%100 Yerli üretim yapan kim var biri örnek versin bakalım,mesela çok bilen Tuğrul kardeş?piston,segman,manifolt bunları fabrikasında üretmek için ayrı ayrı yatırım yapabilecek.Bunu Mercedes BMW ,Wolkswagen,Renault bile yapmıyor.Kendi tedarikçileri var hepsinin.Kimse segman üretmek için 20 milyon dolar yatırım yapmaz.Gider bu işi en iyi yapana verir .onun için %100 kendi üretim yapan büyük firma yoktur.Birde bu işi Türkiyede yapacaksın Çinden gelen bitmiş ürün,senin buradaki hammaddeye verdiğin fiyatla aynı ise.Gerçi büyük bir ihtimalle Tuğrul bey biliyordur bunları![]()
çok bilen yerine çok isteyen daha uygun olurdu. bu kadar yıllık tecrübeye sahip olan bir firma piyasada istediği gibi ürün üretecek firma bulamıyorsa yazıklar olsun bu kadar okunan teknik üniversitelere ve dahi organize sanayi tesislerine.
yeli yan sanayiciler büyük markalara üretim yapabilecek kapasitede iken neden kanuni markasına üretim yapmasınlar? bu ülkede plastik enjeksiyoncu mu yok, ya da cnc tornacı - frezeci mi yok. bu parçaların Türkiyede üretilemediğini söylemek ayıptır
bu ayıp aynı zamanda teknik üniversiteler ve yerli sanayicinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ayıptır. biri diğerini yok sayarak hiç bir yere varılamaz. bizde üretemediğimi teknolojinin pazarı haline gelir. sürekli olarak dış ticarette açık veririz.