Sormayın. Benimki hiç uygun değil yatmak içinminder almayı düşünüyorum sırf o yüzden depo biraz ağrı yapıyor![]()
Aslında otobanda giderken oturmak yerine motosikletin üzerine yatsanız, en az %20 daha verim alırsınız. Ciddiyim...
Ufak bir düzeltme:
Küpü değil, karesi olacak. (Hava direnci Fd)
Küp, güç için geçerli. (Hava direncini aşmak için gereken güç Pd)
https://en.wikipedia.org/wiki/Drag_(physics)
minder almayı düşünüyorum sırf o yüzden depo biraz ağrı yapıyor![]()
KTM 390 ile 80kmh ortalama tüketim 3,7 iken 95kmh ortalama 3,2 ve 120kmh ortalama 4.0
Motosikletin karakterine göre değişir.
Süre ve yakıt sarfiyatı (ikisi birlikte) açısından en verimli sürüş azami devrin %55-60'ı kadar bir devirde oluyor. Benim motosikletim için 5000dd - 105km/s yapıyor.
Bazen 5000 d/d ile 110 km/h olabiliyor.
80 km/s hızla şehirlerarası yolda gitmenin daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kamyoncuların çoğu zaten hız kontrolü olmayan yerleri bildikleri için yardırarak gidiyorlar. Varsın 3-5 fazla yaksın.
Yoluna göre değişiyor. Bazı yollarda 80 km/h sabit guvenli oluyor. Ayna kontrolü şartıyla. Bazı yollarda 80 km/h sağ şeritte bile rahatsız edilmeye neden olabilir. Hızınız bir yana aynada bazen tehlike geliyorum der. O zaman ya yoldan uzaklaşmak ya da gaz açarak hızlanmak uzaklaşmak gerekebiliyor.80 km/s hızla şehirlerarası yolda gitmenin daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kamyoncuların çoğu zaten hız kontrolü olmayan yerleri bildikleri için yardırarak gidiyorlar. Varsın 3-5 fazla yaksın.
Bende Toyota Yaris var, 1000cc motor ile zamanında piyasada en az yakan benzinli arabalardandı.
İstanbulda e5 yolunda 80km/saat hız sınırında gidersem ortalama tüketim göstergesi 5litre/100km gösteriyor. Otobana çıkıp 120 ile gidersem 6.5 oluyor çünkü 120 ile giderken 4bin devri geçiyor, habire yüksek devirde gitmekten çok yakıyor. Otobanda sakin sakin 90'la gitmek en iyisi ki 90'la bile benim araba 3bin devir yapıyor, yani uzun yola çıkmalık değil şehiriçi arabası bu aslında.
nc ile uzun yolda bende onu test etmiştim.fakat arabada 80 ile gitmek bir nebze katlanılir da motorda hem sıkıcı hem de trafigin genel hızından yavas kalındığı icin tehlikeli
benim motor için konuşayım muğladan ankaraya 85 km hızla gitmem ile dönüşte 120 130 yaparak dönmem arasında 3 lt anca fark oldu.
Ufak bir düzeltme:
Küpü değil, karesi olacak. (Hava direnci Fd)
Küp, güç için geçerli. (Hava direncini aşmak için gereken güç Pd)
https://en.wikipedia.org/wiki/Drag_(physics)