Kadir Misiroglu oldugu gun baslik acmistim,sen de yakismiyirrrr yakismiyir tarzi biseyler yazdin.ben de biraz sert cikinca benimle dogru konus falan biseyler dedin,hafizan tazelenmistir sanirim.Baslik ucuruldugundan yazdiklarini koyamiyorum..Bunu da dedikodu yapiyorsun defigin icin yazdim..
Olm,su ustte yazdigin seye bir bak.Ulkenin ayakta kalan tek bir kurumu dahi kalmamis,ulkeye sayisi dahi belli olmayan milyonlarca multeci girmis,mb dovizlerinin nerelere harcandigi belli degil,kamu bankalari bir yerlere milyar dolar fisekliyor,ana muhalefet partisinin kapatma yollari yapiliyor amaaaaa sana gore a partisi b partisi ayni sey...
Evet evet hepsi ayni..ama en azindan bunlarin alni secdeye degiyor boyle devam !
Eğer eskiden yazdıklarımdan ötürü seni incittiysem özür dilerim.
İkinci olarak dediklerine katılıyorum fakat bunlar olurken, bunlar yaşanırken muhalefet bu yaşananlara aşırı konformist yaklaştı. Yani muhalefette "bana dokunmasinlar, konforum bozulmasın ama bunlar da yaşanmasın, suçlular da cezasını çeksin" yaklaşımı hakimdi. Şöyle bir örnek vereyim, adam güpegündüz yolda arabana zarar veriyor, çiziyor, lastiklerini kesiyor; sen de uzaktan uzaktan "beyefendi lütfen yapmayın, rica ediyorum yapmayın" diyorsun.
Dediklerin yaşanırken toplu istifa edilip sine-i millete dönülebilirdi. Ama beyefendiler dönmediler çünkü onlar da sistemden nemalanan, konfor alanı bozulmasın isteyen insanlar sonuçta.
Fransız ihtilali yaşanmadan önce giyotinlerde binlerce kelle kesildi. Ben dahil hangimizde toplum için kendimizi feda edebilecek göt var? Cevap: hiçbirimizde. O yüzden şikayet etmeye de hakkımız yok diyorum. Olacaklara katlanmak zorundayız.
Mesela ben zamları protesto için meydana çıkıp kendimi yaksam "ulan enayiye bak amk salağı kendi kendini yakmış" diyecekler.
Not: 50, 60 ve 70'li yıllarda bu ülkenin aydın kesimi öğretmenlerin attıkları dayakları yazsam inanamazsiniz. Bu ülkede bu ilkokul öğrencileri bellerinde, ellerinden sopa kırıla kırıla büyütüldüler. Okulda dayak yediler, askerde dayak yediler. Hem de o dönemde ülkenin sahibi olan aydınlar tarafından. Şimdiki tepki ve isyanın bir sebebi de budur. Ülkenin aydın kesimi tarafından dayak ile terbiye edilmeye çalışan insanlar fırsatını bulunca aydın kesimi ezdiler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------
Çünkü aydın kesim bu insanları eğitemedi.