%10 gümrük vergisi veya %8 ötv kalkarsa mutlu olur musunuz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ÖTV cep telefonunda %50 diğer vergilerle beraber cep telefonunda toplam vergi %95 gibi birşey oluyor. Tüm sektörlerden ÖTV KDV ve gümrük vergileri kaldırılırsa memnun olurum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:40 ----------

Ha bir de TRT payı var. Ne işe yaradigi belirsiz. Kültür bakanlığı vergisi falan da var.

Diyelim dolar 20 tl oldu sonra tum vergileri kaldırdılar yıne mutlu olur musun?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:47 ----------

Malesef şu anki durumlarımız suni,dolar 7 olmasına rağmen her yıl sonu ülkemizde olduğu gibi yıl sonu enflasyon tutturma hamleleri bu yapılanlar.
Her neyse bizim tek sorunumuz tüketime endeksli üretim yapamayan bir ülke olmamız.Birde normal getirisi içeride az olan ürünlerin dış ülkeden gelişinde vergi geliri fazla ise ülke içindeki malın beş paraya satılıp ülkeye dışarıdan ithal edilmesi vb. sebepler.Ar-ge,gelişmiş üretim sistemleri,Endüstri 5.0,Yönetim bilişim sistemleri gibi bu tarz gelişim hamleleri yapılmazsa halen yerimizde saymaya devam edeceğiz.

dolar %50 artıyor enflasyon %15 deniyor yani su anki olay ciddi ciddi işsizlik, ekonomının çökusu, kapanan işyerleri, hapihanelerde yer olmayınca af cıakrtma vs su an dolar 1 tlye bıle dusse bunlara çözum gelmıyor hocam yanı bu hale getirilmesi koyuyor ınsana. Bu kadar zengın ulkeyız ama halkın ülkenın durumunun ozetını muge anlıda goruyoruz gerçekelriyle ancak

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu ay ıcınde sadece Cf moto 250SR modelinde 2-3 bın tl ındırım yaptı baskada yapan gormedık mlsf

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar