motoru manuel vites kullananlar!. Rahatlık varken neden zorluk seçilir anlamam. Scooter motorlarda sadece elini ve gözünü kullanmak varken manuel motorda bir el debriyajda kalacak ayakların bir tanesi vites atacak uzuvların hepsini neden kullanıp zora girilir ki anlamam. Mis gibi scooterlar varken sadece gaz ver gitsin mantığıyla istediğin yere gidilir.
İlk motorum revival ilk acemiliğimi scoterla attım ve bundan sonra scoterla devam edicem. Sadece manuel vitesi ehliyet alırken kullanıcam . Yarın öbür gün yükseltmeyi düşünürsem lazım olucak ehliyet şu an 50 cc kullanııyorum ve hedefimdeki motorda nmax yada xmax scoterlar baba scoterlar bunlar. onlar için maalesef ehliyet gerekiyor.
motoru manuel vites kullananlar!. Rahatlık varken neden zorluk seçilir anlamam. Scooter motorlarda sadece elini ve gözünü kullanmak varken manuel motorda bir el debriyajda kalacak ayakların bir tanesi vites atacak uzuvların hepsini neden kullanıp zora girilir ki anlamam. Mis gibi scooterlar varken sadece gaz ver gitsin mantığıyla istediğin yere gidilir.
İlk motorum revival ilk acemiliğimi scoterla attım ve bundan sonra scoterla devam edicem. Sadece manuel vitesi ehliyet alırken kullanıcam . Yarın öbür gün yükseltmeyi düşünürsem lazım olucak ehliyet şu an 50 cc kullanııyorum ve hedefimdeki motorda nmax yada xmax scoterlar baba scoterlar bunlar. onlar için maalesef ehliyet gerekiyor.
Bazen marşa basınca motor çalışmıyor. Bundan dolayı motorun arkadaki motor ayağı var var vurduruuorum çalışıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------
İlk motorum revival.o motorla trafiğe çıkma heyecanını üzerimden attım trafik reflekslerim oluştu .Evet ara ara kucumsediler. Vitesli motor hiç kullanmadım.
Bütün arabalarım otomatikti(tork konvertörlü, dsg, tek kavrama, cvt) Hepsinin çalışma mantığını bilirim ve kuralına göre kullanırım.
Ama olay motora gelince orada durmak lazım. Scooter adı üstünde bir motosiklet değildir. Onun ruhunu yansıtmaz. Dinamikleri çok farklıdır. Burada tek tek yazacak değilim. Biraz araştırmak lazım.
Scooter kullananların büyük kısmı parası araç almaya ya da yürütmeye yetmeyen motosiklet ruhuna uzak olan, onu taşıt olarak kişilerdir.(Büyük kısmı, hepsi demiyorum.)
Adam motosiklet ruhundan uzak 50lik motorlu BİSİKLET ile gelmiş benim zevkimi sorguluyor. Ve bir de burada böyle bir topic açmayı kendine hak görüyor.
Ya gercekten su konuya yazmayi kapatalim benceTesbihte hata olmaz "delinin biri kuyuya tas atmis, 10 akilli cikaramamis" derler.