%10 gümrük vergisi veya %8 ötv kalkarsa mutlu olur musunuz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pardon bir şey sorabilir miyim? Neden bu kadar agrasifsiniz? çok rahatsız edici bir ifade biçiminiz var.

çökmüş, iflas etmiş, işgal edilmiş bir ülkeyi geliştirmeye çalışan yenilikçi bir liderimiz vardı zamanında. Her konuda bilgili olduğu gibi, bilmediği noktalarda doğru kişilerdende destek alıyordu. Mesala tarım konusunda, çizmesiyle birlikte giderdi çiftçinin yanına şöyle söylerdi
"Burada bir çiftlik kuracağım. Bu çiftlikte hayvanlar yetiştireceğim. Bir küçük ormanın kenarında tarım endüstrimize ait bacalar tütecek"
"Milletimiz çiftçidir.Milletin çiftçilikteki çalışma imkanlarını, asri ve iktisadi tedbirlerle en yüksek seviyeye çıkarmalıyız."
"Milli ekonominin temeli tarımdır. "

80 sene önce söylenen bu sözlerin günümüzde hiçe sayıldığını hep birlikte görüyoruz. Çiftçi eğer ki 5-10 bin lira aylık kazanacaksa bu işi yapmaz. Çiftçi dediğin zengin olacak ki bu işi yapasın. Yoksa milletimiz okuyup mühendis olup rahatlıkla 7-8 lira kazanabiliyor. Okumayanlarda polis olup 7-8 lira kazanıyor. Daha iyi okuyanlarda doktor veya yurt dışı çalışmalarını sürdürüm 10 lira üstünde gelir elde ediyor. Çiftçilik için teşrif gerekir. Yani çiftçi diyecek ki, güneşin anlında çalışmama ve arsayı ekip biçmeme değecek bir kazanç sağlamalıyım diyor çiftçilerimiz haklı olarak.
Hükümetin beklentisi ise çiftçi 5 lira kazansın yeter. Maalesef ki malum parti yandaşı değilseniz çiftçilikte desteklenemiyorsunuz bile.

Benim gözümde olan iki aday başa geçerse, ilk yapacağı şey ülke ekonomisini kalkındırmak amaçlı yapacağı ilk adım çiftçilik olacaktır. Tabi ki bir anda paramız değer kazanmayacak. Önce dış dünyanin bize bağımlı olmasını sağlamak gerekecek. Bunun için çok çalışıp, çok satmamız gerekecek. bknz. hollanda konya kadar bir ülke olmasına rağmen avrupanın tüm ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Haliyle, ey ameriga sen kimsin! diyip doların ertesi günü artmasını sağlayan bir lider yerine, Amerika ile ciddi ticaret ilişkilerimizin olmasını öngörüyoruz diyecek bir sosyal,laik ve sempatik bir lider gerekmektedir.

İnsanlar parti olayını kafasından çıkarıp eğer ki Adam gözüyle bakmaya başlarsa ülkemiz yeniden kalkınacaktır.
Siz çok umutsuz bakmışsınız.

yav abd falan hepsı tıyatro abd ıle 100 mılyar dolar ıhracat var adamlar ambargoyu koydugu gun dolar tlye altı sıfırı getırir zaten ulkemız bitik zarrab desen altınalrı kacırdı gitti tiyatro tamamlandı artık yer altında madende kalmadı. Bor cıkmaz dıyorlardı bordan dezenfektan bıle yaptılar hanı cıkmıyordu? Boyle giderse boru kım cıkartıyor oda bellı degıl zarrabın yaptıgı gibi irana kacmasında milyarlarca dolarlık bor neyse bekleyelım gorelım artık elden bısey gelmıyor ulkeye sahıp cıkan kalmadı ulke elden gıtmıs vazıyette tvde tıyatro ızleyıp duruyoruz yok brunson yok feto cılkı cıktı zaten

Forumdan Uzaklaştırıldı
pardon bir şey sorabilir miyim?

Atilla beyciğim,

Mesajı yer kaplamaması adına komple çekmiyorum ama siz bu yazdıklarınızı bana mı yazdınız? Yoksa bir kaza falan mı oldu, alıntı sırasında?
Bir kaç sefer okumama rağmen, bana ise neresi bana veya niye bana, ne yazık ki anlayamadım.

Çiftçi ve emekçi konusunda ben sizin yazdıklarınıza katılıyorum. Zira bunların aksini beyan edecek cümlelere de sahip değilim ama hiç bir konu için de bu " çiftçi " meselasi geçmiyor. Bu yüzden emin olamadım, kusura bakmayın.

Mesaj bana ise, sanıyorum ki " B Şahısı " na karşı kurduğum cümleler rahatsızlık sebebi olmuş olabilir. Öncelikle şunu belirteyim, bu benim şahsı düşüncemdir ve kimse fikrime katılmak zorunda değil. Aynı zaman da yazdıklarımı tam olarak okuyan ve genel anlamda forumu takip eden insanlar da " A Şahısı ' nı savunmadığımı açık bir şekilde bilir.

Ama...

Ben kendi adıma söyleyeyim;

B Şahısı' nı " kapıya koruma , eve bahçıvan , garaj' a şoför " diye bile almam. Bana göre Dünyanın en vasıfsız insanlardan biri kendisi. Hiç bir ortam da ciddiyeti, ağırlığı olduğunu düşünmüyorum.

Tabi dediğim gibi bu benim şahsi görüşümdür.

Mesajınız da merak ettiğim tek bir nokta oldu, mümkünse bende onu sormak isterim;

Bu kafanız da ki iki isim, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu mu?

Cevap vermek istemezseniz, mesaj atabilirsiniz. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

Son düzenleme:
Atilla beyciğim,

Mesajı yer kaplamaması adına komple çekmiyorum ama siz bu yazdıklarınızı bana mı yazdınız? Yoksa bir kaza falan mı oldu, alıntı sırasında?
Bir kaç sefer okumama rağmen, bana ise neresi bana veya niye bana, ne yazık ki anlayamadım.

Çiftçi ve emekçi konusunda ben sizin yazdıklarınıza katılıyorum. Zira bunların aksini beyan edecek cümlelere de sahip değilim ama hiç bir konu için de bu " çiftçi " meselasi geçmiyor. Bu yüzden emin olamadım, kusura bakmayın.

Mesaj bana ise, sanıyorum ki " B Şahısı " na karşı kurduğum cümleler rahatsızlık sebebi olmuş olabilir. Öncelikle şunu belirteyim, bu benim şahsı düşüncemdir ve kimse fikrime katılmak zorunda değil. Aynı zaman da yazdıklarımı tam olarak okuyan ve genel anlamda forumu takip eden insanlar da " A Şahısı ' nı savunmadığımı açık bir şekilde bilir.

Ama...

Ben kendi adıma söyleyeyim;

B Şahısı' nı " kapıya koruma , eve bahçıvan , garaj' a şoför " diye bile almam. Bana göre Dünyanın en vasıfsız insanlardan biri kendisi. Hiç bir ortam da ciddiyeti, ağırlığı olduğunu düşünmüyorum.

Tabi dediğim gibi bu benim şahsi görüşümdür.

Mesajınız da merak ettiğim tek bir nokta oldu, mümkünse bende onu sormak isterim;

Bu kafanız da ki iki isim, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu mu?

Cevap vermek istemezseniz, mesaj atabilirsiniz. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

Ben sizin bir çok fikrinize katılıyorum. Sadece konuşma biçiminiz birazcık sert, forumda aktif çok az kişi kaldık bence birbirimize fikir danışırken biraz daha kibar olabiliriz ifadesini kurmak istemiştim, yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın lütfen.

Kılıçdaroğlu ne yazık ki bozuk bir siyasetçi, instagramdan gördüğü her snap'e inaniyor bu sebepten dolayını kendisini desteklemiyorum.
Ben şahsen Mansur yavaş'ın partiden ayrılıp bağımsız bir parti kurmasını istiyorum. Diğer yönetici gördüğüm kişi ise Siyasette çok aktif değil, Daha çok bir haberci. Haberci ne anlar siyasetten diyebiliriz burada, ama ülkede şuan en önemli şey birlik beraberlik. Altarnatif planının olduğunu hem sağcılara hemde solculara göstermek adına, kendisi özgür ifadesiyle her şeyi doğru konuşan bir gazeteci.

Forumdan Uzaklaştırıldı
boru kım cıkartıyor oda bellı degıl

Bilgin olsun diye yazayım...

Bor' u Eti Maden İşletmeleri çıkartmakta. Söz konusu maden firması Mehmet Cengiz' e ait. Mehmet Cengiz kimdir diye merak edersen, google amca ya, detaylarını sorabilirsin.

Bor konusu ise;

İlk başta farklı, farklı firmalar bu hakka sahip olacak denerek madenler ihaleye açıldı. Bende de bu ihalelere giren kişilerden biriyim. Bor bir çok farklı alanda kullanıma sahip bir ham madde türü. Bu gün, gündem de dezenfektan olarak geçiyor olsada, asıl kullanım alanı çok farklı. Ben şahsım adına savunma sanayisinde kullanmak için almak istiyordum. Bor belli elementlerle karıştığı zaman, zırh ve güçlendirmiş cam gibi önemli ürünlere dönüşe biliyor. Çıkardıktan sonra, işlenmiş veya işlenmemiş şekilde satmak istesen dahil " üretim kısmını geçiyorum " Fransa gibi ülkeler, milyon euro ödeme yaparak satın alacaklardır ki, şuanda da alıyorlar.

Ama...

Bor' un tüm çıkarma hakları, Eti Maden İşletmeleri' ne yani Mehmet Cengiz' e devredildi ki bu Mehmet Cengiz' e verilmiş ihalelerden sadece bir'i.

tabi mutlu olunur fakat dediğiniz gibi artık o vergi kalksa da birşey değişmez. çünkü önümüzdeki hafta dolar 9 lira, sene sonu da 11 lira. hadi hayırlı işler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben sizin bir çok fikrinize katılıyorum. Sadece konuşma biçiminiz birazcık sert, forumda aktif çok az kişi kaldık bence birbirimize fikir danışırken biraz daha kibar olabiliriz ifadesini kurmak istemiştim, yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın lütfen.

Sevgili Atilla,

Estağfurullah. Kusura bakılacak bir şey olmadığı gibi, kendini bu denli güzel ifade eden, temennileri' nin tamamı iyi niyetli olan, kuruduğu cümleleri forum' un sükunet' i adına yapan bir insanın da... kusuruna bakılmaz zaten. Zira ben bir yargı makamı da değilim, hangi fikrî beyan ederseniz edin, en fazla katılabilir veya bu benim düşüncem' e uymuyor diyebilirim.

Bir önceki mesajınız da olduğu gibi burada ki düşüncelerinize ve forum adına olan temenninize harfiyen katılmaktayım.

Ben kendimi şu şekilde ifade etmeye çalışayım;

Aslında kişisel hayatım da sert mizah' a sahip bir karakter değilim. Forum da diğer insanlar ile fikir alışverişi yaparken bazen gülüyorum, bazen mimikler kullanıyorum ama ne yazık ki bu ve bu tarz şeyleri yazışmaya dökmenin bir yolunu bulamıyorum. Bundan sonra yanlış anlaşılmamak adına üslup konusuna ekstra özen göstereceğim.

Buna ek olarak ne yazık ki birde üslup konusunun karakter meselasi. Benim karakterim; tekrar, tekrar aynı şeyleri yazmaktan, hiç hakaret etmediği insanlardan hakaret duymaktan, art niyet ile kurulan cümlelerden ve " sözüm meclisten dışarı " cehalet den, nefret den hiç hoşlanmıyor.
Bu yüzden birden fazla kere, dönüp dolaşıp aynı noktaya geldiğim zaman daha sert bir üslup ile konuşmak durumunda kalıyorum.

Şuan kullandığım üyelik, benim bu forumda ki üçüncü üyeliğim. İlk üyeliğimi belli nedenlerden dolayı, 2011 yılında kapatmak zorunda kaldım. Daha sonra uzunca bir süre motosiklet.net' e girmedim. Sonrasında yine bir arkadaşımdan kaynaklı aranıza Ufuk Uzun üyeliği ile katıldım. Zaten Ufuk Kalkavan üyeliği ile de beni şuan tanıyorsunuz.

Yurtdışında kaldığım dönemlerde babam ile yaşadığım sorunlardan kaynaklı, anneciğimin soyadını kullanmayı tercih ediyordum. Daha sonra dönünce zaman geçtikçe tekrar kendi soyadımı kullanmaya devam ettim. O dönemleri forum için de bilen arkadaşlarımız, yönetici arkadaşlarımız mevcut. Şuan dile getirme nedenim, akıllarda bir soru kalsın istemiyorum. Zira yakın geçmişe kadar, ben Salih değilim diye defalarca yazmak zorunda kaldım. Şuan Salih'in forum da hangi nick ile dolandığınıda biliyorum ama Salih' in seveni var sevmeyeni var ben onu sevenlerin arasındayım.
İşin özü, benim iki üyeliğimin olmasının nedeni ailevi ve özel konulardır.

Ne yazık ki forum da çok fazla arkadaşım kalmadı. Bazıları zaman için de bu ortamdan ayrıldı, bazıları evlendi, bazıları motosiklet kullanmaya bir son verdi, bazıları ise hayatın' ı bu tutku uğruna kaybetti. Bu yüzden bende şuan ortada kalmış bir karakter gibi hem kendimi ifade etmeye çalıyorum, hemde açılan konulara yardımcı olmaya.

Yardımcı olmak için dahil olduğum konularda dahi, çok olumsuz tepkiler alabiliyorum. Beni en çok üzen ise gerçek hayatta yanıma gelip " usta ne güzel motosikletmiş bu " " abi motosikletin çok güzel be " diyen insanların, forum' a gelerek kurdukları cümlelerdir.

Bu forum' a ben on yıldan fazladır üyeyim. Motosiklet' i ise 20 / 25 yıldır kullanmaktayım. Üstelik bu forum' a üye olan tüm insanları da bir kardeş bir forumdaş olarak görüyorum. Tüm bunların üstüne, tüm geçmiş sorunlar ve güncel konular denk gelince, sanırım konuşurken sert bir üslup kullanıyorum.

Haddim değil belki ama tekrar, tekrar açılan konular bir kenara, en çok rahatsız olduğum şey; sürekli tüm açılan başlıkların içinde " siyaset " ve " ekonomi " konuşuluyor olması.

Türkiye de " A " ismine karşı büyük bir nefret var. Bu nefret ne yazık ki bizim forumumuzda da açık bir şekilde yaşanıyor. Nefret öyle bir duygu ki, önce " A " ismi ile başlıyor sonra bir şekilde hepimize yansıyor. Bende bu davranışın âlenen yanlış olduğunu savunarak konuya dahil olunca, önce hedef tahtasına dönüşüyorum daha sonra ise sevilmeyen karaktere.

Burası motosiklet.net aslında bizim burada konuşmamız gereken, paylaşmamız gereken konular bunlar değil ki.

Eskiden sürüş videoları paylaşıyordum ben. Bu günse bir fotoğraf bile atmıyorum ki, birileri çıkıp " görgüsüz " demesin. Ne ben üzüleyim, nede ortam gerilsin.

Zaten aramızdan ayrılan bir çok üye de bu ve bu tarz konulardan dolayı uzaklaştı forum dan. Yanlışa, yanlış demek dahi suç oldu. Farklı görüşe sahip insanlar ise düşman.

Günümüzün en büyük sorunu " ekonomi ve siyaset " diyoruz ama asıl sorun, iletişim yeteneğini kaybediyor olmamız.

Aslında yazmak istediğim, dile getirmek istediğim, konuşmamız gereken bir çok konu var ama, mesela şuan tam bu kısma " hebele hübele " diye eklediğim hiç bir anlamı olmayan sözleri sadece belki bir avuç insan okuyacak. Yani, kısa cümlelerle anlaşamayacağımız konuları uzun cümlelerle konuşmaya zamanımız, vaktimiz yok.

Keşke ne ülke ne de biz bu halde olsaydık. Ama, işte bu " keşke " kelimesi, bütün gün suçlu " A " demek kadar yersiz ve yetersiz.

Bizim millet olarak " keşke " lerden çok çözüme, çözüme odaklı sağlıklı çalışmaya, özelikle böyle zor günler de diri ve birlik olmaya, kırmadan dökmeden anlaşmaya ihtiyacımız varken, sen " A " yı savunuyorsun sen " B " i savunuyorsun dan öteye ne yazık ki geçemiyoruz.

Lütfen sende beni yanlış anlama olur mu? Ben ne senin kurduğun herhangi bir cümleye alındım. Nede sen alın diye için de art niyet olan cümleler kurdum. İki ismi bile gerçekten merak ettiğim için sordum ama konu siyaset' e dönmesin diye " alıntı kısmına " oraları eklemiyorum.

Not: Genelde telefon ile yazıyorum. Hatta bazen telefon' a bu mesajları sesli yazdırmak durumunda kalıyorum. Bu yüzden telaffuz veya kelime hataları olabilir. Lütfen kusura bakma.

Saygılarımla.

Forumdan Uzaklaştırıldı

Bor' u Eti Maden İşletmeleri çıkartmakta. Söz konusu maden firması Mehmet Cengiz' e ait. Mehmet Cengiz kimdir diye merak edersen, google amca ya, detaylarını sorabilirsin.

Bor konusu ise;

İlk başta farklı, farklı firmalar bu hakka sahip olacak denerek madenler ihaleye açıldı. Bende de bu ihalelere giren kişilerden biriyim. Bor bir çok farklı alanda kullanıma sahip bir ham madde türü. Bu gün, gündem de dezenfektan olarak geçiyor olsada, asıl kullanım alanı çok farklı. Ben şahsım adına savunma sanayisinde kullanmak için almak istiyordum. Bor belli elementlerle karıştığı zaman, zırh ve güçlendirmiş cam gibi önemli ürünlere dönüşe biliyor. Çıkardıktan sonra, işlenmiş veya işlenmemiş şekilde satmak istesen dahil " üretim kısmını geçiyorum " Fransa gibi ülkeler, milyon euro ödeme yaparak satın alacaklardır ki, şuanda da alıyorlar.

Ama...

Bor' un tüm çıkarma hakları, Eti Maden İşletmeleri' ne yani Mehmet Cengiz' e devredildi ki bu Mehmet Cengiz' e verilmiş ihalelerden sadece bir'i.

belkı baska cıkaranlarda vardır bu ulke kaçak maden cıkartıp yıllar sonra madende gocuk olup işçiler ölünce haberlere yansıdıgını aslında madenlerın kacak çıkatıldıgını net bılıyorum şahsen

https://www.cnnturk.com/video/turkiye/kacak-madende-patlama-2-isci-oldu

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------

hha sımdı dolar 8 oldu dıye sevınen varmı aranızda

İyide adam dolara yılda %90 çıkma yapmış sonra sana %8 ötv indirimi yaptım hayırlı olsun diyince %82 çıkmış oluyor zaten sen bunu %8 indirim olarak mı görüyorsun şimdi? Maaşı dolarla mı alıyorsun?

Olay sıfır veya bir olayı değil. Vergi indirimine sevinilir, kur artışına üzülünür. Bu iki duygu aynı anda var olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

Başkası gelse 1$=5TL olmaz, doğru. Bu halde tutsa yeterli benim için, zira mevcutlarla 1$=20TL hayal değil.

Ben gümrük vergisi konusunda farklı fikirlere sahibim. Kim iyiyse, kim iyiyi en iyi fiyata üretiyorsa o kazansın. Ülke insanı kazansın diye diye, memleketteki çakal esnafa 1 liralık ürün için 49 TL fiyat bayılmaktan bıkmadık usanmadık. Kaldı ki aynı esnaf kendi ürettiği ürünü de aynı şekilde pazarlıyor. Fındık üreticisiyim diyorsun vatandaş fındık yiyemiyor fiyatından. Peynir alırken fiyata bakmak zorundasın yahu, hayvan sağıp sütünü alarak yapılan şey. Aynı yüzyılda, aynı gezegende yaşadığın insanlar düşük bir bedelle araç sahibi oluyor sen hayatının sefalet içinde geçiriyorsun vergiler yüzünden. Kimse kusura bakmasın para benim cebimden çıktıktan sonra aldığım mala bakarım arkadaş, kimin ürettiğine değil. Haa yerli ekonomi desteklensin diyorsan o zaman yabancının 1/10 u fiyatına aynı kaliteyi satarsın o zaman ithal mal alana lanet olsun. Biz gidip Çin malı yoğurt alıyor muyuz ? Hayır. Fiyatı uygun, kalitesi optimum diye.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Olay sıfır veya bir olayı değil. Vergi indirimine sevinilir, kur artışına üzülünür. Bu iki duygu aynı anda var olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

Başkası gelse 1$=5TL olmaz, doğru. Bu halde tutsa yeterli benim için, zira mevcutlarla 1$=20TL hayal değil.

arkadasın sorusuna cevap olarak yazmıstım alıntılamıssınız. Bu halde 20 tl de olsa 5 tlde olsa olayın boyutları farklı siz kendınızden ıbaret gormeyın ulkedekı işssizlik oranları virusten önce zaten haberlerde yayınlanandan çok farklıydı. Sadece Genel sağlık Sigortasına kayıtlı 20 milyondan fazla işsiz olduğu söylenıyordu ve haberlerde bu verilmiyordu nedense, virus cıktı fox haber işkurun önunden yayın yapmaya basladı sonrasında jeton dusmeye basladı yanı dolar 1 tlye bile dusse işsizlik hırsızlık dolandırıcılık bu oldugu surece ulke zaten iş savasta yanı cınayetler gasplar sunlar bunlar bellı daha nasıl iç savas olsun meydanda toplanıp savasılmazki orta çağda değiliz iç savas gunumuzde ulke ıcındekı cınayetler yaralamalar suc oranları bunlardır bunlara bakmak lazım o halde

Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet arkadaşlar yılın son ayina girmemiz dolayısıyla dolar Euro geri çekildi böylece enflasyon yüzde 11 denip memura asgari ücretliye az zam yapılacak. Sonrasında elde kalan 2020 model eski kasa motosikletler satılmaya çalışılacak yeni modeller 2021 de gelecek ve asgari ücrette az zamlaninca Ocak 10 dan sonra euro ve dolar tekrar uçuşa gececek. Son 3 yıldaki aralik ve Ocak kurlsrini kontrol ederseniz belki beni anlarsiniz

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------

Bor konusu ise;

Ama...

Sen ihalelelre girdin o halde sadece mehmet cengıze verıldı dıyorsun pekı ıhalelere fesat mı karıstı yanı tekel olarak sadece o sahsa mı verildi?

Motosikleti
D400
Dolar 7'ye çıkıp 5,99'a düşünce düz hesap 5 tl oldu diye algı yiyen bir toplum olarak %8 ötv kaldırdık deseler herkes mutlu mu olacak? Dolar 9a gidiyor yani komple vergileri kaldırsalar bile geçen sene 5,5 olan dolar şu an 8,5 euro 10,5 olmuşken vergiyi kaldırmak bile anlamsız hal aldı ona göre vergiyi sıfırladık bile deseler hiçbir anlamı olmaz yani mutlu olacam, vergi sıfırlansın diyen var mı hala aramızda?

Söyle düşün , dolar 4.5 Tl'den 8.5'a cıktı bir sene içerisinde. adamlar simdi 8'e düşürdü doları.

İnsanlar "dolar düştü efsane geri döndü" diye düşünüyor, fakat 1 sene önce 4.5 olan dolar 8 olunca düşmüş olmuyor. İktidar başında 1.3 tl olan dolar 8 olunca da düşmüş olmuyor.

Bu nedenle Adamların 2 aylık maaş ile (3bin euro) aldığı motoru sıfır vergi ile 20 aylık maaşı ile alan kesim emin ol mutlu olur.

Ben mutlu olmam. Mutlu olmam için refah gücümüzün yükselmesini isterim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
At izi it izine karisti diyen eski bakanlarda bu dediğinin anlamını açıklamalı yani yeni bir paralel mi var yoksa hükümette yolsuzluklarmi dönüyor yoksa teröristler mi yönetimde rolü var vs vs tam olarak nedir açıklama yapılmalı

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:38 ----------

su an dolar kuruyla buyuk oynamak ta ıyı degıl birileri al sattan buyuk paralar kazanıyor tabıkı zengınler daha da zengınlesiyor . Stabıl artması bile daha iyi. Şimdi dusurunce dusukten mecbur kalıp bozduranlar olacak sonrasında 2 katı yukselip bu sefer daha da kotuye gidiyor yanı sonu gelmıyor ama anı ınısler birilerine daha cok kar ettiriyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------

Ben gümrük vergisi konusunda farklı fikirlere sahibim. Kim iyiyse, kim iyiyi en iyi fiyata üretiyorsa o kazansın. Ülke insanı kazansın diye diye, memleketteki çakal esnafa 1 liralık ürün için 49 TL fiyat bayılmaktan bıkmadık usanmadık. Kaldı ki aynı esnaf kendi ürettiği ürünü de aynı şekilde pazarlıyor. Fındık üreticisiyim diyorsun vatandaş fındık yiyemiyor fiyatından. Peynir alırken fiyata bakmak zorundasın yahu, hayvan sağıp sütünü alarak yapılan şey. Aynı yüzyılda, aynı gezegende yaşadığın insanlar düşük bir bedelle araç sahibi oluyor sen hayatının sefalet içinde geçiriyorsun vergiler yüzünden. Kimse kusura bakmasın para benim cebimden çıktıktan sonra aldığım mala bakarım arkadaş, kimin ürettiğine değil. Haa yerli ekonomi desteklensin diyorsan o zaman yabancının 1/10 u fiyatına aynı kaliteyi satarsın o zaman ithal mal alana lanet olsun. Biz gidip Çin malı yoğurt alıyor muyuz ? Hayır. Fiyatı uygun, kalitesi optimum diye.

Hocam ucuz ürün arama ha bulursanda alma. Adam kaçak rakı üretiyor bal üretiyor sahte pakette satıyor zehirlenmek yakın an itibariyle içine düştüğünü durum bu. Ülkede dolar 1 TL'ye düşse ne yazar bu sartlarda

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:12 ----------

trol bızım konuyuda sabot etmeye calışmış

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:40 ----------

Fiyat listeleri hala damat istifasından önceki fiyatlar bunların acilen düşmesi lazım Aralık ayına kampanya yapabilirler sanirim tabi kur böyle kalabilirse

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ocak 15 de dolar 10 tl olur dıyorum buraya yazıyorum 15 ocakta alıntılayın

Forumdan Uzaklaştırıldı
Söyle düşün , dolar 4.5 Tl'den 8.5'a cıktı bir sene içerisinde. adamlar simdi 8'e düşürdü doları.

İnsanlar "dolar düştü efsane geri döndü" diye düşünüyor, fakat 1 sene önce 4.5 olan dolar 8 olunca düşmüş olmuyor. İktidar başında 1.3 tl olan dolar 8 olunca da düşmüş olmuyor.

Bu nedenle Adamların 2 aylık maaş ile (3bin euro) aldığı motoru sıfır vergi ile 20 aylık maaşı ile alan kesim emin ol mutlu olur.

Ben mutlu olmam. Mutlu olmam için refah gücümüzün yükselmesini isterim.

Ben maaşa asgari ücret bazlı bakıyorum dolara cevirirsek 340 dolar yapıyor ve Çin'den daha düşük asgari ücret var mlsf ülkede. Onun dışında genel sağlık sigortası yani işsizlere yapılan sigorta ya kaç kişi kayitliysa bu bize ıssız sayısını verir ki onda da muazzam bir rakam var 30 milyona yakın. İşsizlik yüzde 20 bile deseler inanmam GSS kayıtlı sayısına inanirim

Forumdan Uzaklaştırıldı
biden masaya yumrugu vurdu dolar 7 tl :D

MrJ

Konuyu açan arkadaş unutkan olmalı

2017 yılında avrupa hariç diğer ülke motorlarına ek %20 gümrük vergisi gelmişti.

Bence kalksın sevinirim herkes ucuza alabilsin.

Euro 3.16 civirında, 2016 yılında versys 31.000tl iken vergiler aynı kalsa bugünkü kurla 88.000tl olacaktı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Konuyu açan arkadaş unutkan olmalı

2017 yılında avrupa hariç diğer ülke motorlarına ek %20 gümrük vergisi gelmişti.

Bence kalksın sevinirim herkes ucuza alabilsin.

Euro 3.16 civirında, 2016 yılında versys 31.000tl iken vergiler aynı kalsa bugünkü kurla 88.000tl olacaktı.

Euro 9,50 olmus %250 zam gelmiş sen şimdi sadece vergi kalkmasından mutlu olacaksın oyle mı? :D algıya kurban giden bir arkadas daha bekle bekle cok ucuzlayacak boyle giderse kımse almadıgı cıın mecbur kaldıracaklar vergıyı ama dolar euro 15 tl olunca vergi kalktı dıye yıne sevınırsın sen

Malesef şu anki durumlarımız suni,dolar 7 olmasına rağmen her yıl sonu ülkemizde olduğu gibi yıl sonu enflasyon tutturma hamleleri bu yapılanlar.
Her neyse bizim tek sorunumuz tüketime endeksli üretim yapamayan bir ülke olmamız.Birde normal getirisi içeride az olan ürünlerin dış ülkeden gelişinde vergi geliri fazla ise ülke içindeki malın beş paraya satılıp ülkeye dışarıdan ithal edilmesi vb. sebepler.Ar-ge,gelişmiş üretim sistemleri,Endüstri 5.0,Yönetim bilişim sistemleri gibi bu tarz gelişim hamleleri yapılmazsa halen yerimizde saymaya devam edeceğiz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar