aynasını kıran kuryeyi ezen sürücü

Bu kurye arkadaşlar trafik içinde kendilerinin de bir araç olduğunun farkında değil gibiler. Arabalı arkadaşda anlık olarak film kopmuş on dakika sonra ben naptım demiştir muhtemelen....

Videoda hayatinin hatasini yapan bir kurye, ofke krizi ile cinayete tesebbus eden bir araba surucusu, linc girisiminde bulunan diger insanlar var. Vahset dolu bir video dehsete kapildim.

Tekrar tekrar izlediğim ender videolardan biri.. Bu arada Olayla alakası olmayan diger motorcu anında topukluyor.
Motorcu asli kusurlu. Öncesini bilmiyoruz orada görülen , Motorcunun tartıştıktan sonra yolundan dönerek arabanın sağına geçip aynasını kırması. Demekki arabadakini gözüne kestirdi ve ağır hakaretlerde bulundu. Nasılsa inse bile ben bunu pestil ederim havasında , aynasını kırdıktan sonrada kaçmayarak önünde aheste şekilde gitmesi ikinci bir tahrik meselesi. Tencere Kapak meselesi , Arabadaki kişide epey bir tahriğe uğramışki oda dengesini yitirimiş. Belki hap vs kafa duman .. Motorcu belki bir daha motor kullanamayacak , arabadaki vatandaş ise '' Taksirle adam yaralamak '' suçundan ( istemeyerek oldu-pişmanım - hatırlamıyorum-anlık sinir - ayna kırılması tahrik ) vs diyerek 3 aydan 1 yıla kadar hapis alacak ! ve cezası 3 kuruş paraya çevrilecek..

Bu hafta Bodrum şifne tarafından dönüyorum , iki motorcu sağdan arka taraftan kullandığım master ın tamponuna kadar girdiler. Araba yüklü ha deyince durmaz ha deyince gitmez.. hadi dedim rahatça geçsinler bari , sol tarafa kayarak soldaki araçları sıkıştırdım ki bunlara sağ tarafta geniş alan açtım çekip gitsinler diye.. iki motorcu muhabbette onlara yol verdiğimi bile farketmediler.. anlarlar diye epey uzun gittim , hatta hızımı azalttım.. Anlamadılar , trafiği okuma diye bir sertleri yok . baktım bunların geçeceği yok.. sadece sağ şeridime yerleştim. Öndeki motorcu , arkasında bayan da vardı.. bana bir korna çalmaya başladı..sürekli.. sanki üzerine çıkmışım da korna çalıyor.. Be pzvnk .. seninle aramda yolu ortalamama rağmen en az 1 metre var.. kaldı ki onun kendi sağında en az o kadar daha mesafe var.. arkasında bayan olduğu için alttan aldım.. Pardon der gibi elimle işaret ettim.. Şerfzs buna rağmen dahada artisleşti.. yine korna ya başladı.. ya dedim içimden.. bsktrol git.. Allahın işi ya..az sonra aynı motorcu ile Bodrum çıkışı ışıklarda denk geldik yanında bayan yoktu , süt dökmüş kedi gibi sessizdi nedense..

Ne olursa olsun, mala zarara cevap cana kasıtla verilmez. Motorcunun ehliyeti gitmişti zaten. Birinin amacı dikkat çekmek, bu gayet sağlıksız bir hata, diğerinin amacı infaz etmek, bu artık büyük suç.

Son düzenleme:
Düşürüp bıraksaydı sonuna kadar araba haklıydı derdim ama bi anlık sinirle cinayet işleme potansiyeli olan kimse serbest kalmamalı toplumda. Araba tamamen suçlu.
Düşürüp bırakması da normal değil hocam o sırada da ölebilir kurye kardeşimizin yaptığı da yanlış ama bedeli düşürmek vs değil sıkıntılı şeyler bunlar.

Herkes çok agresif. Haliyle insanların olaylara nasıl tepki vereceğini kestirmek çok güç. Kimse bu tarz olaylara girerek canını riske atmamalı.

ikiside birbirinden hatalı, motorcunun sakat kalma ihtimali çok yüksek ve o araç sürücüsü cinayete teşebbüsten hapse girecek. Anlık sinir ile 2 kişinin hayatı kaydı.

İki tarafın da hatası olmasına karşın böyle büyük bir tepki de verilmemeli karşındakinin kaportası vücudu sonuçta, umarım kalıcı bir hasar yaşamamıştır vücudunda.

Düşürüp bırakması da normal değil hocam o sırada da ölebilir kurye kardeşimizin yaptığı da yanlış ama bedeli düşürmek vs değil sıkıntılı şeyler bunlar.
Hocam o açıdan bakarsak arabadaki de hassas biri olup heyecan yapıp kalp krizinden ölebilir, ihtimallerini sınırı yok. Kesin olan tek bişey var benim gözümde, bu kadar kontrolden çıkabilen hiçkimse toplum içine salınmamalı.

Motosikletlinin vandallığını kışkırtıcı olarak kabullensem de plakasını çekip yüklü ceza yazdırmak ve aynayı ödetmek var iken
Zaten genelde bunu yapabileceği bir adalet mercii olmadığı için insanlar kendi adaletini arıyor. İyice teksasa döndü ülke. Adam öldürsen bile çevren varsa en fazla 1-2 sene yatıp çıkıyorsun. Adam gibi ceza yok. En güzeli trafikte kimseyle didişmemek. Önceki olayı görmedik ama motorcunun haklı olduğunu varsayalım. İçinden sövüp yoluna devam etse bunlar yaşanmayacaktı. Kaldı ki kendimizi haklı sandığımız çoğu durumda haklı da olmuyoruz. Hem suçlu hem güçlü durumu oluşuyor.

Hocam o açıdan bakarsak arabadaki de hassas biri olup heyecan yapıp kalp krizinden ölebilir, ihtimallerini sınırı yok. Kesin olan tek bişey var benim gözümde, bu kadar kontrolden çıkabilen hiçkimse toplum içine salınmamalı.
Aslında bu video bizim trafik kültürümüzün özeti hocam, eğitimsiz(trafik eğitimi) , anlayışsız, sorumsuz, bencil ve narsist bir kültür. Gerçekten böyle insanların arasında araç kullanmak, yaşamak çok tehlikeli.

Geçen ay Marmaris çıkışı çevirmede Psikoteknik belgesi olmadığı için neredeyse oturaklı ceza yazılıyordu. SRC2 ve SRC4 var velakin buda mecburiymiş.. Neyse uzatmadan , Perşembe günü Psikoteknik için randevu aldım. Kişiye göre 1,5 saat ile 2 saat süren bir test gurubu . Genel Kültür anlamında kendime güvenirim , Trafik bilgime güvenirim , Bilgisayar excell vs autocad den solid yada fusion 360 a kadar çizim yapıyorum.. bunları niye yazdım derseniz yani ortalama birinin üzerinde olduğumu düşünüyorum buna rağmen psikoteknik sınavında '' Yeter ulan- ben bi sigara içip kendime geleyim '' diyesim anlar oldu. Sonuçta Psikoteknik belgesini aldım , sınav sonucuda tüm testlerde ortalamanın epey üzerinde rakamlar almışım. Yani Bu Belge aslında tüm araç kullananlar için mecburi olmalı. Haa bu kadar kapsamlı olmamalı tabii , Ama en azından belli başlı şeyleri süzgeçten geçirebilir.

Daha geçen gün motorcunun biri arabacıyı bıçaklayıp öldürmüştü.
Şimdi de bu. Kimse de sabır, saygı kalmadı.
2 taraf içinde üzücü bir hadise.

İzlerken kendim sıkışmış gibi hissettim... O nasıl bir manyaklık ?.. Bence arabadaki şahsın kapatılıp öfke kontrolu tedavizi olması lazım... Hem de uzunca bir süre..
Motorcu yapmış bir manyaklık... İn kavga et.. İki tane salla ağzının ortasına..Ama bu nedir ?..Allahtan çekicinin kasa yukarıda..Az aşağıda olsa adam ikiye bölünecekti..
İnsanlara ne oldu diyoruz da , hiç insanları bu hale ne getirdi kafa yormuyoruz... Hepimizde kin nefret öfke depolanmış farkında değiliz..
Yarın bir gün belki bizde o ikisinden biri olacağız...
Yazık bize...

Aferin aferin ayna kırmaya devam. Bir gün böyle bir dengesiz cııkıp hayatınıza kasteder sonra. Bi aynayla canının kıymetini belirlemiş motosiklet sürücüsü.

Arabacının 8, motorcunun 2 suç kaydı varmış habere göre.
Dinsizin hakkından imansız gelmiş gibi.
Sabıka kayıtları çakışmış.
Kaynak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar