Yolda bulduğun para veya fazladan aldığın ödeme dahi senin sınavın...böyle inanan ve davrananlar da var hayatta...inanmazsınız.
Etik değerlerden bahseden arkadaşların önce kendi hayatlarında insanların haklarına ne kadar saygılı olduklarını sorgulamalarını tavsiye ederim.
Mesela 3 şeritli bir yolda tırım tırım en soldan gitmek dahi insanların hakkını gasptır. Milyonlarca örnek yazabilirim de gerek yok, kimse yapmıyordur.
Ben alamadım, kaçırdım ama almak isterdim. Herkes işini düzgün yapsın. Adam gibi fiyatını girmeyi öğrensin banane?
Hataların cezasız kaldığı bir ülke haline geldik, ancak bir yandan da şeriat çığırtkanları dolu ortalık. Öyle birşey olsa başlarına ne geleceğinin farkında bile değil bu denyolar.
Kadını katlederler ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşırlar. Ona verilmeyen ceza ne ise burada etik değerler ile o mağazayı korumaya çalışanların mantığı benim gözümde aynı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:40 ----------
Alım yapılıp fatura kesildikten sonra ürünü yollamak zorunda, yollamazsa yaptırımı var.
Ticaretin kendisi de bir somuru degil mi peki,hic bir sey uretmeden, uretenden ucuza alip ustune komisyon koyup kullaniciya satmak.
%20 indirim oluyorsa % 98 de olabilir gibi geldi bana...
Tuccarlik, komisyonculuk vs bu devirde cok normal karsilansa da her devirde ya da toplumda boyle olmamis aslında, epey ayıp karsilandigi zamanlar da olmus.
hangi toplumda hangi zamanda ticaret hoş karşılanmamış
Çok ağır saçmalanıyor bu konuda. Bu sistemin acısını perakendeciden çıkartamazsınız.
%500 kar ödemek istemiyorsanız oturup buz dolabını kendiniz üretmeniz gerekir. Ya da kapitalizmi yıkmak için bir çaba içerisinde olmanız gerekir.
Bu sistemi yıkmak için ne yapıyorsunuz? En fazla 30 TL'ye mal kovalarsınız. İşini/mevzuatı bilen satıcı size 30 TL'den mal kaptırmaz zaten.
yarın önünüze biri atlayınca korna çalmayınız, küfür etmeyiniz. Zira hakkınız yok!
yani diyorsunuz ki benim üretemediğim birşeyde girişimcilerin sizi 5 kat 10 kat kazıklaması normal. bu durumda siz evde üretmediğiniz için domatesin kilosu 200 lira olsa, en ucuz cep telefonu 30 bin tl olsa evde üretmediğiniz için kabullenecek misiniz? dediğiniz buna cıkıyor.
Arkadaşlar ben de apaçi gibi 30 TL.ye mont siparişi vermiştim. Demin ilgili firmadan maaşlı çalışan Bahadır Bey beni aradı. İyi niyetli bir ses tonuyla kendi yaptıkları hatadan dolayı böyle bir fiyat hatası oluştuğunu anlattı. Adamın lafını ikiletmeden siparişimi iptal ettim. Aynı zamanda bu siteye de üye olup bu post altına gerekli açıklamayı yapmasının daha sağlıklı olacağını da söyledim. Velhasıl helalleştik. İnsanlık hali, oluyor böyle hatalar.
Gerçekten turnusol gibi başlık.
Engelleyeceğim tipleri tek tek gördüm bu sayede.
Hakaret edenlerin seviyesine inmeye açıkçası gerek görmüyorum. Hakaret edenlerin mantıklı cevap verme zekasına sahip olmadıkları aşikar.
Yazdıklarımı tekrar özetlemem gerek;
Bu ülkede yapılan hatalar cezasız kala kala bu hale geldik.
Bana atar gider yapan şahıslara sesleniyorum, yarın önünüze biri atlayınca korna çalmayınız, küfür etmeyiniz. Zira hakkınız yok! Hatadır olur. Herkes hata yapma hakkına sahip baksanıza.
Önce alıp sonra iptal edenler ise tam incelenmelik vaka.
ero__ kardeş,
Yaş muhabbeti yapmayı hiç sevmem. Aklın yaşta değil başta olduğunu her zaman kabul ederim. Ama gel gelelim ki, yaşam boyu edindiğimiz tecrübeler bizi olgunlaştırır. Sanırım yaşın biraz küçük, ilerleyen yıllarda bu tavrını göstermeyeceğinden emin ol. Yaşını yaşa, itirazım yok. Fakat doğru ile yanlışı ayırabilmelisin:
Hakkım var. Benim kızmaya hakkım var. CEZA uygulamaya hakkım yok. Ben kendime göre yaptırım yaratıp onu ezemem, ona para cezası kesemem. Hatasının bedelini ben ödetemem. Benim yapabileceğim sadece küfür ve korna kombinasyonu.
Senin de kendine göre ceza uygulamaya hakkın yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------
Ben şahsen kabullenmem. Bana 200 TL'den domates yediren sistemi değiştirmenin yolunu ararım. Ama gidip de pazarcının tezgahındaki 200 TL etiketli domatesi 5 TL'ye almak için fırsat kollamam, hatasını, zayıf bir anını beklemem.
Toplum kurallarla yönetilir.
Değeri 30 bin tl (paranın değer kaybı ilave edilmiş) olan araç 40 bin tl'ye satılamamalı.
yukon kardeş yaşım 39 yani yeteri miktarda var.
Bana nasihat vermeyi kesebilirsin yani.
Ben git ez demedim. Üzerine sür de demedim. Hayıflanma dedim. Ona bile bu çerçevede hakkın yok. Zira o da hata bu da hata. Hatası yüzünden tepki vermemen gerekir.
Kaldı ki senin dediğin gibi insanların ucuz mal peşinde ter döktüğü falan yok. Ortada bir hata var ise hatayı yapan sonuçlarına katlanmak zorunda. Bana merhamet vs duygularla yaklaşma, bu ülkede merhamete yer yok.
Doğru ile yanlışı ayırabilirimde kimseye kalkıp fikirlerine yanlış demem. SEN YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN demekle SENİN DÜŞÜNCEN BANA GÖRE YANLIŞTIR arasında fark var ama anlayabileceğini sanmıyorum. Zira senin doğrun herkesin doğrusu olmak zorunda sana göre (yersen!).
Keşke malı alsaymışım da güzel bir ders verseymişim firmaya. Süper eğitici olurdu. İyilik yaptığım bile bir açıdan düşünülebilir. Karşılığında para almadan eğitim vermiş olurdum. Fırsat kaçtı...
Özetle insanlara fırsatçı, ölü gömücü gibi laflarla (yüzüne söyleyemeyeceğin) yaklaşmadan önce bir durup düşün derim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:19 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/203112-piyasa-yorumu-5.html#post4562702
Kurallar organ keyfine göre esnetilemez, kural kuraldır. Fiyatı koyduysa kimse zorla almıyor. Alana da malı bulmak zorunda. Vermiyorsa hatalıdır. Her hatanın bedeli vardır.