Boykot Ediyor musunuz

Motosikleti
D400
Türkmen olmamış abi bence de yanlış seçmişsindir diye umut ediyorum. Türk milletinden herkes kurallarımıza uydugu sürece bu ülkeye buyursun gelsin.

Din kardeşimiz diye her kuralı ihlal edebileceğini sanan tipler yallah memleketine. savaş varsa da umrumda değil. yaşadıgı ülkeye saygı duyacak.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
La tommy, senin ağzın ne der, dediğini kulakların işitir mi? Bence burada ''Türkmen'' kelimesini yanlış seçtin. En azından Anadolu'da kullanılan Türkmen kelimesini.

Türkmen olmamış abi bence de yanlış seçmişsindir diye umut ediyorum. Türk milletinden herkes kurallarımıza uydugu sürece bu ülkeye buyursun gelsin.

Din kardeşimiz diye her kuralı ihlal edebileceğini sanan tipler yallah memleketine. savaş varsa da umrumda değil. yaşadıgı ülkeye saygı duyacak.

"Rusça konuşan" Türkmen demiş. Atıfta bulunulanlar hani şu gelip Reina tarayan veya memleketlerinde Türk işçi döven tipler olabilir; bizim Türkmenlere Yörüklere laf yoktur orda...

Zamaninda pinar urunlerinin boykotu olmustu.

"urunleri kaliteli ama bu dötlerin urununu almayacagim" mottosu etrafinda olusmustu boykot.

Sonuc Pinar hayati boyunca yapamayacagi reklami yapti. Reklamin iyisi kotusu olmaz.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Dinin sadece Allah ile kul arasında; kulun kulla arasında olmadığını; senin benimle aranda sadece ahlak, namus, gibi beşeri kanunlar geçerli olduğunu anladıkları gün sorunlar çözülür. Adam Allah'tan korkmuyor beni Adem'den mi korkacak.

Motosikleti
Tvs Jupi
Boykot vs ilgilenmiyorum, cc içmem sevmiyorum, ülker tercih etmiyorum, edit: popüler franchise markalardan yemek söylemiyorum, zaten ayda bir belki dışardan söylerim oda 3 tane yerel işletme var, mahallemde onlar, fazlasını da hesap edecek, düşünecek durumum yok.

Yerli yabancı, bir ton şirket var, virüs gibi yayılmışlar, alakalı alakasız bir ton üründe sektöre el atmışlar, kimin neye nasıl etki/hizmet ettiği belli değil.

Ülkemizin , politikaları, uygunlanma biçimleri, bize olan etkileri malum, insanımız ve toplum malum...

insanoğlu da, var olduğundan beridir çeşitli bahaneler ile birbirini yok ediyor, her türlü eziyeti, yapıyor, yapmaya devam ediyor, hepsinin bahanesi farklı...

Bu konuda şöyle bir durum var. Bir kısım starbucks'ı gerçekten boykot ettiğini düşünüyor, bir kısım ise büyükşehirlerdeki diğer kahve firmasına hizmet ediyor. Sektörü takip eden kişiler bu firmanın hangisi olduğunu hemencecik bilecektir.

Sektörü takip etmeye gerek yok.
Starbucks'ın güya İsrail'i protesto amaçlı olarak boykot edilmes, hatta zümreden beklenildiği üzere boykot etmekten ziyade bu markayı kullanan insanları rahatsız ve yer yer tehdit etmesinin esas sebebi, partiye yakınlığı ile bilinen Espresso Lab'in mantar gibi çoğalma sürecinin desteklenmesi.

Bu ülke sapla samanın birbirine geçmesinden ötürü bir adım ileriye gidemez artık. Geçmişte bilgiye erişim kısıtlıydı ama az miktarda kaynaktan ve genelde doğruluğu teyit edilerek yayılırdı.. Şimdi gayet aklı başında, yaşı o döneme hepimizden daha yakın olan abimiz çıkıyor diyor ki "Varlık Vergisi gayrimüslümlere yönelik değildi." Ne anlatacaksın abi bu saatten sonra? Bakıyorum X bir konuda internetin en göz önünde olan noktalarında yanlış bilgi doğru bilgiden çok daha baskın durumda..

Filistin - İsrail meselesine bir insanlık suçu perspektifinden bakmak yerine dini dayanaklar arandığı müddetçe de Filistin halkına bir gram kimsenin faydası dokunmayacaktır. Din gözlüğünü atmazsanız müslümanlar 2 sene orayı kıble belledi diye adamların bin yıllık mabedini müslüman mirası zannedersiniz. Filistin'de yaşanan bir insanlık suçudur ve bu açıdan ele alınmadığı müddetçe de gram bir şey değişmez. Bana ne kardeşim kim müslüman kim yahudi? Velev ki müslüman olsam, sırf yapan da müslüman diye Filistin halkının haklarını savunan İsrailli aktivistlerin katledilmesini mi kutlayacağım? Ondan sonra niye böyle..

Motosikleti
Asıl boykot edilmesi gereken işletmeler, karanlık fabrikaları olanlar.

Motosikleti
D400
images

Bu durumda 2 nokta var. Varlık vergisi tahmini oranları gayrimüslimlerde normal Türklere göre yüzde 300 oranına kadar alındığı düşünülüyor, toplanan verginin Yüzde 90 nı da gayrimüslimlerden.
Aslında bu şu demek, kağıt üstünde herkesten alınsa da büyük bölüm gayrimüslimlerden alınmış.
Düşünülüyor kelimesi bir şey ifade etmez sonuçta devlet demek yapılan işlemlerin kayıt altına alınması demek. Arşivlerde bulunup yayınlanabilir.
Not: Zamanımın bol olduğu bir zamanda araştırmacı kimliği çıkarıp devlet arşivine girmiştim. Ailemle ilgili bazı evrakları arşivden çıkarmıştım. Bunu haksızlığa uğradığını iddia edenlerde yapabilir.

Verginin yüzde doksanının gayrimüslimlerden alınması sadece onlar için çıkarılmadığını gösterir, oranda çok mantıklı neredeyse bütün servet onlardaydı.
Zamaninda pinar urunlerinin boykotu olmustu.

"urunleri kaliteli ama bu dötlerin urununu almayacagim" mottosu etrafinda olusmustu boykot.
Pınar ürünleri için neden boykot yapılmıştı?

Sonuçta Pınar şirketleri halka açık ve bir çok kişinin o şirkette hissesi var. Bir nevi kendi kendimizi boykot ettik?

Motosikleti
...
Verginin yüzde doksanının gayrimüslimlerden alınması sadece onlar için çıkarılmadığını gösterir, oranda çok mantıklı neredeyse bütün servet onlardaydı.
...
Sabetayistleri nereye koyacağız burada? O %10 onlardan olmasın sakın? (Bu arada %10 değil %4 o oran...) Bazı rejim karşıtları veya çıkıntılar(!) da o arada - fırsat çıkmışken / ortam müsaitken / olağanüstü koşullar altında - araya kaynayıvermiştir işte...

Aynısı sonra hiç olmadı mı? Yakın tarihimizde / günümüzde üfürükten sebeplerle, gizli tanıkla onyıllardır daha iddianame oluşturmadan, mahkeme tarihi verilmeden insanlar içeride tutulmuyor mu? Daha ağır suçlarla itham edilen / göz altına alınan "bizimkiler" akşamına sokağa salınmıyor, tutuksuz yargılanmıyor mu?

Öyle "Arşiv taradım" demekle olmuyor bu işler. Çünkü o zaman da, bugün de, gelecekte de "De jure" ile "De facto" arasında hep bir fark olacaktır. "De jure"de yazmıyor diye "De facto" olmuş olayları yok sayamayız...

Son düzenleme:
Motosikleti
İyide diğer imparatorluk kurucuları merkeze asıl kurucuları alırken, osmanlı devamlı uzak tutmuş. Merkeze yabancıları almış. Buradaki de facto nasıl olacak?

Sabetayistleri nereye koyacağız burada? O %10 onlardan olmasın sakın? (Bu arada %10 değil %4 o oran...)
Sabetayistleri nereye koyarsanız koyun o benim mevzum değil. Yüzde oranını ben ortaya atmadım arkadaş vergi gayrimüslümlere çıktı deyip sonra ki yorumunda yüzde doksanını onlar ödediler deyince bak hepsini onlar ödememiş diye yazdım.

Siz okumadan zart diye mevzuya balıklama atladığınız için böyle cevaplar çıkıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bazı rejim karşıtları veya çıkıntılar(!) da o arada - fırsat çıkmışken / ortam müsaitken / olağanüstü koşullar altında - araya kaynayıvermiştir işte...

Aynısı sonra hiç olmadı mı? Yakın tarihimizde / günümüzde üfürükten sebeplerle, gizli tanıkla onyıllardır daha iddianame oluşturmadan, mahkeme tarihi verilmeden insanlar içeride tutulmuyor mu? Daha ağır suçlarla itham edilen / göz altına alınan "bizimkiler" akşamına sokağa salınmıyor, tutuksuz yargılanmıyor mu?
Bu her rejimde, her devlette olan bir şey. Mevzu paraysa her türlü olayın dönmesi mümkün.

Çünkü o zaman da, bugün de, gelecekte de "De jure" ile "De facto" arasında hep bir fark olacaktır. "De jure"de yazmıyor diye "De facto" olmuş olayları yok sayamayız...
Araya afili, yabancı kelimeler sıkıştırınca aaaaa bu ne bilgili adam düşüncesi oluşmuyor en azından bende.

Son düzenleme:
Motosikleti
...Siz okumadan zart diye mevzuya balıklama atladığınız için böyle cevaplar çıkıyor..
Benim yazdığım cevaplar sözkonusu uygulamayı makul gören bir yaklaşımda olduğunuz izlenimi aldığım için. Çok ama çok sakat bir yaklaşım...

Buyrun burada kısa bir özet var, Varlık Vergisi neticede ne işe yaramış:

Avrupa'da yüzlerce yıllık işletmeler günümüzde ticarete devam edebiliyorken bizde bir yanda örneğin "1994'ten beri" diye göğsünü kabartarak tabela asan, diğer yandan piyasayı en hızlı bir şekilde çarpıp kaçmaktan başka bir ticarî iş planı olmayan ahlâksız insanların ortamı doldurmasının baş sebeplerinden biri olan elim bir olay bu.

...Araya afili, yabancı kelimeler sıkıştırınca aaaaa bu ne bilgili adam düşüncesi oluşmuyor...
Belki Türkçesi yoktur?

Son düzenleme:
Benim yazdığım cevaplar sözkonusu uygulamayı makul gören bir yaklaşımda olduğunuz izlenimi aldığım için. Çok ama çok sakat bir yaklaşım...
Nasıl böyle bir izlenime sahip oldunuz anlayamadım ben sadece bildiğim kadarı ile durumu kendimce izah ettim.

İyi olmuş, kötü olmuş veya gerekliydi, gereksizdi diye bir düşüncemi eklemedim. İzlenim değil de tahmin diyelim. Siz tahmin etmişsinizdir bence.

Belki Türkçesi yoktur?

Belki Türkçesi yoktur deyip te, kelimenin Türkçe karşılığını veren wikipediayı eklemeniz enteresting olmuş.

Oh fırsattan istifade bende araya enteresting falan ekledim ortama uydum.

Son düzenleme:
Motosikleti
...
Belki Türkçesi yoktur deyip te, kelimenin Türkçe karşılığını veren wikipediayı eklemeniz enteresting olmuş.

Oh fırsattan istifade bende araya enteresting falan ekledim ortama uydum.
Neymiş abim Türkçesi? Nüans ne demek de bir araştırın mesela, ufkunuz genişler... (Kelime seçimleri mânâyı anlamlı ölçüde değiştirir.)

Neymiş abim Türkçesi? Nüans ne demek de bir araştırın mesela, ufkunuz genişler... (Kelime seçimleri mânâyı anlamlı ölçüde değiştirir.)
De jure = Kanuna göre, hukuki olarak.

De facto = Gerçekte, uygulamada, fiilen.

Kaynak Cyan'ın referans olarak gösterdiği Vikipedi.

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Siyasi fikrini belirtir misin? (Yanlış anlaşılmasın iki tarafı da savunmuyorum. İki taraf da savaş suçu işledi ama sadece İsrail boykotlanıyor, iş Filistin'e gelince herkes susuyor.)
Siyasi bir fikrim yok ancak işin tarihi boyutunu biliyorum. İsraillilerin ne amaçladığını da biliyorum. İşin sonunda birisi dur demezse olay ülkemize kadar gelecek. Çocuklarımın, torunlarımın başına bela olacaklar.
İsraillilerin Filisten'e gelişini bir araştırın derim. İnsanların evlerine nasıl çöktüklerine bakın. Bunlar arsız bir millet, kendisinden başka hiç kimseyi düşünmüyorlar.

adam kabe nin karşısına starbucks açmış açtırmış :) tabi ülkeye dönersek evet ülkerin hiç bir ürününü almam,kolaya para vermem ama arada içerim menü vs de kızılay sodası almam,cappy markasını ölsem almam,nane kekik acı baharat vs markayı hatırlayamadım paketi kırmızı olan almam,totalden benzin almam daha aklıma gelmeyen bir sürü marka var selamı sabahı kestiğim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar