Panik atak ve anksiyete artı soru.

merhaba,

1-2 hafta önce ehliyet dersine gittim. eğitim alanı çok kalabalıktı ve anksiyetem tuttu artı panik oldum. 1-2 tur atıp salıp geri döndüm. fakat arkadaşımın motoruyla geceleri boş caddelerde sürebiliyorum rahatça. eğitimde bile bu kadar panik yapıyorken sınavda ne yapacağim bilmiyorum, tavsiyeniz ne olur?

artı olarak continental gt 650 ve interceptor 650 için bir miktar peşin artı taksit kampanyası yapmışlar. peşinatım var, pasif gelirim ile de taksidi ödeyebiliyorum. mutt almak yerine en azından royal gibi bir marka almak mantıklı olur mu? başlangıç motoru olarak cok mu fazla? redditte herkes başlangıç için uygun demiş neredeyse.

Çok klişe gelecek ama bu olayları fazla gözünüzde büyüttüğünüzden ötürü sıkıntı yaşıyorsunuz, sanırım insanların önünde yanlış yapmaktan korkuyorsunuz öncelikle bunu yenmeniz gerek.

hadi sınavı geçtin trafikte ne yapacaksın kral? kafanızda büyütmemeniz lazım özellikle sınav işini, olur olmaz bir daha denersiniz, bol bol pratikle motora alışırsanız anksiyeteniz de azalır diye düşünüyorum.

Anksiyete ve panik atak durumunun şiddetine göre araç kullanımı izni verilmeyebiliyor. Hepsini geçtim sadece sınava yönelik bu kurtarma çabanız trafikte başkalarının hayatına mal olabilir. Boş caddede sürebiliyor olmanız sürebileceğiniz anlamına gelmez.

Daha da ötesi daha kursta araç kullanmayı başaramayıp gt650 falan diyorsanız lütfen toplum sağlıgı için bu hevesten vazgeçin.

İkincil yorumum da %99 trol bir konu. yine de düzgün cevap vermeye cabaladım

Bu panik atak değil bence.
Sosyal anksiyete insanlar içinde yanlış yapmaktan korkmayın.
Rahatla gevşe .
Panik atağın olsa kendini acilde bulursun.
Sınav yani bu trafiğe çıkacaksın zorlanırsın.
Baş edemiyorsan tedavi al motosiklet parasından kes kendi sağlığına bütçe ayır.
Kendine ya da başkasına zarar vermemek için.

Çok klişe gelecek ama bu olayları fazla gözünüzde büyüttüğünüzden ötürü sıkıntı yaşıyorsunuz, sanırım insanların önünde yanlış yapmaktan korkuyorsunuz öncelikle bunu yenmeniz gerek.
Evet tam olarak böyle hissediyorum.
Anksiyete ve panik atak durumunun şiddetine göre araç kullanımı izni verilmeyebiliyor. Hepsini geçtim sadece sınava yönelik bu kurtarma çabanız trafikte başkalarının hayatına mal olabilir. Boş caddede sürebiliyor olmanız sürebileceğiniz anlamına gelmez.

Daha da ötesi daha kursta araç kullanmayı başaramayıp gt650 falan diyorsanız lütfen toplum sağlıgı için bu hevesten vazgeçin.

İkincil yorumum da %99 trol bir konu. yine de düzgün cevap vermeye cabaladım
Gün içinde de trafikte sürüyorum zorunda kaldığım zaman nadiren, sorunum o değil. O kalabalık içinde hata yapmaktan utanıyorum gibi daha çok.

insanların önünde yanlış yapmak basit bir durum gibi görünebilir ama bunu yenemiyorsan anksiyete hiç fark ettirmeden hayatını ele geçirir.
hiç öyle 80'lerin erkek imajına harç katar gibi erkek adam şöyle, bunlar pembe yüreklilik falan triplerine girmenin anlamı yok. ondan sonra "aa neden fren yapamadı" "aa burada neden osurdu" diye videolara yorum yapıyoruz.

kalabalık var hata yapacağım korkusu başka bir şey, ama bu elinin ayağının birbirine girmesine kadar yol alıyorsa git bir psikiyatrla bir kaç seans görüş, o yorum yapsın bir de.

merhaba,

1-2 hafta önce ehliyet dersine gittim. eğitim alanı çok kalabalıktı ve anksiyetem tuttu artı panik oldum. 1-2 tur atıp salıp geri döndüm. fakat arkadaşımın motoruyla geceleri boş caddelerde sürebiliyorum rahatça. eğitimde bile bu kadar panik yapıyorken sınavda ne yapacağim bilmiyorum, tavsiyeniz ne olur?

artı olarak continental gt 650 ve interceptor 650 için bir miktar peşin artı taksit kampanyası yapmışlar. peşinatım var, pasif gelirim ile de taksidi ödeyebiliyorum. mutt almak yerine en azından royal gibi bir marka almak mantıklı olur mu? başlangıç motoru olarak cok mu fazla? redditte herkes başlangıç için uygun demiş neredeyse.
Oraya ne için gittiğinizi unutmayın motosiklet sürmeyi öğreniyorsunuz illaki hata yapacaksınız herkes motosiklet sürmeyi direkt anında öğrenmiyor hatalarla , kazalarla ve sağa sola düşürmeyle öğreniyor. 650lik bir motosiklet ağırlık ve denge olarak başlangıçta size fazla gelebilir Touring tarzı sanırım D250'yle başlamanız daha iyi olur.

ilk 8imi yaparken lap diye yere düşmüştüm.
çok komik düştüm diye video ceken var mı bana da atsın diye sormuştum sonra :ROFLMAO:

ben fazla gamsız olabilirim.

Öncelikle motosiklet kullanmayı gözünüzde çok büyütmeyin ve mümkün olduğunca pratik yaparak alışmaya çalışın.
Herhangi bir aracı kullanmak belirli bir alışma ve aşina olma süreci gerektiriyor.
Benim annemde de panik atak ve anksiyete var. Ehliyetini yeniletip onu trafiğe ilk çıkardığımızda çok panik oluyordu hatta bir süre arabaya binmekten kaçtı. Şimdi yerinde tutamıyoruz sürekli geziyor çünkü alıştı ve panik olacak bir şey olmadığını anladı.

Mutt yerine RE almanız bence de mantıklı olur. Motor kullanmaya iyice alıştıktan sonra başlangıç motoru olarak düşünülebilir. 650CC dese de benzer CC'deki diğer motorlardan daha sakindir. 1000CC de olsa olay sizin bileğinizde, gazı açış şeklinizde.

Kendinize şunu sorun "Kaygılandığım veya panik yaptığım şeyler gerçekten bu kadar aşırı tepki vermemi gerektirecek kadar ciddi birşey mi ?".Günümüzde insanlar sırf para için tiktok gibi şeylere çıkıp gay taklidi bile yapan var bundan gram utanmıyorlar,emin olun oradaki bir çok insanda sizin gibi ya yeni başlamış ya yeni başlayacak yada çoğu yine arkadaşının motoruyla sağda solda bir heves binmiş kullanmış ehliyet almak isteyen insanlar.Ben ne zaman sizin ki gibi bi durum yaşasam yukarıdaki soruyu kendime sorar rahatlarım.

insanların önünde yanlış yapmak basit bir durum gibi görünebilir ama bunu yenemiyorsan anksiyete hiç fark ettirmeden hayatını ele geçirir.
hiç öyle 80'lerin erkek imajına harç katar gibi erkek adam şöyle, bunlar pembe yüreklilik falan triplerine girmenin anlamı yok. ondan sonra "aa neden fren yapamadı" "aa burada neden osurdu" diye videolara yorum yapıyoruz.

kalabalık var hata yapacağım korkusu başka bir şey, ama bu elinin ayağının birbirine girmesine kadar yol alıyorsa git bir psikiyatrla bir kaç seans görüş, o yorum yapsın bir de.
Yazın otele gidiyoruz.
Rus ingiliz alman çocukları deli gibi animasyonda oyun oynuyor dans ediyor.
Bizim çocuklar saf saf bakıyor.
Toplum özgüven yüklüyor biz özgüven eksiltiyoruz.
Bizim eğitim sisteminden öz güven kırıklığı başlatılıyor.
Hocam puanım düşük geldi dediğin de fazla verdiysem eksiltirim der.
Tahtaya çıkartır bilemezse azarlar.
Aile faktörü ve arkadaş faktörü de keza öyle.

Yazın otele gidiyoruz.

E bu aileler de bu tornadan çıktı ne olacaktı?

Sonra işte o gavur eğlenirken yere bakarak oturan çocuklar 10 sene sonra hangi davaları hangi gözle okuyacak bilin bakalım =)

O düşüncenize ne kadar odaklanırsanız ister istemez zihniniz "aa orda bi durum var ona daha yakından bakmalıyım tehlikeli olabilir" gibi gibi şekilde daha fazla kafanızı meşgul eder.Bunun da önüne geçemiyorsanız killingroad ın dediği gibi bir kaç seans almakta fayda var.Bugün ehliyet sınavı için bunu yaşarsınız,yarın okulda sunum yapmanız gerekir aynı şeyi yaşarsınız,bi sonraki gün işe başlar çalışma arkadaşlarınıza sunum yapmanızz gerekir yapamazsınız vs vs uzar gider liste.

Yazın otele gidiyoruz.

şimdi de erkek kız fark etmez prenses prens gibi yetiştiriliyor.

10 saniye televizyon izledi diye cıldıran anne baba gördüm.
Dondurmasının ucunu yalattı diye kocasının agzına sıçan kadın gördüm.
yolda yürürken cocugu düştü diye sinir krizi geçiren insanlar gördüm.

Konu sahibinden bağımsız konusuyorum; ancak bu kadar dış dünyadan tehlikelerden kapalı cocuk yetiştirirlerse yarın gidip birileri ile konuşmaktan korkan, geri planda kalan insan olurlar.

E bu aileler de bu tornadan çıktı ne olacaktı?

Sonra işte o gavur eğlenirken yere bakarak oturan çocuklar 10 sene sonra hangi davaları hangi gözle okuyacak bilin bakalım =)
İşte bir çocuğum olursa bu şekilde olmasın diye uğraşacağım.
Geçmiş hataları geleceğe yansıtmamamız için..

O düşüncenize ne kadar odaklanırsanız ister istemez zihniniz "aa orda bi durum var ona daha yakından bakmalıyım tehlikeli olabilir" gibi gibi şekilde daha fazla kafanızı meşgul eder.Bunun da önüne geçemiyorsanız killingroad ın dediği gibi bir kaç seans almakta fayda var.Bugün ehliyet sınavı için bunu yaşarsınız,yarın okulda sunum yapmanız gerekir aynı şeyi yaşarsınız,bi sonraki gün işe başlar çalışma arkadaşlarınıza sunum yapmanızz gerekir yapamazsınız vs vs uzar gider liste.
Hocam dediğiniz gibi 3 üniversite bıraktım çogunlukla anksiyetenin yüzünden. Psikaytri randevusu aldım şimdi bakalım. Sunum yaparken bile terliyordum, 26 yaşına geldim şu an baristalık yapıyorum müşteriler sipariş beklerken bile stres yapıyorum bazen.

Sadece sınav endişesi mi yoksa var olan psikiyatrik bir sorunun nüksetmesi mi, öncelikle bunun adını koymalısınız. Yazdıklarınızdan ikincisi anlaşılıyor tabii ama bunu kendinize en iyi siz söyleyebilirsiniz..

Mesele doğrudan motosikletle ilgili görünmediğinden, bu forumdan sağlıklı bir geri bildirim almanız da pek mümkün değil...gerçi doğrudan motosikletle ilgili olsa dahi mümkün olmayabiliyor ya, neyse :)

Yapmanız gereken profesyonel yardım almak. Bunu siz de biliyorsunuz tabii ama muhtemelen forumdan sizi rahatlatacak yazılar okumak iyi gelecektir diye düşündünüz.

şimdi de erkek kız fark etmez prenses prens gibi yetiştiriliyor.

10 saniye televizyon izledi diye cıldıran anne baba gördüm.
Dondurmasının ucunu yalattı diye kocasının agzına sıçan kadın gördüm.
yolda yürürken cocugu düştü diye sinir krizi geçiren insanlar gördüm.

Konu sahibinden bağımsız konusuyorum; ancak bu kadar dış dünyadan tehlikelerden kapalı cocuk yetiştirirlerse yarın gidip birileri ile konuşmaktan korkan, geri planda kalan insan olurlar.
Dünya hızla değişiyor.
Teknoloji 2000'lerin başlarındaki seviyelerde kalmalıydı.

Sadece sınav endişesi mi yoksa var olan psikiyatrik bir sorunun nüksetmesi mi, öncelikle bunun adını koymalısınız. Yazdıklarınızdan ikincisi anlaşılıyor tabii ama bunu kendinize en iyi siz söyleyebilirsiniz..

Mesele doğrudan motosikletle ilgili görünmediğinden, bu forumdan sağlıklı bir geri bildirim almanız da pek mümkün değil...gerçi doğrudan motosikletle ilgili olsa dahi mümkün olmayabiliyor ya, neyse :)

Yapmanız gereken profesyonel yardım almak. Bunu siz de biliyorsunuz tabii ama muhtemelen forumdan sizi rahatlatacak yazılar okumak iyi gelecektir diye düşündünüz.
Keşke sadece sınav olsa hocam, genel olarak insan içinde anksiyetem artıyor. Allahtan kadınlar karşısında olmuyor bu durum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar