Boykot Ediyor musunuz

467956065_1048272187289957_8896373504332331511_n.jpg
Osman emmi çok özele girecek ama bazı şeylerde çok haklısın.

Benim annem hacı sabah akşam malum kesimlere beddua eder ama üç kuruş para bulsa hemen üç beş dolar yapar. Ben de çok hassasım bu konularda, anne derim şunu dolar yapma, bak sabah akşam bunlara beddua ediyorsun, hem de onların parasını alarak onlara destek oluyorsun derim ama dinletemiyorum iş keseye dayandığı için hemen devlet yasaklasın benle olmaz der.

Bizim milletimiz de aynen böyle lafa gelince beddua etmekten ağzı yamulur ama iş keseye gelince yan çizer .

Mesele colanın alınıp içilmemesi değil, mesele colaya rakip ürün çıkaramamız. Üç gün beş gün cola içmemek hiç bir şeyi çözmez ama cola ya rakip çıkarmamız bu işi çözer. Millet bunu anlamıyor.

Örneğin: Köfteci yusuf. Gecen gün arabayla Antalya ya gittik geldik yollar da bir sürü köfteci yusuf gördüm hatta birinde karnımızı bile doyurduk ama yollarda hiç Amerikan marka fast food göremedik ( olanlar da azaldığı için gözümüzden kaçmış olabilir ) eskiden bir sürü vardı. .

Ne saçma bir görüş.

Vatan her kafatasına ayrı bir toprak demek mi? Nüfus sayımı yaparak toprakları bölecek miyiz? Hadi böldük diyelim nüfus değişimlerinde topraklarda mı değişecek?

Olayı kafatasına indirgersek. Her vatanda ayrı etnik kafatasları var o zaman hiç bir vatanda baskın olmayanlar kendi dini hür ve özgürce yaşayamıyor..

Soruyu Yahudiler üzerinden sorarsak ne zaman Osmanlı imparatorluğu ve onun devamı olan Türkiye de dini olarak baskıya veya kısıtlamaya uğradılar?

Siyasi fikrini belirtir misin? (Yanlış anlaşılmasın iki tarafı da savunmuyorum. İki taraf da savaş suçu işledi ama sadece İsrail boykotlanıyor, iş Filistin'e gelince herkes susuyor.)
Ben 4 kere İsrail'e 4 kerede Filistin'e gittim. Filistinlilerin cocuklarının yarısın Amerikan kolejlerinde okuyor diğer yarısı Amerika'ya göçmüş, Bir miktar Filistinli ise İsrail tarafında yaşamak için can atıyor.

Siz boykot yaparken birileri cola da tüm dünyaya boykot kisvesi altında reklam yaptırarak colada 4 yılda 1dolarını 10dolar yaptı.
Boykot yapacağınıza satın alıp içseydiniz en azından adamlara bi maliyet kalemi olurdunuz :D
Ahhh bedavaya kullandırtıyonuz kendinizi. Durmayın boykot boykot diye insta da twitter da paylaşın.
Adamların kazancı belki 20x olur ^^

876ilrd.png

Sorun burda sadece boykota katılmak veya katılmamak değil. Tabiki yerli malı olsun herşey kim istemez? Ben isterim şahsen. Ama dönüp hayatımıza baktığımızda çamaşır deterjanı alalım yerlisinden diyoruz, temiz yıkamıyo para çöpe gidiyo uğraştırıp duruyor. Motor alalım yerli olsun diyosun, adam gitmiş çinden en düşük metal alaşım kalitesine sahip parçayı almış, sağlamı kullanılsa ömürlük olabilecek gy6 bloklu scooterlar piyasanın en dandik motorları olarak biliniyor. Kola içelim desen sarıyer kola, kristal vs birsürü marka var, hangisi coca cola gibi içilebiliyor?(içme kardeşim diyosanız hiç konuşmayalım öyle bişey yok)

Sonuç olarak sadece motosiklet konusundan bile yürüyecek olsam şöyle sağlam sorun çıkarmayan kendi markamız modellerimiz olup ucuza binmeyi en çok isteyenlerden biriyim. Hatta ucuz da olmasın japon gibi fiyat çeksin ama sorun çıkartmasın bozulmasın, sorun çıksa bile arkasında duran olsun sorunum çözülsün yine tercih sebebi olur. Kaç yıldır piyasada olan türk markalarının türkiyede neden bi tane parça üreten fabrikası yok? Çok pahalıysa da neden ortak girmiyorsunuz bu işe? Hepiniz aynı parçaları kullanıyosunuz, hatta aynı modelleri getiriyosunuz, parçaları çinden getirip burda montaj fabrikası kurarak anca verginin etrafından dönüyolar, başka işe yaramıyor.

Sonuç olarak boykot olacaksa ve işe yarayacaksa kaliteli muadil üretmemiz şart. Yoksa uzun vadede şuan işe yarıyo görünen boykotlar bile dönemsel gaz almadan öteye gidemeyecektir.

İsmet abi,
Gayrimüslimlerin Osmanlı içinde ödedikleri vergileri (cizye) diye araştırabilirsiniz. Ayrıca yine yahudilerin ve diğer Gayrimüslim (yahudi ve ermenilerin ) (11 kasım 1942 ) 4305 sayılı kanunla mecbur bırakıldığı varlık vergisini de araştırmanızı öneririm.
Vatan derken kişi başı topraktan bahsetmiyorum elbette. Bahsettiğim şey aynı kültüre sahip insanların belirli bir toprak parçasında özgürce yaşaması.

Bunun yanında benim fikrimde olmayabilirsiniz ancak benim fikrime saçma deme hakkınız yok. Her fikir değerlidir. Ben sizin fikirlerinize yada başkalarınınkine hiç bir zaman saçma mantıksız gibi şeyler söylemedim. katılırsınız yada katılmazsınız ki Türkiye ve osmanlı tarihinde bihaber olduğunuz belli, yineden fikirlerinize saygı duyuyorum.
Sizi kırmak için yazmadım öyle anlaşıldıysa hatadan dönmeyi de bir erdem sayar özür dilerim.

Varlık vergisi etnik kökene göre değil serveti olandan savaş halinde tedbir için yapılan olağan üstü masrafların karşılanması için bir sefere karşı çıkarılan vergiydi.
Vehbi Koç'un hatıratında belirttiği gibi gayrimüslümler askere alınmaz savaşa gitmezdi. Tabi gayrimüslim erkek nüfusu korunduğu için ekonomiye hakim olup servetlerine servet kattılar.
Böyle olunca sanki konulan vergi sırf gayrimüslimlere konmuş gibi göründü halbuki bütün zenginlere konmuştu. Tabi her türlü ekonomik güç onlarda olduğu için onların sesi duyuldu..

İkinci maddeyi okursanız kimleri kapsadığını görürsünüz.

Son düzenleme:
Ben 4 kere İsrail'e 4 kerede Filistin'e gittim. Filistinlilerin cocuklarının yarısın Amerikan kolejlerinde okuyor diğer yarısı Amerika'ya göçmüş, Bir miktar Filistinli ise İsrail tarafında yaşamak için can atıyor.
Maddi durumları ve standartları bizi ilgilendirmiyor ki. İki taraf da yeterince savaş suçu işledi, birisi sırf seninle aynı dini veya inancı paylaşıyor diye onu savunamazsın, çok saçma bir mantık.

Maddi durumları ve standartları bizi ilgilendirmiyor ki. İki taraf da yeterince savaş suçu işledi, birisi sırf seninle aynı dini veya inancı paylaşıyor diye onu savunamazsın, çok saçma bir mantık.
Benimle aynı dini paylaştığını nereden biliyorsun?
Ayrıca savunduğum kanısına nasıl vardın?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arada kimse darılmasın ama bu topraklarda günümüzde Arap, Acem, Afgan. Rusça konuşan Türkmen görmektense 1955 sonrası gitmelerini sevinçle karşıladığımız Rum, Ermeni, Süryani, Yahudi, Levanten görmeyi bin defa tercih ederim. O kışkışladığımız eski insanlar bu topraklara, bu kültüre daha bağlı insanlardı.

Sırf aynı dine inanıyoruz diye ben bu göçmenlerle kendimi "bir" , "kardeş" görmüyorum.

Benimle aynı dini paylaştığını nereden biliyorsun?
Filistinlilere karşı gereksiz bir duyarlılığınız vardı. Bu duyarlılık da genelde din kardeşlerinde oluyor.
Ayrıca savunduğum kanısına nasıl vardın?
İsrail halkının toz pembe hayatları olduğunu ve Filistin halkının ise çok zor şartlarda olduğunu dile getirdin. Bildiğin Filistinliler için empati kurmamızı beklemişsiniz. Hiç objektif durmuyor.

Umarım kulağa kaba gelmemişimdir ama ya yanlışsınız ya da kendinizi yanlış ifade ettiğinizi düşünüyorum. Eminim yaşınız da hayli büyüktür benden saygısızlık yaptığımı düşünmenizi istemem.

Filistinlilere karşı gereksiz bir duyarlılığınız vardı. Bu duyarlılık da genelde din kardeşlerinde oluyor.

İsrail halkının toz pembe hayatları olduğunu ve Filistin halkının ise çok zor şartlarda olduğunu dile getirdin. Bildiğin Filistinliler için empati kurmamızı beklemişsiniz. Hiç objektif durmuyor.

Umarım kulağa kaba gelmemişimdir ama kendinizi çok yanlış ifade ettiğinizi düşünüyorum. Eminim yaşınız da hayli büyüktür benden saygısızlık yaptığımı düşünmenizi istemem.
Hangi mesajıma dayanarak bunu yazdınız. Arkadaş ben bu ülke vatandaşı dışındaki hiç kimseyi desteklemem yada yermem.
Kendi eliyle topraklarını satan sonrada kendi memleketinde göçebe durumuma düşen bir millete saygı da duymam. Heleki bu millet arapça konuşuyorsa.

Kullandığımız bilgisayarlar onların ürünü olabilir, Bilgisayara,internete veya manipüle edilmiş medya yerine gerçek bilgilere ulaşmak için X yerine kullanabileceğimiz bir altarnatif yok, ya da nvidia,amd,intelin alternatifi yok. Ama kola içmek, Nike giymek ya da Omo kullanmak zorunda değiliz.Altarnatifleri var

Boykot, bir ürünün ne kadar işe yaradığına göre yapılmaz. "Yerdeki çöpü ben alsam ne olur ki?" demekle aynı mantık. Peki, neden boykot yapıyoruz? Safımız belli olsun diye.Herkes böyle düşünürse zaten boykot işe yaramaya başlayacak.

50 bin insan öldürüldü ve çoğunluğu kadın ve çocuk. Tarihte kaç savaşta kadınlar ve çocuklar daha fazla öldü? Eğer bu katliam boykot edilmeyecekse başka neyi boykot edeceğiz?

Coca-Cola doğrudan bir İsrail markası olarak geçmiyor, ancak siyonistleri beslediği bir gerçek. Türkiye, "Ülkeme kola sokmayacağım" dese, zaten azalan yatırımlar iyice düşer ve yatırımcıların güveni sarsılır.

Her şeyin bir dengesi var. "Ben Apple, IBM, İntel,Coca-Cola,Syarbucks gibi markaları yasaklıyorum, İsraile destek olan kim varsa ABD ve Avrupa ürünlerinide boykot ediyorum, ilişkileri kesiyorum" derseniz, sonuç olarak Kuzey Kore gibi bir duruma düşersiniz. Bu yüzden akıllıca hareket etmek gerek.

Örneğin Biz Coca-Cola tüketmiyoruz ve boykot yapıyoruz. Türkiye, "Tüketicinin bu ürünlere olan Talebi düşük, bu yüzden alımı azaltmak durumundayız" diyebilir.Tüketici kullanmadıktan sonra kimse bişey diyemez. Böylece yerli firmalar bu açığı görüp kendi kola markalarını üretmeye başlar. Coca-Cola bünyesinde çalışan insanlar da zamanla yerli firmalara kayar. Bu durum, diğer boykot edilen markalar için de geçerlidir. Coca-Cola sadece bir örnek.Starbucksta boykot ciddi anlamda işe yaramaya başladı diğer markalarda neden olmasın ?

Hatta bu yeni çıkacak markalar desteklenir ve kendilerini geliştirirlerse ortadoğudan başlayarak dünyanın bir çok yerine pazarlanan küresel markalar haline de gelebilir.Bu durum ülkemizi de kalkındaracaktır. Tekstilde bunu başarmıştık. Diğer alanlarda neden olmasın ?
Hayal aleminden yazdığının farkındamısın ?
Öncelikle bir şeyi Protesto etmek Sivil Toplum Örgütleri ile başlar , Şu an Sivil Toplum örgütlerinin durumunu tartışmak bile imkansız. Temel hakların bir bir elinden alınırken sesini çıkarabilseydin , hakkını savunmayı bilseydin zaten böyle bir yazı yazma gereği duymayacaktın. Cola yı protesto için döküp Fanta içen zihniyetler var bu toplumda , yada Kolayı alıp protesto için yollara döken gram akıllılar var. Doları protesto için yakan zihnisinirleri gördü bu Memleket. Kaldı'ki ne için Kimin için Protesto ? Protesto'dan önce Arap Çöllerinde pusuya düşürülen , arapların elinde esir olup kireçli sulara zorla sokulup Kör edilen Osmanlı Askerleri Dedelerin için Hayır lokması dök . Daha makbule geçer.
Coca-Cola dediğin Filistin'deki 3. en büyük işveren 5. en büyük yatırımcı. Filistin'de 5 fabrikası ve 7 dağıtım merkezi var.
Yani Öncelikle Filistinli Kardeşlerimiz Kola içmezse , protesto ederlerse daha bi etkili olur gibime geliyor.
Mazotun litresi olmuş 50 TL.. Döviz dersen ona keza , Savaştaki Ukrayna bile sana Buğday satıyor , Suriyeden Zeytinyağı alıyorsun , Brezilya'dan Sığır alıyorsun.. Emeklin ve Asgari ücretlin açlık sınırının altında maaş alıyor. Ayranımız yok içmeye rent a Car ile gideriz çeşmeye
daha ne diyeyim Kardeşim.

Kullandığımız bilgisayarlar onların ürünü olabilir, Bilgisayara,internete veya manipüle edilmiş medya yerine gerçek bilgilere ulaşmak için X yerine kullanabileceğimiz bir altarnatif yok, ya da nvidia,amd,intelin alternatifi yok. Ama kola içmek, Nike giymek ya da Omo kullanmak zorunda değiliz.Altarnatifleri var

Boykot, bir ürünün ne kadar işe yaradığına göre yapılmaz. "Yerdeki çöpü ben alsam ne olur ki?" demekle aynı mantık. Peki, neden boykot yapıyoruz? Safımız belli olsun diye.Herkes böyle düşünürse zaten boykot işe yaramaya başlayacak.

50 bin insan öldürüldü ve çoğunluğu kadın ve çocuk. Tarihte kaç savaşta kadınlar ve çocuklar daha fazla öldü? Eğer bu katliam boykot edilmeyecekse başka neyi boykot edeceğiz?

Coca-Cola doğrudan bir İsrail markası olarak geçmiyor, ancak siyonistleri beslediği bir gerçek. Türkiye, "Ülkeme kola sokmayacağım" dese, zaten azalan yatırımlar iyice düşer ve yatırımcıların güveni sarsılır.

Her şeyin bir dengesi var. "Ben Apple, IBM, İntel,Coca-Cola,Syarbucks gibi markaları yasaklıyorum, İsraile destek olan kim varsa ABD ve Avrupa ürünlerinide boykot ediyorum, ilişkileri kesiyorum" derseniz, sonuç olarak Kuzey Kore gibi bir duruma düşersiniz. Bu yüzden akıllıca hareket etmek gerek.

Örneğin Biz Coca-Cola tüketmiyoruz ve boykot yapıyoruz. Türkiye, "Tüketicinin bu ürünlere olan Talebi düşük, bu yüzden alımı azaltmak durumundayız" diyebilir.Tüketici kullanmadıktan sonra kimse bişey diyemez. Böylece yerli firmalar bu açığı görüp kendi kola markalarını üretmeye başlar. Coca-Cola bünyesinde çalışan insanlar da zamanla yerli firmalara kayar. Bu durum, diğer boykot edilen markalar için de geçerlidir. Coca-Cola sadece bir örnek.Starbucksta boykot ciddi anlamda işe yaramaya başladı diğer markalarda neden olmasın ?

Hatta bu yeni çıkacak markalar desteklenir ve kendilerini geliştirirlerse ortadoğudan başlayarak dünyanın bir çok yerine pazarlanan küresel markalar haline de gelebilir.Bu durum ülkemizi de kalkındaracaktır. Tekstilde bunu başarmıştık. Diğer alanlarda neden olmasın ?
Boşuna kendini yorma abi 3,5 yada 3.5 bin veya 30.50 bin kişiyle İsrail gibi büyük bir devlete bırak zarar vermeye yaprak kıpırdatmayız büyük adamların el atması lazım

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ben boykot ediyorum, mesela ne olursa olsun sadece coca-cola alıyorum, pepsi, le-cola falan onları boykot ediyorum iyi kalitede üretim yapsınlar diye.

aynı boykotu diğer çeşit ihtiyaçlarımda da sergiliyorum.

üniversiteye yeni başladığım seneydi, bilmeden bi cahillikle 2 haftalık cemaat evi tecrübem oldu.

bu cemaatçi tayfa ile öğle arasında mı neydik hatırlayamadım tam. bi kutu coca-cola aldım, içe içe fakülteye derse yürüyoruz. "niye coca-coca aldın?" diye sordu. "ya ne alaydım?" dedim, "fanta alsana, türk malı o" dedi.

fantayı türk malı sanıyor, halbuki ikisinin de arkasında "coca-cola campany" yazıyor.

amk gerizekalıları!

üniversiteye yeni başladığım seneydi, bilmeden bi cahillikle 2 haftalık cemaat evi tecrübem oldu.

bu cemaatçi tayfa ile öğle arasında mı neydik hatırlayamadım tam. bi kutu coca-cola aldım, içe içe fakülteye derse yürüyoruz. "niye coca-coca aldın?" diye sordu. "ya ne alaydım?" dedim, "fanta alsana, türk malı o" dedi.

fantayı türk malı sanıyor, halbuki ikisinin de arkasında "coca-cola campany" yazıyor.

amk gerizekalıları!
Bu kolaya tepki gösterenlerin elebaşları amerika'da geberdi ateşi bol olsun toprak kabul etmemiştir. :D
Darısı tüm Vatan hainlerinin başına..
Tek duam hiç parti fark etmeden bütün devlet düşmanlarının sömürgecilerinin gebermesi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sizi kırmak için yazmadım öyle anlaşıldıysa hatadan dönmeyi de bir erdem sayar özür dilerim.

Varlık vergisi etnik kökene göre değil serveti olandan savaş halinde tedbir için yapılan olağan üstü masrafların karşılanması için bir sefere karşı çıkarılan vergiydi.
Vehbi Koç'un hatıratında belirttiği gibi gayrimüslümler askere alınmaz savaşa gitmezdi. Tabi gayrimüslim erkek nüfusu korunduğu için ekonomiye hakim olup servetlerine servet kattılar.
Böyle olunca sanki konulan vergi sırf gayrimüslimlere konmuş gibi göründü halbuki bütün zenginlere konmuştu. Tabi her türlü ekonomik güç onlarda olduğu için onların sesi duyuldu..

O zaman da şimdi de kanun uygulamayı bire-bir ifade etmiyor maalesef. Buyrun:

Vikipedi çok saygın bir kaynak sayılmaz ama makalede atıfta bulunan belgeler veya başka kaynaklardan doğrulanabilir. Bildiğin gayrimüslim mallarına çökme operasyonudur Varlık Vergisi, Lâm'ı Cim'i yok...

Türkiye Cumhuriyeti'nin gerilemeye başladığı gündür o kanunun çıktığı tarih. Üzerine bir de AP kurulması, Marshal yardımı ve AP iktidarı ile bu güzel memleket maalesef totoyu kaptırmıştır.

Özür dilenecek bir durum yok İsmet abi. Forum sonuçta, sadece yazı ile fikirlerimizi aktarmaya çalışıyoruz.
Varlık yasası çıkmadan 1 yıl kadar önce planlı olarak medyada sürekli yahudilerin eleştirildiği, karikatürler ile özellikle aşağılandığı bir ortam oluşturulup somrasında varlık vergisi çıkarılıyor. Bu durumda 2 nokta var. Varlık vergisi tahmini oranları gayrimüslimlerde normal Türklere göre yüzde 300 oranına kadar alındığı düşünülüyor, toplanan verginin Yüzde 90 nı da gayrimüslimlerden.
Aslında bu şu demek, kağıt üstünde herkesten alınsa da büyük bölüm gayrimüslimlerden alınmış.
Burada konu yine adalete geliyor ki, adil olmayan bir toplumun başarı şansı, var olma şansı azalıyor.

Bu arada kimse darılmasın ama bu topraklarda günümüzde Arap, Acem, Afgan. Rusça konuşan Türkmen görmektense 1955 sonrası gitmelerini sevinçle karşıladığımız Rum, Ermeni, Süryani, Yahudi, Levanten görmeyi bin defa tercih ederim. O kışkışladığımız eski insanlar bu topraklara, bu kültüre daha bağlı insanlardı.

Sırf aynı dine inanıyoruz diye ben bu göçmenlerle kendimi "bir" , "kardeş" görmüyorum.
La tommy, senin ağzın ne der, dediğini kulakların işitir mi? Bence burada ''Türkmen'' kelimesini yanlış seçtin. En azından Anadolu'da kullanılan Türkmen kelimesini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar