aynasını kıran kuryeyi ezen sürücü

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Yav ne gerek var böyle şeylere. Kimse zarar görmediyse basın gidin yolunuza. Sen adamın aynasını kırarak meydan okursan, o da seni ezerek meydan okur.

Ya hadi kurye yanlış yapmış ulan vurdun adam düştü daha ne devam ediyorsun ezmeye öldürmeye çalışmaya.
O adam da kalıcı hasar olmama ihtimali yok kaburga testis sağlam zor kalır yazık.
Değmez hiç bir şeye.
Ülkede adalet olsa ne o kurye aynayı kırar nede araç cinayete teşebbüs eder.

Motosikleti
Honda Forza
Konuyu açmak için girmiştim siz açmışsınız.

Hiç ikiletmeden ikisinin de kafasını s...

Şu ayna kırma olayını asla anlamıyorum da hadi kırdın kaçsana. Araçtaki adamı çıldırtıp önünde durmak tam bir akıl tutulması.

Motorcunun kalıcı hasar almış olması kuvvetle muhtemel. Araçtaki beyinsiz de adam öldürmeye teşebbüsten yargılanır.

İkisi de yoluna gitse kimsenin hatırlamayacağı olayı tüm ülke konuşuyor.

Motosikleti
Hero Dash125
Şu psikolojideki biri, bir gün terlik niyetine küçük hacimliye binen, çevresi muazzam geniş birine denk gelecek, ben o zaman göreceğim. Herkes gözüne kestirdiğine gidiyor hayırlısı!

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar bu görüntüler hepimize ders olsun. Trafikte katil ruhlu, cani ruhlu psikopatlarla beraber sürüyoruz. Kimsenin malına bir anlık sinirle zarar vermeyin. Madem bir halt ettiniz, kavga etmeye de yürek yok o zaman olabildiği kadar hızlı kaçın. Evinizin bahçesinde yürür gibi aheste aheste takılmayın.

Motosikleti
Ns200 15"
Genel olarak kuryeler trafiğin b*kunu çıkartarak kullanıyorlar ne kırmızı ışık ne de başka kurallar. Evet bende kuryeyim fakat genel olarak ışıkta beklerim ve makas atmam çünkü hiç bir şey canımdan değerli değil. Trafikte illa dengesizler denk geliyor fakat yaptığım maksimum şey korna ve selektör kalkıpta o adamı dövsem veya aynasını kırsam elime hiçbir şey geçmeyecek.

Benim aklımın köşesinde her manada işe yarayan çok güzel bir cümle var "Hırs, sebeb-i mahrumiyettir", hırs edilen her konuda kaybedersiniz. Kurye hırs etmeyip yoluna devam etseydi aynı şekil belki oradan yine paket atmak için yola çıkıyor olacaktı, değmeyecek şeyler üstüne çok değer verip hayatı zehir etmemek gerekmekte.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ne denir bilemedim. Nereden baksan ahmakça. Akıllı, mantıklı olup sakin kalmak lazım.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Bu ülkede korna çaldı diye adam öldüren eşkiyalar varken ayna kırmak büyük olay. Biliyorsunuz trafikte herkes ben haklıyım kafasında.
İstanbulda yaşayanlar bilir, tek şerit yola 3 şerit girmeye çalışıyor bu millet (videodaki olay için demiyorum), sonra trafik var diyor sinirleniyor, o sinirine bir motorlu denk geliyor ve hop güm...

Şöyle bir yazı okumuştum "trafiğe çıktığınızda herkesten akıllı olduğunuzu ve diğerlerinin gerizekalı olduğunu düşünün" ben çocuğum olduktan sonra bu sözü felsefe edindim. Trafikte kimden ne çıkacağı belli olmuyor, o yüzden selektörünü yap kornanı çal bas gaza git.

Son düzenleme:
Motosikleti
?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yazdım yazdım sildim hadi böyle bir şey yaptın neden adamın suratına bakıyorsun savunmasız olduğunun farkında değil misin kaskını da bağlamamış bağlamazsan uçar öyle tabi
Ayna Kıran Adam Haksız Ama Bu Kadar Ağır Bi Tepki Vermek Abartı Adam Fena Sıkıştı Kaburgaları Kırılmıştır Geçmiş Olsun 2 Tarafta Suçlu

Solundan geçemeyince sağına geçip aynayı kırıp otomobil sürücüsünü çıldırtıyor.
Otomobil sürücüsü ne laf söylemek kolay ama pratikte öyle olmuyor. Başımdan geçen bir olayı anlatayım.
Bir yaz günü otomobil kullanırken cam açık vaziyette 14 / 15 yaşlarında bir çocuk durduk yere anlıma bir şaplak attı. Tanımam etmem, bir alış verişimiz yok artık niye attıysa. Gözüm karardı gözümü açtığımda ben bunu yakalamış duvara sıkıştırmış olarak kendimi gördüm.
Arabadan nasıl indiğimi kovalayıp yakaladığımı hatırlamıyorum.
Demek ki insan kontrolü nü kaybedebiliyor, o yüzden otomobil sürücüsü nü anlıyorum. Bu demek değildir yaptığı doğru zaten mahkemeler böyle durumlarda indirim yapıyor demek ki bu yüzden.

İsmet abi, bahsettiğiniz duruma sebep olan beyin kısmının adı amigdala. Bu kısım özelliği insanın korku endişe gibi kısımları yönetmesi. Aynı zamanda kaç yada savaş olgusunu da bu kısım yönetiyor. Bu kısımdan direkt beyne giden sinirler var ve bazı durumlarda korteks denilen ve düşündüğümüz kısmı devre dışı bırakabilen bazı kısa yol sinir hücreleri var. Ordunun yönetime el koyması gibi bu kısım da yönetime el koyup korteksi devre dışı bırakıp sizi tamamen bir hayvan gibi yönetebiliyor. Korteks devre dışı kaldığı için hiç bir şey hatırlamıyorsunuz. Biz bu şekilde evrimleştik çünkü düşünmeye başladığımız son 500 bin yılda korteks gelişti ancak amigdala bizi milyonlarca yıldır hayatta tutuyor. Bu şekilde olmasaydı var olamazdık.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çivi Bibi doğru demiş. Natural selection şart. Sözüm hem arabacıya hem motorcuya.
A-t.jpg

Düşürüp bıraksaydı sonuna kadar araba haklıydı derdim ama bi anlık sinirle cinayet işleme potansiyeli olan kimse serbest kalmamalı toplumda. Araba tamamen suçlu.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Bir tarafta "Mala zarar vermek" durumu sözkonusu iken, otomobil "sahibi" şahıs ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" etmiştir. Elinde tabanca tutup ateş etmesinden farksız. Motosikletlinin vandallığını kışkırtıcı olarak kabullensem de plakasını çekip yüklü ceza yazdırmak ve aynayı ödetmek var iken hayatını alacaktı çocuğun. Allah korumuş. Yaşayan bilir, o kaburga kırığı ve acısı, ödemi, kan toplaması bela bir süreç. Geçmiş olsun kardeşimize.

Düşürüp bıraksaydı sonuna kadar araba haklıydı derdim ama bi anlık sinirle cinayet işleme potansiyeli olan kimse serbest kalmamalı toplumda. Araba tamamen suçlu.
Katılmıyorum. Motosikletliyi düşürmek ile ezmek yada sıkıştırmak temelde aynı şey. Yere düşen motorcu boynunu da kırabilir. Ben sadece yere düşürdüm, boynu kendiliğinden kırıldı mı diyeceğiz. Arabacının yapması gereken , motorcunun plakasını alıp ilgili kolluk kuvvetlerine bildirip gerekli olan kanuni işlemlerin başlatılmasını sağlamak olacaktı. Daha önce de yazmıştım. Kendi adaletimizi kendimiz sağlamaya çalışırsak bu işin sonu kaos olur.

Otomobil sürücüsü ne laf söylemek kolay ama pratikte öyle olmuyor. Başımdan geçen bir olayı anlatayım.
Bir yaz günü otomobil kullanırken cam açık vaziyette 14 / 15 yaşlarında bir çocuk durduk yere anlıma bir şaplak attı. Tanımam etmem, bir alış verişimiz yok artık niye attıysa. Gözüm karardı gözümü açtığımda ben bunu yakalamış duvara sıkıştırmış olarak kendimi gördüm.
Demek ki insan kontrolü nü kaybedebiliyor, o yüzden otomobil sürücüsü nü anlıyorum. Bu demek değildir yaptığı doğru zaten mahkemeler böyle durumlarda indirim yapıyor demek ki bu yüzden.

Kontrolü kaybedip ayna kırmak.
Kontrolü kaybedip insan ezmeye kalkmak.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İsmet Abi o adrenalin seviyesi bir anda yükseldiğinde insan manyaklaşabiliyor, normalde yapmayacağı şeyleri yapabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar