Emin olamadım ama 6202 idi sanırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:46 ----------
Elinize sağlık hocam. Fren diskiniz çukurlaşmış mıydı hocam yoksa fren performansından mı memnun değildiniz?
Teşekkür ederim abicim .
Aslında benden önceki sahibi çok küçük de olsa fren diskinde iz olmasına sebep olmuş. Değiştirilmesi gerekmeyen bir şeydi. Ben ön fren balataları bitince daha kaliteli olur diye japon malı bir balata takmaya karar verdim. Ancak onun da üstte kaliperin içindeki yaya basan tırnakları yoktu. Bu nedenle yayda ses olmasına sebep oluyordu. Hem disk hem balata canımı sıkınca ikisini birden keyfi olarak değiştirmeye karar verdim. Yoksa bildiğim kadarıyla disk kalınlığı 3 mm nin altına düşmeden disk değiştirmek gereksiz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------
Abilerim bir soru sormam lazım.
Bir kaç gündür arıza lambam bazen yanıp bazen sönüyor. Arıza kodu tarattığımda 0563 (Yüksek efi voltajı ) hatası alıyorum. Şöyle ki motoru ilk çalıştırdıktan bir kaç dakika sonra lamba yanıyor. Seyir halindeyken de yanıyor. Ama ışıklara geldiğimde motoru boşa alıp rölantide beklerken 10 saniye sonra falan sönüyor. Ayrıca düşük devir ilerlerken de sönüyor. Sonra tekrar gazlamaya karar verdiğimde yine yanmaya başlıyor. Büyük ihtimalle konjektörün üzerine atıyorum bu hatayı ama herhangi bir soketin gevşek bağlantısı veya radyatöre su doldururken motor bloğuna bol kepçe sıçrattığım antifrizin soketlerde yaptığı iletişim bozukluğu mu bilemedim. Daha önce başına gelen varsa beri gelsin. Tekeriniz düz bassın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------
[url]https://i.hizliresim.com/36MYlO.jpg[/url]
Bizim motorların orta ayak derdine çare olabilecek bir tasarım mı acaba?
Mithat abeeeey
Bizim motorların orta sehpa sorunu yok ki.
Eğer orta sehpa ile dolaşmak istemiyorsanız, (Dağ bayır geziyorum orta sehpa taşa kuşa çarpmasın derseniz) Mondialin motoru aldığınızda hediye ettiği iki parçadan oluşan takmalı çıkmalı orta sehpası var. (Tornada ortasını deldirip, iki parçayı birbirine kaynattıktan sonra, hırdavatçıdan bi saplama alarak motorun orta sehpa bağlantı bölümüne bağlayıp, bir yay parçasıyla motora sabitleyebilirsiniz)
Eğer derseniz ki benim elimde ondan yok. Ben motoru ikinci el aldım. İlk sahibi de vermedi. O zaman hazır bu motorlar için satılan orta sehpalar var.
Mesela en ulaşılabiliri Kalyoncu Motorda var.
ahan da link
https://www.kalyoncumotor.com/urun/mondial-rx3i-evo-orta-sehpa?gclid=Cj0KCQiA5NPjBRDDARIsAM9X1GLSRkzsWJiSBRXCXChe_DSUYj67sjYgbsJbeOggdg6jWuTjQpemLWgaAq5YEALw_wcB
Tabii piyasayı araştırırsanız (facebook grupları vs. vs.) Çok daha ucuzunu bulabileceğinizden eminim.
Saygılar efemm.