Yolda Tartıştığı Otomobil Sürücüsünü Öldüren Motosiklet Sürücüsü..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kadınlar da dahil olunca olaylar daha da çirkinleşiyor... Kadının motoru devirmesi ayrıca saçma.. Kadına şiddete karşıyım her zaman ama bu kadın düşündürüyor.. Kocasını arabaya sokup yola devam edeceğine ateşe kürekle kömür atmış... Şimdi ağlayıp sızlasın...Boşu boşuna bk yoluna gitmek bu işte.. Üzücü bir olay... O beyaz montlunun da süpermen gibi uçarak gelmesi , sonra uçarak kaçması... Te allam ya, nasıl insanlar olduk ?.. Neyin öfkesi bu ?..

Kadınlar da dahil olunca olaylar daha da çirkinleşiyor... Kadının motoru devirmesi ayrıca saçma.. Kadına şiddete karşıyım her zaman ama bu kadın düşündürüyor.. Kocasını arabaya sokup yola devam edeceğine ateşe kürekle kömür atmış... Şimdi ağlayıp sızlasın...Boşu boşuna bk yoluna gitmek bu işte.. Üzücü bir olay... O beyaz montlunun da süpermen gibi uçarak gelmesi , sonra uçarak kaçması... Te allam ya, nasıl insanlar olduk ?.. Neyin öfkesi bu ?..
Tahminim o beyazlı arkadan bıçaklayıp kaçıyor. Rahmetli olayın sıcağı ile ilk anda bıçaklandığını anlamıyor. Ben görüntülerden öyle anladım.

Cehaletin sonucu değer mi şimdi hem ölen hem öldüren yandı.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bu tür meselelerde yazmayı pek sevmiyorum. Dilim keskinleşiyor, zihnim aklımı izlemiyor. Fevrileşiyorum çabucak...

Sorun şu ki; biz toplum olarak kent yaşamını bilmiyoruz. Bunu defalarca farklı ortamlarda dile getirdim/getiriyorum. Tekrar edeyim, biz kent yaşamını bilmiyoruz...bu yönde herhangi bir pratiğimiz yok. Olanı da zaten en fazla 50 yıllık. Uygarlığımız boyunca kent kurmamışız, kırsalda yaşamışız, göç etmişiz, yerleşik yaşamın normlarını içselleştirmemişiz. Cumhuriyet ile birlikte hafif silkinir gibi olmuşuz ama yine kent kurmayı becerememişiz. Köyü kente taşımız. Dolayısı ile kent kültürünü, kent ulaşımını, kent kurallarını bilmiyoruz. Etrafınıza, gittiğiniz şehirlere, ilçelere, kasabalara bir bakın. Hepsi birbirine benzer, hepsi tornadan çıkmış gibidir. Birkaç istisna hariç, hemen hiçbirinin bir kimliği yoktur. Olanı da zaten tarihsel süreçte farklı kültürlerle şekillenmiştir. Kendinizi düşünün, en fazla 2 nesil önce kentte yaşayan kaç akrabanız var?

Böyle olunca kent trafiği de bizde kaos oluyor. Çünkü henüz motorlu araç kültürünü, nasıl kullanmamız gerektiğini, yolda nasıl davranmamız gerektiğini, yaya haklarını, trafik kurallarını, saygıyı, hakkı, bilmiyoruz...yaya geçidinde durmuyoruz, trafik ışıklarında beklemeye tahammülümüz yok, hız sınırları bize zul geliyor, istediğimiz yere park etmeyi hak görüyoruz, şerit çizgilerine süs diye bakıyoruz, kullandığımız aracı ego tatmini olarak görüyoruz, vs. Dedelerimiz 50 yıl önce köyde nasıl eşşek kullanıyorsa, biz de şimdi kentlerde öyle otomobil kullanıyoruz...

E haliyle, her gün izlediğimiz bu iğrenç vahşet, artık normalize edilmiş oluyor. Hepimiz evden çıkarken nasıl döneceğimiz endişesi ile yaşıyoruz. Tam bir az gelişmiş (hatta gelişmemiş) toplum dinamiği. Uygarlık evriminin henüz başındayız. Daha gidecek çok yolumuz var. Bu forumda kimse o yolun sonunu da görmez...

Bende bazen aşırı yükseliyorum ama böyle kalkışmalar yapmam sizde yapmayın..
Saçma sapan şeyler bıçaklayan ayrı kabahat atarlanan ayrı kabahat sanki haşa tövbe estağfurullah cennetin kapısına giden yolun kavgası her zaman efendilik en iyisidir tamam abi haklısın abi devam edeceksin herkese geldiği gibi karşılık verirse herkes ülke savaş alanına döner bıçaklayan gencecik çocuk hayatı söndü ölen adam kim bilir arkasında kimin gözünün yaşını döktü insan kavga ediyorsa ya namusu yada ekmeğidir geri kalanı büyüklük sizde kalsın

Yazık olmuş.
Allah rahmet eylesin.
İnsanız sinirleniriz kimse eleştirmesin.
Engelli çocuk bakmak zor.
Kuryenin işi zor.
Hepimizin hali zor açıkcası.
Ama kuryenin kardeşi de hain.
Kavga için arkasından direkt öldürmeye o hırsla bıçak vurmak değişik.
Kimse normal değil.
Uzak kalmak en iyisi her zaman.

İnsanlar çok basit katil olabiliyor.
Ülkemiz de maalesef bir ton örnek var.
14 yaşından beri dövüş sporlarını bu yaşıma kadar aktif ve milli olarak yaptım.
Beyazlı katilin vurduğu bıçağa hiç kimse bir şey yapamaz.
Yanın da çocuk kadın var olmasa bile bas git inip kimseye vurma.
yazık olmuş .
Burası da bursa farklı görüntüler de var adam meydan da delik deşik etmiş amcasını.
İyice 3.dünya ülkesi olduk.

Trafikte Yükselmenin manası yok. Yanlış yaptığında elin ile işaret etsen Kusura bakma desen zaten kimse kimseye bir şey demiyor ( ekstrem durumlar hariç ) Videoyu izledim , Arabadaki Vatandaş gereksiz yere atar yapmış. İş çığırından çıkmış. Yazık olmuş.

20 yıl önce Şahit olduğum bir olay , Eski Foça tarafından geliyorum yol sıkışık , konvoy gidiyoruz ..önümdeki araç sürekli yakındaki araçları darlıyor sıkıştırıyor , Bir ara bu bir aracı daha sıkıştırdı ve camı açıp küfretti.. Küfür eden adamın yanında Karısı var , diger araçta 2 erkek var ama Adamlar araçta Bayan olduğunu görünce Efendilik yapıp Adamın küfrünü sineye çektiler. Adamda Yanında Karısı olduğu halde Küfüre hakarete devam etti , sıkıştırmalara devam etti. Bu bir müddet devam etti. Adam yine onun önündeki içindeki iki erkek olan aracı darladı .. yine yolda seyir halinde münakaşa vs.. bu defa adamlar dayanamadılar tek gidiş olan yolda yolu kapatıp araçlarından indiler.. yol kapandı bizde indik. Ortalık karıştı.
Herkesi darlayan adam yine ağzı pis küfrediyor birde aynen bu şekilde küfrederek bağajı açmaya kalktı .. Adamlarda bu sefer ona daldılar , Adamın karısı araya girmeye çalıştı.. adamlardan birinin dediği aynen şu..

Yenge Kusura bakma... Biz bu Enişteyi artık döveceğiz.. sen kenarı çekiliver :))

Etrafa küfreden Vatandaş subaymış.. sonradan öğrendik , bagajdan silah çıkaracakmış !!

Neyse Adamı bir güzel dövdüler , ağzını burnunu kırıp yolun kenarına uzattılar.. giderlerkende Kadından özür dilediler.
Şu nezakete, şu inceliğe bakarmısınız. :))

Norveçte yaya geçidinden karşıya geçmeyeceğim halde sırf adamlar duruyorlar hareket etmiyorlar diye çok geçmişliğim var.

Motosikleti
RKS 125S
Trafikte ortam gerildiği zaman en iyisi haklı bile olsan, anana bile sövseler en fazla lafını iade edip basıp gitmek, sonuçta 3 gün sonra hatırlamayacaksın bile olayı, 3 gün sonra unutacağın bir olay için kodese veya mezara düşmenin bir anlamı yok. Fakat bazen sağduyu bozulabiliyor, mesela o gün başka bir şeye sinirlisindir veya diğer araçtaki adam ayan beyan canına kast edecek düzeyde tacizde bulunmuştur vs. Bu olayda da olan olmuş, araçlardan inilmiş, kavga edilmiş artık keşke sinirlere hakim olunabilseydi ve kavgaya varmasaydı olay. Ama kavganın da bir adabı, bir raconu vardır. İş kavgaya vardıysa bile teke tek, yumruk yumruğa girersin, sonrasında dayağı atan da, dayağı yiyen de kendi payına düşene razı olup olay yerini terk eder. Renodan inen şahıs da ilk dayağı atmış sonra da yumruğunu yemiş işte yediği yumruğa razı olup arabasına binip uzasın işte ama aracın bagajından sopa çıkarması zaten başlı başına bir ağır tahrik iken araçtan çıkan kadının da gelip motoru devirmesi, kavgayı başlatıp teke tekte yenilen şahsın motora sopayla girip mala zarar vermesi olayı meydan savaşına dönüştürecek düzeyde bir tahrik. Sonuç olarak karşı tarafın mertçe kavga edeceğinden emin olamayacağımız için, kavgada mertlik olmayınca da ya mezara ya hapse düşeceğimiz için ota moka he deyip geçmekte fayda var. Hele ki bir kavga durumunda avantajlı görünen taraftaysanız, mesela arabadan inen adam cıbıl cibıl iken siz motordan kafanızda kaskla, elinizde korumalı eldiven, üstünüzde korumalı mont, ayağınızda koruyucu postal ile iniyorsanız ya da bir sokak kavgasında iki taraf da korumasız ama karşı taraf 1.65 boy zargana gibi bir adamken siz 1.90 boy kalıplı bir adamsanız karşı tarafın çok büyük bir olasılıkla sopa, bıçak vb. yardımcı ekipmanlara başvuracağını bilip ona göre vaziyet alın.

yazık olmuş .
Burası da bursa farklı görüntüler de var adam meydan da delik deşik etmiş amcasını.
Bursadaki olayın en komik durumu da ne biliyor musun :) hemen yan sokakta en az 5 ekip arabası arkalarındada polisler de var aynı zamanda güvenlik onları da geçtim bir sürü ayırabilecek genç var ama kimse sesini çıkarmıyor hadi gençleri anladım ama durup salak gibi izlemek ne? koy tekmeyi adam zaten yere düşecek 5 kişi çullanıp vursanız ne yapabilecek en iyi ihtimalle ölen adam yaralı bıçaklayanda tutuklanırdı, e orada güvenlik var bir sürü siz ne yapıyorsunuz müdahale etsenize silahınız var ya? yan sokaktaki polislere ne demeli peki gerçekten muz cumhuriyetine döndük..

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Otomobil, kamyon yada motosiklet farketmeksizin diğer sürücülerin her zaman beni öldürmeye çalıştıklarını düşünerek sürüyorum, mümkün mertebe bu durumlardan kaçınıyorum. Kaçınamazsam da kaskın içinden sinkaflı cümleler kurarak, çok sıkıntılı durumlarda iki el kol hareketi yaparak yoluma devam ediyorum.

Yukarıda belirtmişler, tekrarlayayım. Kendimi de katarak; trafik kültürümüz yok, ahlak sorunumuz çok. Hoşgörü desen hak getire. Herkesin acelesi var. Herkesin trafikte önceliği var. Çoğunlukla maddi kaygılardan herkes gergin. Zaten zincirleme devam ediyor o da.

En güzeli uzaklaşmak. Evet.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Otomobil, kamyon yada motosiklet farketmeksizin diğer sürücülerin her zaman beni öldürmeye çalıştıklarını düşünerek sürüyorum, mümkün mertebe bu durumlardan kaçınıyorum. Kaçınamazsam da kaskın içinden sinkaflı cümleler kurarak, çok sıkıntılı durumlarda iki el kol hareketi yaparak yoluma devam ediyorum.

Yukarıda belirtmişler, tekrarlayayım. Kendimi de katarak; trafik kültürümüz yok, ahlak sorunumuz çok. Hoşgörü desen hak getire. Herkesin acelesi var. Herkesin trafikte önceliği var. Çoğunlukla maddi kaygılardan herkes gergin. Zaten zincirleme devam ediyor o da.

En güzeli uzaklaşmak. Evet.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yazık olmuş .
peki hocam tom aspinall mi alır jon jones mu ona göre kupon yapacam

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

jon jones'u biri yenecekse aspinall olur .
ama dövüş bu.
Ben jones vereyim sen aspinal ikimizden biri kazancak yemek yeriz :D
vallahi ben apsinall kazansın istiyorum tutarsa size bi yemek borcum olsun

Motosikleti
D400
Sen benim ağzımı burnumu kırma hakkını kendinde görürsen benim seni öldürmemin ne sakıncası var? Gülüp geçsek olma mı?

ya çok uçlarda yaşıyorsunuz ya da prens gibi yetişmişsiniz. Hiç sizi kasıtlı olarak ezmeye çalışan birine denk gelmediniz sanırım.

Eşim ile 3 şeritli yolda trafik durmuş orta şeritte beklerken benım oldugum şerite girmeye calısan lavuk motoruma yandan değdirdi. napıyorsun dediğimde senin yerin emniyet şeridi s.git dedi.

Uzatmadım; sağ şeride geçtim 5 dakika sonra aynı lavuk bu seferde emniyet şeridine itmeye calıstı beni. bakın duran trafikte diyorum hareket ediyor olsak neler yapacak kimbilir.

Napıyorsun diyince arabadan inmeye kalktı.

Şimdi bu adamı öldürmek mi daha mantıklı indiği zaman dövmek mi?

Ya da gülüp geçeyim ama o sırada adam benım agzımı gözümü kırsın?

Burada yapılması gereken en temiz şey motordan inip o adamı dövmekti kusura bakmayın; arkada kadın varken bir motoru devirmeye çalışmak insanlık değildir.

ya çok uçlarda yaşıyorsunuz ya da prens gibi yetişmişsiniz. Hiç sizi kasıtlı olarak ezmeye çalışan birine denk gelmediniz sanırım.

Eşim ile 3 şeritli yolda trafik durmuş orta şeritte beklerken benım oldugum şerite girmeye calısan lavuk motoruma yandan değdirdi. napıyorsun dediğimde senin yerin emniyet şeridi s.git dedi.

Uzatmadım; sağ şeride geçtim 5 dakika sonra aynı lavuk bu seferde emniyet şeridine itmeye calıstı beni. bakın duran trafikte diyorum hareket ediyor olsak neler yapacak kimbilir.

Napıyorsun diyince arabadan inmeye kalktı.

Şimdi bu adamı öldürmek mi daha mantıklı indiği zaman dövmek mi?

Ya da gülüp geçeyim ama o sırada adam benım agzımı gözümü kırsın?

Burada yapılması gereken en temiz şey motordan inip o adamı dövmekti kusura bakmayın; arkada kadın varken bir motoru devirmeye çalışmak insanlık değildir.
Bence mesaj ironi.
Demek istediği sen birini dövmek istiyorsun ama videoda ki seni kalleşçe arkandan bıçaklayarak öldürmek istiyor.
Ve öldürüyor.
Yengeye yazık sana yazık ailene sevenlerine yazık.
Ben birinden dayak yesem dövdü der geçerim helal olsun derim.
Ama insanlar ne baktın lafına adam bıçaklıyor.
inip dövdün net soruyorum silah ve bıçak çıkarsa yengenin yanın da hiç bir şey yapamazsın.
Hiç uğraşmadan geçmek daha mantıklısı manasında söylediğini düşünüyorum.

Motosikleti
D400
Bence mesaj ironi.
Demek istediği sen birini dövmek istiyorsun ama videoda ki seni kalleşçe arkandan bıçaklayarak öldürmek istiyor.
Ve öldürüyor.
Yengeye yazık sana yazık ailene sevenlerine yazık.
Ben birinden dayak yesem dövdü der geçerim helal olsun derim.
Ama insanlar ne baktın lafına adam bıçaklıyor.
inip dövdün net soruyorum silah ve bıçak çıkarsa yengenin yanın da hiç bir şey yapamazsın.
Hiç uğraşmadan geçmek daha mantıklısı manasında söylediğini düşünüyorum.

öldürmek ile kavga etmeyi eş değer tuttugu için böyle yazdım hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar