Emniyet şeridi.
Şeridi kullanmak en doğrusu. Motosiklet kazalarına bakın, tamamı filtering nedeniyle oluşmuştur. Şeridi kullanırken hem saygı görürsün hem de riski azaltırsın. Elbette buna karşı çıkacak onlarca yorum gelecekAma bir musibet bin nasihatten iyidir, başa gelince anlaşılır...
''ben araları kullanmam şerit hakkımı kullanırım.'' plaket mi takalım ne yapmamızı istiyorsun ?
Bunu tam anlayamadım. Ana yola katılımda trafik akıcıysa ve yol müsaitse hemen gazlayıp orta ya da sol şeride geçiyorum, anayolda giderken de sağdan katılım ya da çıkışlarda o taraftakiler üzerimden geçmesin diye sol şeritten gitmeye çalışıyorum. ama trafik kilitlenmiş derecede sıkışıkken mecburen emniyet şeridnden devam ediyorum araçların arasına girmeden. Gidecek başka yer kalmamış oluyor çünkü. Nereden niye yanlış yaptığımı anlayamadım.
Dur-kalk trafikte dediğiniz doğru. O durumda zaten orta-sol şeritlere geçmek mantıksız. Dediğim durum akıcı trafikte geçerli.
''ben araları kullanmam şerit hakkımı kullanırım.'' plaket mi takalım ne yapmamızı istiyorsun ?
https://www.youtube.com/watch?v=9GGRDG8HCfU
Yanlış taşıt seçimi yapmışsın o zaman.
Yanlış bir yorum bence hocam.
Motosiklette araba kadar yol hakkına sahip. Aralardan geçme, emniyet şeriti kullanma denen olaylar riskli olaylar. Biliyoruz ki bunları yaparken sayısız kaza meydana gelebiliyor.
Motosikletin avantajı aynı zamanda risk teşkil ediyor özetle.
Trafik durumuna göre aralara girme işlemini yapıyorum ancak bazı bölgelerde yaklaşık 4 dk süren kırmızı ışıklar var, onlar nedeniyle uzun bir sıra oluşuyor araçlardan. kırmızı ışıktan duruyorsak aralardan gecip öne geçmem mesela.15 saniye kar etmek için o kadar çabaya değmez.
Siz şeridinizdeyseniz 1 şeridi kaplamanız gerekiyor. Dolayısıyla çapraz durmuyorsanız sağınızdan ya da solunuzdan geçebilir. Niye yol istiyor.
Ben otomobil kullanırken motosiklet sürücüsüne aradan geçmesi için yol vermem, araç aralarından silme geçmeye çalışanı da hoş karşılamam, motosikletin bir araç olarak kabul edilmesini saygı duyulmasını istiyorsak, şeritte ortada gitme hakkımızı kullanmalıyız. Motor kullanırken ışıklarda ben de şeridimin ortasında dururum, sorunu olan varsa ineriz sorununu layıkıyla çözeriz.. Altımızdaki bisiklet değil, motorlu karayolunda lisanslı bir taşıt, sigortası vergisi kanunen tahsil ediliyor ve karayollarında herkes kadar yol işgal hakkı bulunuyor, unutmayalım ve unutanlara hatırlatalım. Biz saygısızlık yaparsak, bize de saygı gösterilmesini bekleyemeyiz.