intercom nedir ? hiç kullanmadım, kulaklık, + discord uygulaması, internetin olduğu her yerde görüşme sağlıyorum, bluetooth interkom ile muhtemelen daha performanslı olur, veya iyi bir intercom ile bilemiyorum
intercom ben de hiç kullanmadım. Motor sürerken telefon önde telefon tutucuda navigasyon için takılı duruyor, bütün çağrıları otomatik reddedme moduna alıyorum. Navigasyon kullanmayacaksam da telefon çantamda oluyor, çalsa da duymam zaten. Motorla işe gidip gelmiyorum, her gün sürmüyorum, fırsat bbuldukça gezi amaçlı sürüyorum, benim için sürüşten ve yoldan başka hiç bir şey düşünmeme ve sadece yola ve sürüşe odaklanıp kafa dinleme şeklinde bir terapi oluyor, müzik dinlemek bile içimden gelmiyor, zaten her an trafik varsa şu arabe na yapacak, arkadan gelen dallama dibime girebilir azcık uzayayım ya da şu virajın karşısında benim şeridime dalmış biri dönebilir mi? köy yollarındaysam ileride oyun sürüsü geçiyor kesin köpek vardır yakından geçerken kovalayacak aniden korkmayayım, köy içindne geçiyorsam şurayı dönünce orada kapı önünde yatan ayı gibi bir köpek vardı bu sefer yakınından geçmeyeyim, orman içinden gidiyorsam yola domuz mu çıkar ne çıkar dikkatli süreyim şeklinde sürekli kafam sürüşle ilgili doluyor, başka şeye yer kalmıyor.
Ama intercom araştırıyorum, olur da artçılı sürersem artçı ile konuşmak için gerekebilir belki ama o zaman da konuşmak zorunda kalıcam, ben konuşmamak için motor sürüyorum zaten deyip yine almayabilirim. 3-4 motorcu bir araya gelip Trakya'da köfte yeme turlarına çıkıyoruz onda da mola verdiğimizde bir sonra nerede duracağımızı kararlaştırıp yola devam ediyoruz, arkasındakini aynada görmeyen yavaşlıyor bu şekilde birbirimizi kaybetmiyoruz, hiç intercom olsaydı keşke demedik.