Köprüde para verip geçen motorcular varmı hala ? =)
Valla ben arabamın ogs'sini motorumun hgs'sini kredi kartına bağladım paşa paşa kesiliyor köprüler otoyollar aman ceza yemeyeyim diyorum, vergi cezamı paşa paşa ödüyorum, en ufak devlete borcum çıksa hemen koşa koşa ödüyorum, askerliğimi 15 ay güneydoğuda yaptım, ama iş azıcık muhalefet edince beni terörist ilan etmeye varıyor, bana yafta yapıştırıp arabasında tuğra ile kayı boyu yazısıyla gezenlerin bazıları bu kadar kurala kaideye uyuyor mu? Kaçı o teröriste karşı gidip askerlik yapmış? (İlle de yapmalı demiyorum ama tu kaka ettikleri insanların arasında böyle pek çok insan var diyorum)
Artık sırf sağcı değil, dindar değil diye karşındaki herkesi düşman ilan etme mantığından kurtulsa, karşısındakini de anlamayı denese bir kısmımız zaten bir daha bu din, iman, milliyet sömürücüleri hangi partiden olursa olsun iktidar yüzü göremeyecek, ama kafalara öyle bir sokulmuş ki yalan yanlış şeyler, yazık ki, uzun süre daha birileri, vatandaşları düşman ilan etmeye devam edecek. Kafaları şunu almıyor bir kısmımızın, bir adam sol görüşlü ve vatansever olabilir, bir adam dinsiz ama ahlaklı olabilir, bir adam düşünceleri senden bambaşka ama en az senin kadar ülkesini, milletini seven biri olabilir. Bir adam senin gibi gösteriş yapmadığı için senden daha az vatanperver sanma hakkını nereden buluyorsun? Gidip aynaya bakacak herkes, tuğrayla, yüzükle olmuyor bu işler, onları seviyorsan tak takıştır, ama kimseyi de senden daha az Türk, senden daha az iyi vatandaş sanma, önyargılarınla dövüş arkadaş benle değil! ben de memleketimi emin ol senin kadar seviyorum, ama bazı şeyler gösterişle değil, çalışmakla, doğrulukla dürüstlükle de gösterilebiliyor. Bunu anlasa bir kısmımız iş bitecek.
Kendime çok dediğim olmuştur, ulan bana ne, ben de kaçak geçecem, ben de kurallara uymayacam, zaten benim gibi düşünmeyip kendini benden daha makbul vatandaş sanan tuğralı arkadaş benden daha kuralsız yaşıyor filan, ama yok yapamadım yine uydum devletin kuralına, yine olması gerektiği gibi yaşadım. Ama bakıyorum elinde tuğralı yüzük olan arkadaş benden daha hak görüyor her şeyi kendine. Git aynaya bak git biraz oku, öğren, git gerçekten vatanını sevmek sırf gösterişle mi olur, yoksa bunun başka yolları da var mıdır, oku öğren, tarih oku, hamasetle savrulma ordan oraya!.... flan da filan... Biliyorum boşa yazıyorum ama "söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil" işte.
(Bunları alıntı yaptığım arkadaşa yazmadım yanlış anlaşılmasın, ortaya serzeniş yapıyorum, yoksa kişilerle işim yok, alıntı bahanesi oldu)
Çok yazdım yine. Sağlıcakla kalın, hala kalabiliyorsanız!