aynasını kıran kuryeyi ezen sürücü

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Sokaklarda aklı başında insanların ne kadar azaldığını gösteren bir olay daha. Akıl, mantık ve sağduyu yoksunu olup bütün değerlere sahip olduğunu iddia edebilme hali yaygın bir durum oldu artık. Sanırım hiç bir değere sahip olmama halini yaşıyoruz.
Benim araba aynasını da bir kurye kırdı. Başka bir kurye de Koruma demiri ile iki kapıyı çizdi. Aynayı yaptırdım. Çizikler de hala duruyor. Kimseye kavga etmedim. Hiç bir şey kaybetmedim. Hayatımda değişen bir şey de olmadı. Sevdiğim bir karikatür var; Yaşlı kadın bir gence "Allah zihin açıklığı versin evladım" diyor. Gencin cevabı "Sebep? " oluyor :)

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Keşke en fazla düşürüp bıraksaydı haklıydı derdim fakat öldürmeye teşebbüs etmiş kendinede yazık etmiş fakat hayatı mahvoldu bir anlık sinirle.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Görüntüler çok acı. Gri aracın nereden bakarsanız bakın yaptığı cinayete teşebbüs. Bakın haklı değil ama zarar vermek için vurdu diyelim. Adam düştü. Devam ediyor, arabanın arasında sıkıştırmaya devam ediyor. Olayın gelişme sürecini bilmiyoruz. Ama ok yaydan çıkmış geri dönemez durumu yok. Benim aynamı kırsalar belki bende vurur düşürürdüm. Çünkü araçtan inip hasarı ödetmek için durduracak vakit yok, adam kaçıyor. (Hasarı büyüttük ya neyse.) Araç sürücüsünü haklı bulmuyorum empati kurmaya çalışıyorum. Ama burada adamın niyeti öldürmek olmuş. Umarım ciddi bir ceza alacaktır.

Bu işi ticari yapan insanlara eğitim verilmesi şart. Geçenlerde bir migros kuryesi benimle kavga etmeye çalışıyor. Dedim kardeşim çek kenara kavga etmeyeceğim seninle. Neyi hatalı yaptığını anlatıcam. Bu kadar km tecrübeden sonra belkide bir tarafımız kalktı. Hata bende neyi düzeltmeye çalışıyorsun? Hadi git işine de gönder. Anlattım. Anlamadı. kavga çıkarmak istesem çıkaracak yani. Kardeşim bak şöyle yapmalısın diyorum nereden kardeşin oluyorum diyor. Haklısın ben babamı tanıyorum diyeceğim olmayacak. Neyse iyi dileklerle uğurlamadım. Yalan mı söyleyeyim.

Bundan sonrasına devam etmesenizde olur.

Kalanlar için olay şu, önümdeki araç sola sinyal veriyor ama bekleyeceği bir yer yok. Sola dönmek için önümde duracak çünkü karşıdan başka araç geliyor. Yol 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş. Sağa sinyal verdim kurye arkadaş arkamda yok. Kör noktamda, inanın ne farını gördüm ne kendisini. Zaten emniyet şeridinden sağ şeride geçiyormuş bende sol şeritten sağ şeride geçiyorum. Görmenin imkanı yok, kafamı çevirip baksam arabanın C sütunundan göremeyeceğim muhtemelen. Öyle bir durum. Yanımda değil bu arada arkada bir yerde. Üstüne çıkmıyorum yani. Geçtim sağa doğru, ama yavaş geçiyorum. Birden korna çalarak yaklaşmaya başladı. Sola geçtiğini gördüm. (Sağ şeride geldi yani) Yol hakkı benim deme şeklinde bir korna bir küfürler, el hareketleri. Yanımda eşim. Sanki yol hakkını değil vatanını savunuyor pzvnk. Yoldan gelmiyordu ki hak onun olsun. 10-15 Sene önceki ben ağzını yüzünü dağıtır, kaldırır kaldırır yere vururdum çocuğu. Şu satırları yazarken acaba dedim yapsamıydım. Bakın belki 20 gün geçti hala aklıma gelip sinirlenebiliyorum. 10 saniyelik bir şey insanı nasıl çileden çıkarabiliyor.

Dediğim gibi çek dedim dostum sağa anlatıcam. Çocuğa anlattım dedim bak kör noktadasın hava karanlık gözükmüyorsun. Yanımda bile değilsin bak önümde araba duruyordu. Geçmemem için bir sebep yok. Küfür ettin yapma etme diye düzgünce uyarmaya çalışıyorum. Gerçekten ne anlatmaya çalıştı anlamadım. Motora binerken beynini çıkarmış kaskı öyle takmış gibi. Sen beni görmek zorundasın modunda. Hayır kardeşim ben seni görmek zorunda değilim, azami dikkat gösteririm ama sen görünmek zorundasın. İtalyada otoyolda kaza olmuş, trafik tıkandı. Araçların arasından tın tın gitmeye çalışıyorum. 3-4 kere arabalar önümü kapattı. Adam duran trafikte aynasını kontrol ediyor. Bizdeki gibi sadece önüne bakan yok. Geçemezsin diyor bana. Emniyet şeridini gösterdiler. Peki dedim geçtim. Belki 10km oradan devam ettim. Demem o ki bu makinenin üstünde kendini belli etmek zorundasın. Eğer kural sana beklemeni söylüyorsa beklemek zorundasın. Trafiği filtrelemek kural tanımadan gitmek değildir. Bir laf var. daha 3 mesajımda bu da ne değişik adam diyebilirsiniz ama eminim çoğunuz haklı bulacaksınız. G.tüyle inatlaşan donuna s.çar derler. 2 paket atıcam diye ne kimseye zarar verin ne birine küfür edin. Herkes sabırlı olmayabilir. Ortalık manyaklarla dolu.

Çok uzun yazdım kusuruma bakmayın.

Durum çok üzücü. Bu tarz olayların yaşanmaması için, eğitim şart diyorum. Bir de tahammül kalmamış. Umarım bu görüntüler hepimize ders olur.

Motosikleti
Hero Dash125
Olayla ilgili zerre bir şey bilmeden, mevzuları okumak yerine yazmayı tercih ettik yine. Mecralarda sağlam saçma şeyler var ki olayın sıcaklığıyla boş yapanlar kervanına ben de katılmışım. ***Son zamanlarda hep yaptığım gibi kendim için çok okumayı., çok dinlemeyi, durumu anlamaya çalışmayı, şappadanak atlamamayı diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu olayın ekonomiyle enflasyonla alakası yok egoyla alakası var

Motosikleti
Hero Dash125
Kuryenin anlattığına göre adam bir sahne önce kuryeye çarpıp motora hasar vermiş. Kurye tutanak tutalım demiş bu küfredip camı kapatıp gitmiş. Bizler olayın şokuyla nasıl yüzde seksen tam anlamadan yoruma giriştiysek, kurye de adamdan aldığıyla ve yanına kalan hasarlarıyla böyle tepki vermiş. Üzerine ayna kıranlar, kuryelerin eğitimsizliği falan konuşuldu. Bu şimdi olacak iş değildi ama olaya tepki yansıtma işinde biz de bunu yaptık. Hepimiz sakin olmalıyız!

Motosikleti
cbf 150
Kanunlar yetersiz, kanunları uyguluyacak iradenin yetersiz olan kanunlardan dahi haberi yok. İnsanlar cahil hatta iq seviyesi afrikadaki ülkelerden bile düşük araştırmalara göre. “2019'da yayımlanan The Intelligence of Nations'da Düzen'in 2008 SPM verileri kullanılarak Türkiye'nin IQ'su 89,6 (BK'nin değeri 100 olarak alındığında) olarak belirlenmiştir. Bu değer iki veri havuzunun farklı tarihleri esas almasından doğan Flynn etkisi hesaba katılarak düzeltildiğinde 86,66olmaktadır.” Bir bilgi daha size “2 bin İngilizce kelimeyi anlayabiliyordu ve IQ'su 86'ydı. İşaret diliyle insanlarla anlaşabilen dünyaca ünlü goril Koko 46 yaşında öldü” özetle koko kadar zekaya sahip insanların arasında motora binip birde agresif haraketlerde bulunursanız oluşucak durum budur. Bu yüzden ben Türkiyede motora binmiyorum sadece yurtdışında biniyorum, oğlum inatla biniyor bakalım ne zaman vaz geçicek.

Motosikleti
Honda Forza
Bu arada aynayı kırdığı anda yanında olan motorcu ezildiğini gördüğü anda U çekip kaçıyor...

Olur da bu yorumu okuyorsan senin cibiliyetini...

Hayatta en nefret ettiğim şeylerden birisi böyle ezik tiplerdir. Etliye sütlüye karışmayayım, aman tadımız kaçmasın modunda yaşayan ezikler kadar tiksindiğim çok az şey vardır.

Erkeğim diye gezme. Hele hele o ezileni tanıyor ve yine de kaçıyorsan sinkaflı 10 cilt ansiklopedi hediye ediyorum sana.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Birinin 8 diğerinin 2 suç kaydı olduğu söyleniyor. Kahramanlarımız pek tekin kişiler değil.

Motosikleti
Ns200 15"
Görüntüler çok acı. Gri aracın nereden bakarsanız bakın yaptığı cinayete teşebbüs. Bakın haklı değil ama zarar vermek için vurdu diyelim. Adam düştü. Devam ediyor, arabanın arasında sıkıştırmaya devam ediyor. Olayın gelişme sürecini bilmiyoruz. Ama ok yaydan çıkmış geri dönemez durumu yok. Benim aynamı kırsalar belki bende vurur düşürürdüm. Çünkü araçtan inip hasarı ödetmek için durduracak vakit yok, adam kaçıyor. (Hasarı büyüttük ya neyse.) Araç sürücüsünü haklı bulmuyorum empati kurmaya çalışıyorum. Ama burada adamın niyeti öldürmek olmuş. Umarım ciddi bir ceza alacaktır.

Bu işi ticari yapan insanlara eğitim verilmesi şart. Geçenlerde bir migros kuryesi benimle kavga etmeye çalışıyor. Dedim kardeşim çek kenara kavga etmeyeceğim seninle. Neyi hatalı yaptığını anlatıcam. Bu kadar km tecrübeden sonra belkide bir tarafımız kalktı. Hata bende neyi düzeltmeye çalışıyorsun? Hadi git işine de gönder. Anlattım. Anlamadı. kavga çıkarmak istesem çıkaracak yani. Kardeşim bak şöyle yapmalısın diyorum nereden kardeşin oluyorum diyor. Haklısın ben babamı tanıyorum diyeceğim olmayacak. Neyse iyi dileklerle uğurlamadım. Yalan mı söyleyeyim.

Bundan sonrasına devam etmesenizde olur.

Kalanlar için olay şu, önümdeki araç sola sinyal veriyor ama bekleyeceği bir yer yok. Sola dönmek için önümde duracak çünkü karşıdan başka araç geliyor. Yol 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş. Sağa sinyal verdim kurye arkadaş arkamda yok. Kör noktamda, inanın ne farını gördüm ne kendisini. Zaten emniyet şeridinden sağ şeride geçiyormuş bende sol şeritten sağ şeride geçiyorum. Görmenin imkanı yok, kafamı çevirip baksam arabanın C sütunundan göremeyeceğim muhtemelen. Öyle bir durum. Yanımda değil bu arada arkada bir yerde. Üstüne çıkmıyorum yani. Geçtim sağa doğru, ama yavaş geçiyorum. Birden korna çalarak yaklaşmaya başladı. Sola geçtiğini gördüm. (Sağ şeride geldi yani) Yol hakkı benim deme şeklinde bir korna bir küfürler, el hareketleri. Yanımda eşim. Sanki yol hakkını değil vatanını savunuyor pzvnk. Yoldan gelmiyordu ki hak onun olsun. 10-15 Sene önceki ben ağzını yüzünü dağıtır, kaldırır kaldırır yere vururdum çocuğu. Şu satırları yazarken acaba dedim yapsamıydım. Bakın belki 20 gün geçti hala aklıma gelip sinirlenebiliyorum. 10 saniyelik bir şey insanı nasıl çileden çıkarabiliyor.

Dediğim gibi çek dedim dostum sağa anlatıcam. Çocuğa anlattım dedim bak kör noktadasın hava karanlık gözükmüyorsun. Yanımda bile değilsin bak önümde araba duruyordu. Geçmemem için bir sebep yok. Küfür ettin yapma etme diye düzgünce uyarmaya çalışıyorum. Gerçekten ne anlatmaya çalıştı anlamadım. Motora binerken beynini çıkarmış kaskı öyle takmış gibi. Sen beni görmek zorundasın modunda. Hayır kardeşim ben seni görmek zorunda değilim, azami dikkat gösteririm ama sen görünmek zorundasın. İtalyada otoyolda kaza olmuş, trafik tıkandı. Araçların arasından tın tın gitmeye çalışıyorum. 3-4 kere arabalar önümü kapattı. Adam duran trafikte aynasını kontrol ediyor. Bizdeki gibi sadece önüne bakan yok. Geçemezsin diyor bana. Emniyet şeridini gösterdiler. Peki dedim geçtim. Belki 10km oradan devam ettim. Demem o ki bu makinenin üstünde kendini belli etmek zorundasın. Eğer kural sana beklemeni söylüyorsa beklemek zorundasın. Trafiği filtrelemek kural tanımadan gitmek değildir. Bir laf var. daha 3 mesajımda bu da ne değişik adam diyebilirsiniz ama eminim çoğunuz haklı bulacaksınız. G.tüyle inatlaşan donuna s.çar derler. 2 paket atıcam diye ne kimseye zarar verin ne birine küfür edin. Herkes sabırlı olmayabilir. Ortalık manyaklarla dolu.

Çok uzun yazdım kusuruma bakmayın.
Bir kurye olarak bende en çok kuryelerden ve apaçi genç kardeşlerimizden sıkıntı çekiyorum, bahsettiğiniz her şeyi motosiklette usul usul paket atmaya giderken bile yaşıyorum. İlla geçecek ya dibimden ya kör noktamdan illa ki gidecek ama bu konuda çok yoksun insanlar, genel olarak kuryelerin bir çoğuda motosiklete kuryelikle başlamış olan insanlar olduğu için daha bir motosikletin arkasından nasıl gidileceğini bilmeden yollara çıkıp terör estiriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: ACT

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar