merhaba,
1-2 hafta önce ehliyet dersine gittim. eğitim alanı çok kalabalıktı ve anksiyetem tuttu artı panik oldum. 1-2 tur atıp salıp geri döndüm. fakat arkadaşımın motoruyla geceleri boş caddelerde sürebiliyorum rahatça. eğitimde bile bu kadar panik yapıyorken sınavda ne yapacağim bilmiyorum, tavsiyeniz ne olur?
artı olarak continental gt 650 ve interceptor 650 için bir miktar peşin artı taksit kampanyası yapmışlar. peşinatım var, pasif gelirim ile de taksidi ödeyebiliyorum. mutt almak yerine en azından royal gibi bir marka almak mantıklı olur mu? başlangıç motoru olarak cok mu fazla? redditte herkes başlangıç için uygun demiş neredeyse.
Motor olayında benim gibi başlangıççılara sıkça söylenen bir söz var. "Nereye bakarsan oraya gidersin." Duygu durumlarında da böyle. Ben de çok panik biriyim. Panik, sabırsız, garantici... Yoksa sadece tembel miyim acaba dedim bir gün kendi kendime. Robot olmadığıma göre panik de gelecek, kaygı, da, öfke de, korku da, merak da, coşku da, sevinç de ... Duba gibi durmamak için bunlara rağmen devam etmem gerekiyor. Önce hayvan korkuma rağmen hayvanları izlemeye başladım, sakin hareket edenlere yanaşıp devam eden korkuma rağmen başlarını okşarım hala... Sonra hoplayıp zıplayan hiperaktiflerden kaçmamayı kanıksadım, hâla korkuyorum. Sonra bunu her şeyde uyguladım.
Panik, kaygı gibi durumlarda etrafı izle, ilgi alanını bul ve alabileceğin dersleri o ortamda okumaya başla ve öğren... Ortam parkur, konu motor zaten, meraklarının peşinden git. Neye odaklanırsan o büyüyor.
Ben ilk gün "motor ağır nasıl baş edeceğim" diye gittim, motora bindim, her yerden "bırak kullanmayı hareket ettiremiyor diye cümleler yakaladım. Kendimi biliyorum. Paniğime rağmen bırakmadım, sukuterda daha zor denen sekizi ikinci denemede çizdim. Şimdi millet yanıma geliyor ilk günki halin neydi öyle la diye...

Merakına odaklan, diğer her şey dışarıda kalsın.