cok da şey etmemek lazım.
google hesaplarımıza birşey olsa hayat duracak neredeyse, herşeyimiz online.
whatsapp biz izin vermesek bizi gundiklemeyecek mi sanki?![]()
Beni rızam ile gondikleyeceğine rızam olmadan gondiklesin![]()
cok da şey etmemek lazım.
google hesaplarımıza birşey olsa hayat duracak neredeyse, herşeyimiz online.
whatsapp biz izin vermesek bizi gundiklemeyecek mi sanki?![]()
Hemen her tür yazılımı kullanmadan önce okumadan geçilen lisans metinlerini bir okumak lazım.
Whatsapp, telegram ve signal konusuna gelirsek, telegram'ın istemci tarafı özgür lisanslar dağıtılıyor, gpl (general pupic licese = Genel Kamu Lisansı) haliyle yeterince üzgür sayılır, bir tek sunucu tarafı konusu belli değil ama bu haliyle whatsappdan iyi. Signal server tarafı da dahil tamamen GPL lisansı ile ve bir firmanın sahipliğinde dğeil, yani insanlığın ortak malı, isteyen bir grup kodları aynen alıp değiştirip alın "mignal" GPL lisansı ile yayınladık yerli ve milli dese yalan atmış olmaz, lisansı buna bile izin veriyor.
Ben whatsapp'ı herkes orada diye kullanıyordum ama rahatsızdım, ama insanlara laf anlatmaktan bıktığım için mecburen kullanıyordum.işyerinde zaten telegram kullanıyoruz o da başka iletişim kanalları ile erişemezsek son çare olarak kullanıyorduk. şimdi telegram ve signal kullanmaya devam, whatsapp'ı da bir iki haftaya kadar kaldırmış olurum. Bu son olay bahane olmuş oldu.
Bu arada lisans anlaşmasını kabul etmediğim için windows veya Mac de kullanmıyorum, android konusunda da telefonu kurcalamaya üşendiğim için kullanıyorum ama için rahat değil.
bugün telefon çaldı ve bende meşgul olduğum için hoparlörden açtım telefonu hızlı şekilde ve hemen orada taşın üzerine koydum ve alo dedim.. selamsız sabahsız direkman "damacanaya para vermeyin" diye bir reklam sesi giriş yaptı... su arıtıcı reklamı yapıyorlarmış... çok küfür ettim.. sabit hatlara cevap vermeyecektim aslında..
çalıştığım ustalar öldü gülmekten ama bende küfür etmekten bir hal kesildim... nereden buluyorlar benim numara mı da reklam yapıyorlar? istemiyorum, çok rahatsız olmaya başladım.. bu reklamlardan nasıl kurtulabilirim?
Beni rızam ile gondikleyeceğine rızam olmadan gondiklesin![]()
bugün telefon çaldı ve bende meşgul olduğum için hoparlörden açtım telefonu hızlı şekilde ve hemen orada taşın üzerine koydum ve alo dedim.. selamsız sabahsız direkman "damacanaya para vermeyin" diye bir reklam sesi giriş yaptı... su arıtıcı reklamı yapıyorlarmış... çok küfür ettim.. sabit hatlara cevap vermeyecektim aslında.. yani ben zaten damacanaya para vermiyorum, zaten evde yıllardır su arıtıcısı var.. onuda geçtim ben bu reklam olayından nefret ediyorum.
çalıştığım ustalar öldü gülmekten ama bende küfür etmekten bir hal kesildim... nereden buluyorlar benim numara mı da reklam yapıyorlar? istemiyorum, çok rahatsız olmaya başladım.. bu reklamlardan nasıl kurtulabilirim?
Az önce 10 yaşındaki oğlum Telegram'a katılmış, neden dedim, "watsap bilgilerimizi Amerika'ya satıyormuş" dedi. 10 yaşındaki çocuk. Pes dedim ya!