Ali expressteki takozlar çok iyi gerçekten de 30$ üzeri vergi binmeyecek mi birde ?
Canım Türkiye'mde şans işi o, genelde(%90) vergi binmiyor. Şanssızsanız gümrüğe girer ve yine 5,10 tl gümrük girdi çıktı parası ile yırtabilirsiniz, daha da şanssızsanız Avrupa birliği ülkelerinden geliyorsa %18, bunun dışındaki ülkelerden geliyorsa %20 gümrük yiyebilirsiniz. Motosiklet için 180$lık ön-arka kamera sistemi aldım, gümrüğe girmiş ve çıkmış, 5,10 tl ödedim sadece. 44$lık 2 kişilik arcade kol+düğme talkımı aldım, gümrüğe girmiş, çıkmasını bekliyorum(arada 22$'ı geçen bikaç şey daha aldım, hiçbiri gümrüğe girmedi).
Ceptelefonu, parfüm benzeri sıvı ürünler gibi tam yasaklı olan şeyler olmadığı sürece tamamen orada çalışanların keyfine kalmış bir durum gözlemlediğim kadarıyla. Ben alırken %20 gümrük ücretli olarak kabul ediyorum fiyatı, gümrüğe girmeyince daha da karlı hissediyorum(zaten buradakinden uygun fiyatlı oluyorlar genelde, daha da ucuz oluyor)

Ha, cep telefonu geldiğini de gördüm ancak verilen paraya göre alınan risk çok daha fazla oluyor bu durumda tabii.
4 senede küçüklü büyüklü 130 küsür alışveriş yapmışım, 1 kere gümrük ödedim. 3-5 defa da ödemiş olsam yine de kârım burdan almaya göre bayağı fazla olurdu.