Hocam şerit hakkı falan kurtarmaz seni. Sen yine de aralardan geç.
Gördüğüm motorcuların %90 ında "KONUMLANMA" hatası var. Yanlış yerde duruyor, yanlış yerde sürüyor herkes. Yolda uyarıyorum, anlatıyorum anlamıyor. Sıklıkla gördüğüm aptallıkları aşağıya yazıyorum. Bunlar bariz hatalar;
Cumhurbaşkanı koruması gibi arabayla aynı hızda yanyana gitmek.
Ana yola katılımlarda ve anayoldan çıkışlarda emniyet şeridinde gitmek, orta veya sol şeride geçmemek (Özellikle TEM e-5)
Önünde en yakın araba ile 20-30 metreden fazla mesafe varken "solum boş geçsene ordan" halüsinasyonuna kapılmak,
"3 şeritli yolda en sağ şeritten gidiyordum ne kusurum vardı" hayallerine kapılmak,
"Hız sınırı 50 idi ben de 50 ile gidiyordum ne yapayım" rüyalarını görmek, bu düşünceye akılsızca inanmak, kendini polis zannetmek, polisin dahi 50 olan yerde 90 ile giden araçları bizzat görünce belki bir işlem yapmayacağını özümsememek,
Sağındaki araçlar senden hızlıyken ısrarla şeridinde kalma intiharını gerçekleştirmek,
Otobanda otobüslerin maksimum hızının 110 olduğunu bilmemek, 100 ile seni takip etmeyeceğini anlamamak, anlık da olsa o adamın 120-130 yapıp sonra 110 a düşmeyeceğini, takometre ile adamların kaydının tutulduğunu hiç mi hiç bilmemek, idrak edememek, 100 ile giderken ensene yapışan otobüse el kol yapmanın ön camdaki sineğin kanat çırpışlarının yapacağı etkiden fazlasını yapmayacağını önemsememek,
Emniyet şeridini bir hak olarak görme gafilliğine düşmek, emniyet şeridine yeni giren bir aracın birkaç saniye içinde %95 kapısını açacağı bilgisine haiz olmamak, kapıyı açtığında adamın anasına küfretmekle aynı şey olan el kol hareketi yapma iticiliğini sergilemek,
Ve tüm bu bilgilerden daha fazlasına sahip olunsa da aptalca bir hareketle düşüp ölebileceğini tahmin etmemek.
Konuyu açan arkadaş, BEN, yazımı okuyanlar ve tüm motorcular bilgisini 200-300 e katlamalı. Yoksa yukarıda yazdığım bahanelerle kol bacak kafa göz gider. Acımaz millet. Vicdan azabı falan çeken de yok. Avutmayın kendinizi. Oh oldu bile der adam seni öldürüp. Kendi çizilen tamponuna yanar sadece.