Neden her yağ değişiminde filtre de değiştiriyoruz ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar,
benim kitapçıkta her 12 binde yağ, her 24 binde filtre değiştir diyor.

yaaaa bugune kadar hiç düşünmedim ama neden bu servisler filtreyi de değiştiriyor ?

adım gibi eminim hepiniz böyle yapıyosunuz ama gereksiz bir iş.

kritik bir husus olsa koskoca Honda kitağçığa 12k da değişssin derdi., 15 -20 usd için motorları riske atmazlar.

kitapçığınıza bakıp, bundan sonra filtenizi hep ikinci yağda değiştirmenizi öneriyorum. ben öyle yapacam

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motorun ısınmasını beklemeyin sıcak basıyor havale geçiriyor diyorlar doğru mudur

Motosikleti
1190 ADV
Filtre pahalı birşey değil, ayrıca motosiklerin çoğunda ıslak debriyajdan dolayı yağda daha fazla tortu oluşur. Her yağ değişiminde filtreyide değiştirmenin bir zararı yok, olası büyük bir zararı da önleyebilir.

• Beğen
Tepkiler: F54
Filtre pahalı birşey değil, ayrıca motosiklerin çoğunda ıslak debriyajdan dolayı yağda daha fazla tortu oluşur. Her yağ değişiminde filtreyide değiştirmenin bir zararı yok, olası büyük bir zararı da önleyebilir.
hadi buyur.

700 tl benim filtre , yaa niki gelsin de onunda fikrini alayım.hala gereksiz gibi hissediyorum

Motosikleti
1190 ADV
hadi buyur.

700 tl benim filtre , yaa niki gelsin de onunda fikrini alayım.hala gereksiz gibi hissediyorum
1 depo benzin parası yani. Hatta alternatif ürünlerde daha ucuzuda vardır büyük ihtimalle. 12bin kilometre yapıoncaya kadar kaç depo benzin harcıyorsun, 100km de 5 litre desen benzine de 45 lira desen 27000 lira yapıyor. O kilometrede 27000 lira benzine veriyorsun da 700 lira filtreye mi veremiyorsun.

1 depo benzin parası yani. Hatta alternatif ürünlerde daha ucuzuda vardır büyük ihtimalle. 12bin kilometre yapıoncaya kadar kaç depo benzin harcıyorsun, 100km de 5 litre desen benzine de 45 lira desen 27000 lira yapıyor. O kilometrede 27000 lira benzine veriyorsun da 700 lira filtreye mi veremiyorsun.

ahaaa, alternatif ürün orjinal ama kullanılmış bir üründen çok daha riskli olduğunu öğrendim honda servisinden.

yağ filtresi yapılırken acaba honda nın orjinal fitresindeki gibi yağ akışını sağlıyor mu ? dedi bu kadar kritik bir konu(yağlama) için yan sanayi yağ filtresi alınmaz dedi. , hava filtresinde istediğini tak, ama yağğğ olmaz diyerek beni ikna etti.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Motoru çalıştırdıktan sonra devir saatini kırmızı bölgeye getirirseniz daha hızlı ısınıyor.

xmax'de 2 bakımda 1 değiştiriyorum. yamaha ustam öyle söylemişti. illa her bakımda değiştirmiyorum. ha değiştirirsen güzel olur.

Motosikleti
1190 ADV
ahaaa, alternatif ürün orjinal ama kullanılmış bir üründen çok daha riskli olduğunu öğrendim honda servisinden.

yağ filtresi yapılırken acaba honda nın orjinal fitresindeki gibi yağ akışını sağlıyor mu ? dedi bu kadar kritik bir konu(yağlama) için yan sanayi yağ filtresi alınmaz dedi. , hava filtresinde istediğini tak, ama yağğğ olmaz diyerek beni ikna etti.
Orjinal kalitesinde yan sanayi filtre üreten firmalar var, alternatif ürün daha kötü ürün demek değil.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim V Strom'da yağ filtresi değişim periyodi 18k. (Yani her üç yağ servisinde bir...) Hem İngilizce hem de Türkçe kitapçıkta aynı şekilde yazıyor. Son bakımda servisle biraz tartıştık; ben "değişmesin" demedim ama kitapçıktaki değişim periyodundan bahsettim "öyle şey olmaz" dediler. Bence de üç yağ değişiminde bir kere sanki biraz fazla, iki seferde (her 12k kilometrede) bir iyidir. Tabi ki bu yağ markası değişmiyorsa, eğer motorun içindeki ile bire bir aynı yağı kullanmayacaksanız mutlaka değiştirmekte fayda olur, eski yağdan daha azı kalır içeride.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim motorda da her yağ değişiminde filtre değişimi istenmiş. Gerçi neylerine güvenip 1.9 lt yağ alan ve kronik yağ eksiltmesi ayyuka çıkmış bloğa 12.000'de bir değişim vermişler hayrettir.

İki yağ değişimi tek filtre ile caizdir ama ben filtreyi değiştirmesem bile söküp içinde kalan yağı süzdürüyorum , servisdeki eleman bunu vakit ayırmaz..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
iki yağ değişimi caizdir ama benim gibi çok yol yapmayıp da yağ değişim km'si bile gelmeden bri yıl geçtiği için yağ değiştirince bir yıl geçmiş filtre de değişsin kafam rahat olsun derim.

Motosikleti
Ns200 15"
Ucuz olan bir malzeme olduğu için ne olursa olsun değiştiririm, kağıt filtreyse kenarlarından keser çapak kontrolü yaparım.

F54

yamaha yetkili servisi 1 yağ değişimi boş 1i dolu yapıyor du ben içim rahat olsun diye her yağ değişiminde değiştiriyorum
maliyet kısmına hiç girmiyorum

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Pimpirikli olmaktan dolayı. Alım güçlerimiz ve usta konuları kolay olmayınca bu kadar sıkıya alıyoruz işi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sağduyu bana (motorda bariz bir sorun yoksa) azıcık partikül tutmuş filtrenin daha efektif çalışacağını söylüyor. Yani filtreleme etkinliği bağlamında iki yağ değişiminde bir sefer filtre değiştirmek daha verimli olabilir.

Motosikleti
1190 ADV
Sağduyu bana (motorda bariz bir sorun yoksa) azıcık partikül tutmuş filtrenin daha efektif çalışacağını söylüyor. Yani filtreleme etkinliği bağlamında iki yağ değişiminde bir sefer filtre değiştirmek daha verimli olabilir.

Her yağ değişiminde filtre değiştren birini bul, onun motorundan çıkan filtreleri kullan. Daha etkili olur senin mantığına göre.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar