Türkçemiz Hakkında

Süper Moderatör (BBRR)
Tuğba inan bana bir gün yok olacak ...bi gün torunlarımız diyecekki...ya bu ne gereksiz bi harf hiç kullanışlı değil bu harf yerine vurgulanmak istenen sesli harfe bi ek yapsak yetrli olur ...işte o gün senin sonun olacak tuĞba

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Valla Barış ben konuşuyorum uzmanlar değil konuştum dili irdeleyebilecek yeterli zekayada sahibim ...bu kuran-ı kerim değilki...değişmeyecek bişi değil zaten ...inan bana zaten zaman içinde kullanılmadıından yok olup gidecek...

Adaş doğru da senin tepkin bir tuhaf söyleyemiyorum kaldıralım gitsin, yok yahu başka dileğin. Zaman içinde ihtiyaç olursa dil bilimciler gerekeni yaparlar. Öyle bence bu harf gereksiz demekle olmaz. Gerçi dil bilimcilerimiz ne kadar çalışıyorlar ne kadar çağa uygun çözümler üretiyorlar orası da tartışılır. :silent:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
faks yerine belgegeçer, otobüs yerine kaptıkaçtı, restoran yerine otlangaç demek isteyen buyursun desin lafımız yok

Tuğba inan bana bir gün yok olacak ...bi gün torunlarımız diyecekki...ya bu ne gereksiz bi harf hiç kullanışlı değil bu harf yerine vurgulanmak istenen sesli harfe bi ek yapsak yetrli olur ...işte o gün senin sonun olacak tuĞba

biliorum bana gıcıklık olsun die yapıosun :mrgreen: :mrgreen: :queen: :pr:

BARIŞ vuracaklar abi seni benden söylemsi google earth dan adresini tespit etmeye çalışıyorlar.. :queen: :queen: :queen:
TuĞbA koordinatları veriyordu kgb ye:p

BARIŞ vuracaklar abi seni benden söylemsi google earth dan adresini tespit etmeye çalışıyorlar.. :queen: :queen: :queen:
TuĞbA koordinatları veriyordu kgb ye:p

hhahahhaahhaaa :queen: :queen:
bu arada öğrenmeyen var mı bilmem ama bilmeyenler de adımı öğrendi :queen:

Ğ değil de asıl Türkçe isimlerde olmayan J harfini kaldırmak lazım :)

@meliss, Güzel konu. Üç-dört ayda bir "Dilimizi koruyalım", "Forumda Türkçe yazalım" konuları açmak gerçekten gerekli. Dikkat çekilmedikçe forumun dili bozuluyor. Dili düzgün kullanmayı zorlama bir şekilde "vatanını sevmekle" bağdaştırmak gerekli ki insanlar düzgün yazsınlar :) Forumda düzgün bir Türkçe için "En çok ben seviyorum vatanımı leyn" muhabbetini çekmeye bile razıyım.

Not: Forumda doğru düzgün Türkçe kullanmaya çalışan el parmağı sayısından ufak kitle içinde yer aldığım halde "kardeşim snn nickin(!) neden gavurca yazılmış" diyecekler, havale ücretini ben karşılıyorum, merak etmeyin, havaleniz oldu bilin.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Kütük seni mi kıracaĞız "j" yide çıkaralım evet varmı başka :p

Senin konuyu sulandırmak yerine düzgün konuşanlara destek olman lazım. Neden? diyecek olursan bu memnun olduğun hal öyle bir zaman gelecek senin bile anlayamayacağın yazışmalar haline bürünecek, yöneticilik yapmakta zorlanırsın, bir adaşım vardı uyarmıştı beni diye kafanı forum tahtasına vurursun ama tabi iş işten geçmiş olur. :)

Ğ değil de asıl Türkçe isimlerde olmayan J harfini kaldırmak lazım :)

@meliss, Güzel konu. Üç-dört ayda bir "Dilimizi koruyalım", "Forumda Türkçe yazalım" konuları açmak gerçekten gerekli. Dikkat çekilmedikçe forumun dili bozuluyor. Dili düzgün kullanmayı zorlama bir şekilde "vatanını sevmekle" bağdaştırmak gerekli ki insanlar düzgün yazsınlar :) Forumda düzgün bir Türkçe için "En çok ben seviyorum vatanımı leyn" muhabbetini çekmeye bile razıyım.

Not: Forumda doğru düzgün Türkçe kullanmaya çalışan el parmağı sayısından ufak kitle içinde yer aldığım halde "kardeşim snn nickin(!) neden gavurca yazılmış" diyecekler, havale ücretini ben karşılıyorum, merak etmeyin, havaleniz oldu bilin.

Senin isminin hangi dilden olduğu belli değil ki kütükcüğüm. Ben ağaçların dili, eski kadim bir dil olduğundan şüpheleniyorum. :)

Bu tür konularda karşı tepki diye Tdk nın basiretsizliğini öne süren klasik ''ittirgeçli yürüteç'' örneği verenlerle sadece şikayet edenin adına takılanlar aynı çözümsüzlüğü üretmekten başka hiçbirşey yapamayan, yapmayanlardır. Renklisu olayım apayrı onun için lütfen ilgili yerlerdeki yazıları bakınız. Onun dışında kimseye takma ismi İngilizce diye çıkışım olmamıştır. Sömürgecilerden kimi kurtarsak kardır ürkütmeden yaklaşmak lazımdır. :)

Ben işaret koyarken yoruldum pek düzgün yazmaya çalıştığını sanmıyorum sanki özellikle hatalı yazmaya çalışıyor hatta eleştiriler karşısında gevreklik yapıyor gibisin. Merak ediyorum kağıda da böyle yazıyorum demişsin; eğer okulda okuyorsan Türkçe öğretmenin sana nasıl tepkiler veriyor!? :silent:

yeterınce duzgun yazmaya calısıyorum elestırı almak flnde hosuma gıtmıyor ewet turkceden hep bu yusden kotu not alıodum ama yapıcak bıse yok 7 neysem 70 de de o olcam gelıba..k.bakmayın

Kütük seni mi kıracaĞız "j" yide çıkaralım evet varmı başka :p

Barış aloooo kime diyom bennnnn:queen: :queen:
BARIŞ vuracaklar abi seni benden söylemsi google earth dan adresini tespit etmeye çalışıyorlar.:queen: :queen: :queen:
TuĞbA koordinatları veriyordu kgb ye
:p diyom alooo

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Bu sinsice suikastle alakam olmadığını belirtirim. Ama düzenleyecek olanlara başvuru adresinin 'kgb' değil 'mit' olduğunu hatırlatırım. Yanıbaşımızda var beni de çok severler. :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Konunun Devamında Yine Konu Dışına Çıkılıyorsa Konunun Akibeti Doğrultusunda : Konunun Kilitleniş Nedeni Açıklanarak Kilitlenecek yada Silinecek!Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Konu dışı yazışmalarınızı forumun özel mesaj özelliğni kullanarak yapabilirsiniz. Tüm yazılar, yazan kişinin sorumluluğundadır ! Doğabilecek herhangi bir problemden www.motosiklet.net sorumlu tutulamaz!

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: EgeKnn **************

10 adet cümleyi tek bir nokta virgül koymadan bir arada yazanlara ayar oluyorum!
Hiç değilse buna dikkat edilsin yahu!
Meliss, bence güzel konu açmışsın, tebrik ederim.
Ayrıca, birçok insan "HERKEZ" yazıyor, doğrusu "HERKES"tir arkadaşlar.
Bunu da bu vesileyle buradan söylemiş oldum.

bu tür yazıları görünce aklıma eskiden girdigimiz tarih desleri geliyor heppp. yazacak fazla birşey yok ama sizden ricam eskiden yok olan devletlerin duraklama ve çöküş dönemlerine bakın. ilk önce içte çatlak sesler çıkmaya başlar sonra dışarıya özenti başlar sonra milletin ülkesine saygısı kalmaz derken dışardan birkaç gücünde yardımıyla ülkede bir iç isyan çıkar ve ülke bummmm:farao: . bir ülke benligini kaybetmişse degerlerine sahip çıkamıyorsa kusura bakamyın ama o ülkeden birşey olmaz. umarım yazımı yanlış yorumlamazsınız. ama bazı şeyleri silerken onların nasıl varoldugunu düşünün ondan sonra silme olayına başlayın. şuan biz veya kelimesini söylerken weya diyorsak. bence bu konu biraz düşünülmeli sonumuzu hiç iyi görmüyomm:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar