil karşıdakiler de insan, herkesin hataları ve doğruları var diye düşünerek kendinizi diğer insanlarla eşit seviyede görmeye çalışırsanız belki biraz daha rahatlayabilirsiniz.

Biz motosiklet.net ailesi olarak elimizden gelen manevi desteği vermeye hazırız.

Yazın otele gidiyoruz.
Rus ingiliz alman çocukları deli gibi animasyonda oyun oynuyor dans ediyor.
Bizim çocuklar saf saf bakıyor.
Toplum özgüven yüklüyor biz özgüven eksiltiyoruz.
Bizim eğitim sisteminden öz güven kırıklığı başlatılıyor.
Hocam puanım düşük geldi dediğin de fazla verdiysem eksiltirim der.
Tahtaya çıkartır bilemezse azarlar.
Aile faktörü ve arkadaş faktörü de keza öyle.
Zaten Türk aile kültürü maalesef çok çürük, senden bir şey olmaz ve senin yapacağın iş değil gibi gibi bende çok söz duydum aileden ve aile büyüklerinden fakat şu an günün sonuna baktıklarında "senden bir bok olmaz" dedikleri adamdan medet umuyorlar, büyüğümdür atamdır ama artık onlar yolun sonuna gelmişlerdir bu yüzden aldırış etmedim, kırmadım ve hep kendi yolum üzerinde gittim. Klasik bir Mercedes aldım, dedemin yanına göstermeye gittim hani bir hayırlı olsun derler diye. Fakat arabada lpg'den dolayı sıkıntı açtı ve çalışmamazlık yapıp onun yanında çalışmadı ve hurda araba almışın oldu birde bu olay aldığım ilk gün yaşanıyor heves kırılmasını ve sinir olmayı siz düşünün (10 dakika sonra çalıştı ve devam ettim), diğer dedemin demeside Mercedes senin neyine oldu. Eh bunları dinleyip hiçbir şey yapmasaydım eminim çok daha kötü bir hayatım olurdu.

Zaten Türk aile kültürü maalesef çok çürük, senden bir şey olmaz ve senin yapacağın iş değil gibi gibi bende çok söz duydum aileden ve aile büyüklerinden fakat şu an günün sonuna baktıklarında "senden bir bok olmaz" dedikleri adamdan medet umuyorlar, büyüğümdür atamdır ama artık onlar yolun sonuna gelmişlerdir bu yüzden aldırış etmedim, kırmadım ve hep kendi yolum üzerinde gittim. Klasik bir Mercedes aldım, dedemin yanına göstermeye gittim hani bir hayırlı olsun derler diye. Fakat arabada lpg'den dolayı sıkıntı açtı ve çalışmamazlık yapıp onun yanında çalışmadı ve hurda araba almışın oldu birde bu olay aldığım ilk gün yaşanıyor heves kırılmasını ve sinir olmayı siz düşünün (10 dakika sonra çalıştı ve devam ettim), diğer dedemin demeside Mercedes senin neyine oldu. Eh bunları dinleyip hiçbir şey yapmasaydım eminim çok daha kötü bir hayatım olurdu.
Sen doğrusunu yapmışsın çocuklarını da kendimiz gibi yetiştirirsek belki bir ihtimal gelecek nesillerimiz daha öz güvenli olur.
Bu şartlar altın da çok zor olsa da bir umut.

Sen doğrusunu yapmışsın çocuklarını da kendimiz gibi yetiştirirsek belki bir ihtimal gelecek nesillerimiz daha öz güvenli olur.
Bu şartlar altın da çok zor olsa da bir umut.
Bir umut için bir ömürü zehir etme ihtimali beni korkutuyor ve benim için bu evlilik içinde geçerli. Eğer iyi bir geleceğe sahip olamazsam genç bir hanımın hayallerini ve hayatını zehir etmek bana yakışacak bir şey olmaz.

burdan yazmalarla o sorunu aşamazsın.
bole seyler zamanla tecrubeyle olur.
kımse anasının karnından f1 yarışcısı doğmuyor.herkez ılk deneyımlerınde senınkıne benzer sorunları yaşıyor.
2. ve 3.parkur alanına gıttınde yavas yavas alıştını farkedıceksın o zaman daha rahat surmeye baslarsın.
buda olmazsa bır arkadaşınla gıt parkur alanına alışana kadar moral olur sana

Hocam dediğiniz gibi 3 üniversite bıraktım çogunlukla anksiyetenin yüzünden. Psikaytri randevusu aldım şimdi bakalım. Sunum yaparken bile terliyordum, 26 yaşına geldim şu an baristalık yapıyorum müşteriler sipariş beklerken bile stres yapıyorum bazen.
Çoktan etkilemeye başlamış bile hayatınızı,bence direkt kendi kendinize çözmeye çalışmadan terapiye başvurun.Esasen ülkede ki büyük küçük herkesin terapiye ihtiyacı var öyle bi noktaya geldik ki.

panik atak ve ankastre
kumtel-kristal-siyah-cam-ankastre-set-5e0272.jpg

merhaba,

1-2 hafta önce ehliyet dersine gittim. eğitim alanı çok kalabalıktı ve anksiyetem tuttu artı panik oldum. 1-2 tur atıp salıp geri döndüm. fakat arkadaşımın motoruyla geceleri boş caddelerde sürebiliyorum rahatça. eğitimde bile bu kadar panik yapıyorken sınavda ne yapacağim bilmiyorum, tavsiyeniz ne olur?

artı olarak continental gt 650 ve interceptor 650 için bir miktar peşin artı taksit kampanyası yapmışlar. peşinatım var, pasif gelirim ile de taksidi ödeyebiliyorum. mutt almak yerine en azından royal gibi bir marka almak mantıklı olur mu? başlangıç motoru olarak cok mu fazla? redditte herkes başlangıç için uygun demiş neredeyse.
Motor olayında benim gibi başlangıççılara sıkça söylenen bir söz var. "Nereye bakarsan oraya gidersin." Duygu durumlarında da böyle. Ben de çok panik biriyim. Panik, sabırsız, garantici... Yoksa sadece tembel miyim acaba dedim bir gün kendi kendime. Robot olmadığıma göre panik de gelecek, kaygı, da, öfke de, korku da, merak da, coşku da, sevinç de ... Duba gibi durmamak için bunlara rağmen devam etmem gerekiyor. Önce hayvan korkuma rağmen hayvanları izlemeye başladım, sakin hareket edenlere yanaşıp devam eden korkuma rağmen başlarını okşarım hala... Sonra hoplayıp zıplayan hiperaktiflerden kaçmamayı kanıksadım, hâla korkuyorum. Sonra bunu her şeyde uyguladım.

Panik, kaygı gibi durumlarda etrafı izle, ilgi alanını bul ve alabileceğin dersleri o ortamda okumaya başla ve öğren... Ortam parkur, konu motor zaten, meraklarının peşinden git. Neye odaklanırsan o büyüyor.

Ben ilk gün "motor ağır nasıl baş edeceğim" diye gittim, motora bindim, her yerden "bırak kullanmayı hareket ettiremiyor diye cümleler yakaladım. Kendimi biliyorum. Paniğime rağmen bırakmadım, sukuterda daha zor denen sekizi ikinci denemede çizdim. Şimdi millet yanıma geliyor ilk günki halin neydi öyle la diye... 😁 Merakına odaklan, diğer her şey dışarıda kalsın.

Son düzenleme:
Kafayı yicem.

adam panik olup ehliyet alma parkurunu yapamazken 650cc motor almak istediğini söylüyor ve sizler ciddi ciddi tavsiye veriyorsunuz :D

Merhaba, bu yaşadığınız çok normal bir durum, sınav alanındaki kalabalık ortam size ekstra baskı yaratıyor. Ama tek başınıza çok rahat kullanabiliyorsunuz. Yetenek var stres yönetimini geliştirmen lazım derdim. Ancak daha sonra yazdıklarınıza istinaden, sizin profesyonel destek almanız lazım. Burada yazılanlar kesinlikle size yardımcı olmayacaktır

gt 650 80 beygir diğeri 50 beygire yakın birşey. fark olmaz mı :D
80 beygir değil, 50 lerde olması lazım. Şöyle bir durum var benim hayalim olan motorlardan biri olduğu için ve kampanyası olduğu için almak istiyorum. malum türkiyede alınmış alınmıştır, ne olacağı belli değil yarın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kafayı yicem.

adam panik olup ehliyet alma parkurunu yapamazken 650cc motor almak istediğini söylüyor ve sizler ciddi ciddi tavsiye veriyorsunuz :D
Motor süremiyorum demedim, çok fazla insan olduğu için izleyenler dahil üstümde baskı hissediyorum bu kadar.

Bir umut için bir ömürü zehir etme ihtimali beni korkutuyor ve benim için bu evlilik içinde geçerli. Eğer iyi bir geleceğe sahip olamazsam genç bir hanımın hayallerini ve hayatını zehir etmek bana yakışacak bir şey olmaz.
Yazdıklarımıza bak. Motor meraklıları olarak ne prenses adamlarmışız la🥲😜🤣🤣🤣 Hocam, kimse tek başına başkasının hayatına etki edemez. Birliktelik bir ortaklıktır ve her iki ortak da manevi ağırlıklı bir birliktelik düşünmek zorundadır. Her ne kadar siyaset lakırdısı sevdalıları ha bire somut sonuç beklese de sağlam ve uzun vadeli ilişkiler ortakların kendine karşı ve eşine karşı güçlü duygularıyla meydana gelir. Fiiiiikrimin inceeee güüülüüüüüü... 😁 Bir bahaaar akşamııııı rastladııııım sizeeeee... Motorcu hatalı diyenler!!! Ayıb ediyonuz🤣🤣🤣

Yazdıklarımıza bak. Motor meraklıları olarak ne prenses adamlarmışız la🥲😜🤣🤣🤣 Hocam, kimse tek başına başkasının hayatına etki edemez. Birliktelik bir ortaklıktır ve her iki ortak da manevi ağırlıklı bir birliktelik düşünmek zorundadır. Her ne kadar siyaset lakırdısı sevdalıları ha bire somut sonuç beklese de sağlam ve uzun vadeli ilişkiler ortakların kendine karşı ve eşine karşı güçlü duygularıyla meydana gelir. Fiiiiikrimin inceeee güüülüüüüüü... 😁 Bir bahaaar akşamııııı rastladııııım sizeeeee... Motorcu hatalı diyenler!!! Ayıb ediyonuz🤣🤣🤣
İşin kısası ben anlamam bu işlerden, en iyi bildiğim şey motosiklet toplamak :D.

Yazın otele gidiyoruz.

Çok haklısın, ama şunu unutmamak lazım; biz çocuğu özgüvenli yetiştirmekle, şımarık ve arsız yetiştirmeyi karıştırıyoruz. Bence arada ince bir çizgi var.

Kimsenin olmadığı caddelerde sürüp insanların olduğu yerde süremiyorsun.

Bence bu medeni cesaretle alakalı bir şey zamanla süre süre üzerinden atarsın.

Bunu şuna benzet herkes şarkı söyler veya konuşur ama stad da elli bin kişinin karşısına çıkar, yüz kişiden biri konuşur veya şarkı söyler aynen böyle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazın otele gidiyoruz.
Bu biraz aile bağlarının gevşek olması ile alakalı.

Şahit olduğum bir olayı anlatayım. Bir İngiliz çift geldi üç de ufak kız çocukları vardı adam hiç düşünmeden kafayı çekti sızdı. Ufacık çocuklar yabancı bir yerde bir başına kalmayı öğrendiği gibi sızmış biri ile ilgilenmeyi pratikten öğrendi. Yani pratikleri fazla olduğu için rahatlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar