Yolda Tartıştığı Otomobil Sürücüsünü Öldüren Motosiklet Sürücüsü..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bi ara motorcular atarlanırdı şimdi arabacı dalyaraklar ego yapıp ailesinin yanında atarlanıyor

aynı senaryo tam tersi olsaydı arabacı motorcuyu bıçaklasaydı arabacı dalyaraklar iyi olmuş diye yorum yaparlardı

iyi olmuş.

Motosikleti
Honda Forza
Önce inip saldıran da, kavga tam bitmişken bagajı açıp tekrar alevlendiren de rahmetli olan araç sürücüsü olmuş. İyi olmuş diyemem ama oradaki 3 kişiye de yazık olmuş. Birisi katil, birisi maktül diğeri de dul kaldı.

Benim de fevri davranıp indiğim zamanlar oluyor ama yapmamak lazım. Bana da ders olsun.

Son düzenleme:
Motosiklet sürücüsü degil, kardesi öldürmüs. Saniyede 30'da. Abisi haklı bu arada, ilk araba söförü ona saldırmıs, dayak yedikten sonra arabaya kosup bagajan sopa falan cıkarıyor ama abisi zaten haşat etti onu daha niye bıcakla saldırırsın ki? En azından böyle medeniyet görmemis mikropların ülkeden arınması cok güzel.

F54

ARKADAŞLAR o kadar berbat bir trafik kültürümüz var ki
ne araç sürücüleri ne motosiklet sürücüleri ne ağır vasıta sürücüleri kurallardan trafik adabından bi haber
ne park yapmayı biliyor ne sollama yapmayı ne ışığı ne yayayı çok az insan kurallara uyuyarak trafikte var onlarda haksızlığı uğradığı için sayıları azalıyor
konu ne olursa insan öldürmeye gerek yok bu çok büyük bir hata 2 kişinin de hayatı bitiyor insan ha ölmüş ha özgürlüğünden olmuş ne fark eder

Trafikte haklı da olsan haksız da olsan böyle durumlarda hiç durmadan basıp yoluna devam edeceksin. Durmak zorunda kaldıysan kusura bakma kardeşim hata bende diyeceksin. Özellikle İstanbul'da herkesin sinirleri bozuk, sinir hastası bir toplum olduk. Herkesin kafasında binbir sorun. Empati yapmak lazım.

Araç sürücüsü motorcunun kaskına vuruyor yaptığı her hareket tahrik sebebi ama bıçak silah işin içine girince olay değişiyor işte hayatım boyunca hiç bıçak taşımadım genel itibariyle ani öfkeler yaşamasamda o an ne olacağı belli olmaz belki hayatım boyunca bir daha görmeyeceğim birini öldürüp başıma bela almaktansa söve söve geçip gidiyorum

Trafikte Yükselmenin manası yok. Yanlış yaptığında elin ile işaret etsen Kusura bakma desen zaten kimse kimseye bir şey demiyor ( ekstrem durumlar hariç ) Videoyu izledim , Arabadaki Vatandaş gereksiz yere atar yapmış. İş çığırından çıkmış. Yazık olmuş.

20 yıl önce Şahit olduğum bir olay , Eski Foça tarafından geliyorum yol sıkışık , konvoy gidiyoruz ..önümdeki araç sürekli yakındaki araçları darlıyor sıkıştırıyor , Bir ara bu bir aracı daha sıkıştırdı ve camı açıp küfretti.. Küfür eden adamın yanında Karısı var , diger araçta 2 erkek var ama Adamlar araçta Bayan olduğunu görünce Efendilik yapıp Adamın küfrünü sineye çektiler. Adamda Yanında Karısı olduğu halde Küfüre hakarete devam etti , sıkıştırmalara devam etti. Bu bir müddet devam etti. Adam yine onun önündeki içindeki iki erkek olan aracı darladı .. yine yolda seyir halinde münakaşa vs.. bu defa adamlar dayanamadılar tek gidiş olan yolda yolu kapatıp araçlarından indiler.. yol kapandı bizde indik. Ortalık karıştı.
Herkesi darlayan adam yine ağzı pis küfrediyor birde aynen bu şekilde küfrederek bağajı açmaya kalktı .. Adamlarda bu sefer ona daldılar , Adamın karısı araya girmeye çalıştı.. adamlardan birinin dediği aynen şu..

Yenge Kusura bakma... Biz bu Enişteyi artık döveceğiz.. sen kenarı çekiliver :))

Etrafa küfreden Vatandaş subaymış.. sonradan öğrendik , bagajdan silah çıkaracakmış !!

Neyse Adamı bir güzel dövdüler , ağzını burnunu kırıp yolun kenarına uzattılar.. giderlerkende Kadından özür dilediler.

Olay kötü, fakat inşallah şunu her motorlu gördüğünde 15 yaşında çocuğa atarlanır gibi atarlanan diklenen otomobil sürücülerinin hepsi izler, azıcık da olsa aklını başına alır. İyi olmuş demek de içime sinmiyo fakat arabadan motorculara atarlanan bunca hayvan olduğu sürece böyle şeylerin olması kaçınılmaz oluyo artık. Aklını başına alması lazım herkesin, özellikle şu maganda araba sürücülerinin. Kavgaların çoğu onlardan kaynaklı çıkıyor.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yani şu adamın arabasındaki aksesuarlara, jantlara baktığın zaman normal bir insan olmadığı her halinden belli oluyor. Ben böyle araba gördüğüm zaman 2 şerit yandan geçiyorum muhatap olmamak adına. Bir adam öldü, diğeri katil oldu. Bu kadar kolay mı bir can almak?

Kros motorumu ilk aldığım zamanlar , biraz acemiyim. Yolda Asfalt çalışması olduğu için yolu kapatıp geliş istikametinden gidişi vermişler yaklaşık 1 km kadar .. Geliş yoluna geçtim yolun ortasında dubalar var , o yolda zaten sollamak imkansız konvoy olarak gidilecek. Arkamda bir araba sıkıştırmaya başladı , korna vs beni darlıyor , yahu yol verilecek ortam olsa illaki yol vereceğim ama yol zaten ortadan bölünmüş ve anca tek bir otomobil bile zor gidiyor . Ona yol vermem için en sağa çekileceğim ve yol o kadar dar ki beni silme geçecek , yoldaki çukurları vs saymıyorum bile , yani o dangalağa yol vermem için akrobat olmam gerek.. yol veremedim tabii.. en az 500 metre arkamdan korna çalarak geldi.. ya ben o panikle yoldan çıksam bir şey olsa ne olacak.. o 500 metre bitene kadar benim için tam bir kabustu , arka tekerime kadar girdi.. İnsan böyle durumda ister istemez insanlığından çıkabiliyor. Çünkü Motorda zaten kelle koltukta gibi bir durum var..
Normal yola çıktığım an yan yana geldik.. camı açıktı , baktım ben yaşlarda biri...

Vizörü kaldırdım... Hadi dedim , şimdi Ananın ...... sına kadar rahat rahat git.. Nevrim dönmüş kavga edeceğim. İyiki durmadı. Anasının .... sına doğru gitti.

Eger Araba ile Trafikteysem nerede Motorcu denk gelse yolunu kolaylaştırıyorum , bakıyorum soldan geliyor.. biraz sağa doğru çekilip yolunu açarım..
Sürücü olun Motorcu olun , biraz empati.. iki dk gideceğiniz yere geç gidin güvenli gidin. Zorlaştırmayın , Kolaylaştırın.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
70'li yıllarda İstanbul'da kaba-saba insanlara söylenen "bundan başka İstanbul yok" sözünün yerini "İstanbul başkent. Magandaya özgürlük!" sloganı aldı. Kavga vs. anlaşılır. Fakat katil olmaya hazır bu kadar fazla insanın mevcudiyeti toplumumuzdaki olumsuz değişimi gösteriyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
"Yol benimmmmmmm"

O kadar benimsemisizki bu sacma fikri ugruna adam öldürebilecek kadar yükseliyoruz.

Halbuki

"Buyur kardes büyüklük bizde kalsin" demek , iki dakika sonra unutacagimiz kadar kücük bir tatsizlik haline getirir durumu.

Zor bir trafikte yasiyorsunuz arkadaslar ama degmez. Sakin kalin yipranmayin.

Sevgilerimle

üzülerek yazıyorum.
türkiye artık bir ortadoğu ülkesidir.
keşke daha medeni bir ülke ve insan olabilsek.
yolda biri yeşil yeşil balgam atıyorsa orası gelişmemiştir.
savcı dövüldü trarikte.
adliyede mahkemede adam öldürüldü.
sokaklar allaha emanet.
herkes tedbirini alsın.
selam ve dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar