Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
'15 kasaya N86 L sığıyordu, '16 dan itibaren 1 litre büyüdü ön bagaj, sorun olacağını zannetmiyorum. Bir ara bayiye uğrayıp deneyebilirsiniz. '16 video incelemelerde artık kasklar sığıyor diyorlardı...

Motosikleti
SYM Symphony ST200, TVS Jupiter110
anes honda servisine götürdüm motorumu ; özet ,

- yağ ışığı ve arıza ışığı yanan motoru çalıştırdı , test etti
- yağ pompası yada yağ seviyesiyle ilgisi yok arızanın usta debriyaj setinden şüpheleniyor ,motor kontak açıldığında boşa geçmiyordu,
- debriyaj setini söktü , ( çift debriyaj seti var ) 1-3-5 viteslerini çalıştıran tarafın reenginin karardığını ve değişmesi gerektiğini söyledi ,

fatura :3.500 tl civarında ( büyük ihtimalle yaptırmayacağım )

benim anlamadığım konu:
1- debrıyaj seti bitse bile sürüş halinde neden gücü tamamen keser motor ?

2- motor ilk kapandığında yağ ışığı neden yandı o zaman ? (servis : o takılmıştır öyle yaaa )

3- 35.000 km deki motor nasıl debriyaj seti bitirir ?

gerçekten yetkili servise güvenemiyorum artık!!!! , bu yüzden iyi bir NC serisi ustasına ihtiyacım var ....

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------

teşekkürler , sanırım ona gideceğim ....

Selamlar,

Debriyaj seti 3.500 tl mi?

Nasıl yani... Değişmesi gereken başka parçalar da mı var, bu nasıl rakam...

Son düzenleme:
Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
İş bilmeyen adamları yok parasına serviste calıstırırsan deneme yamulma yöntemiyle iş yaparlar. Arıza bulamayan adamlar komple motorun tüm parcalarını değiştirip arızayı giderdik diye geciniyorlar.

birazdan konu açıp paylaşıcam yaşadıklarımı , servisten aradılar , rakam 8.500 tl ye çıktı :)

Az daha ekleyip YBR 125 alınır bu paraya..:pr: Şaka bir yana, yüksek hacim kullanmanın sıkıntısı burada. Sahtekar herifler, bunda para çoktur deyip Allah ne verdiyse yükleniyor. İş bilen servis elemanı da 3 kuruş maaşa köle gibi çalışacağına, fırsatını bulup kendi yerini açıyor.Allah kolaylık versin. Sonucu hayırlı olur inşallah.

Aranızda gp kompozitin orta sehpasını kullanan varmı herhangi bir sorun yaşadınızmı birde şu ön gaganın yanına sisleri nasıl monte ediyorsunuz baktım baktım takıcak yer bulamadım ::gazete::

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
şu ön gaganın yanına sisleri nasıl monte ediyorsunuz baktım baktım takıcak yer bulamadım ::gazete::

Mutlaka bir braket vardır, kimse grenajı delmez sanırım.

Sen örnek bir foto ver, ben ve bir çoğumuz nasıl montaj yapıldığını anlatalım.

NC750x kullanıcılarına sele sertliği ile ilgili bir sorum olacak.

Bu motosikletin sürücü ve yolcu selelerinin oldukça sert olduğundan ve uzun yolda özellikle yolcu selesinin ağrıya ve uyuşmaya sebep olduğu bolca söyleniyor.

aynı zamanda kullanıcılar bu durumu aşmak için konfor sele veya jel sele gibi uygulamalar yaparak sele yumuşatma yaptıkları da söyleniyor.

Aranızda sele yumuşatma işlemlerinin yaptıran. bu işlemin özellikle bu motosikletin artçı selesinde işe yarayıp yaramadığını değerlendirebilecek kimse varmı ?

F54

vardı bi zamanlar nc miz hep gezerdik hiç üzmedi beni kıymetini bilin

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
NC750x kullanıcılarına sele sertliği ile ilgili bir sorum olacak.

Bu motosikletin sürücü ve yolcu selelerinin oldukça sert olduğundan ve uzun yolda özellikle yolcu selesinin ağrıya ve uyuşmaya sebep olduğu bolca söyleniyor.

aynı zamanda kullanıcılar bu durumu aşmak için konfor sele veya jel sele gibi uygulamalar yaparak sele yumuşatma yaptıkları da söyleniyor.

Aranızda sele yumuşatma işlemlerinin yaptıran. bu işlemin özellikle bu motosikletin artçı selesinde işe yarayıp yaramadığını değerlendirebilecek kimse varmı ?

Yolcu selesini bilmem ama sürücü selesi uzun yolda 1-1,5 saat sonra (alışık değilseniz) kuyruk sokumunda biraz ağrı yapmaya başlıyor. Alışınca o kadar kötü değil. Ben zamanında Touratech sele takımı bakmıştım, o zamanlar 4.000TL'na falan denk geliyordu - şimdi bakmaya bile korkarım. Sürekli uzun yol ve uzun seneler kullanım planlanıyorsa böyle bir yatırım düşünülebilir. (Ama herşeyden önce arka amortisörü değiştirmek lazım, önce o sonra duruma göre sele bakılabilir...)

Aslında NC700 den buyana 3 kere güncelleme görmüş bir motosiklet ve selesi ilk günkü aynı tasarım.
Selesinden dünya kadar şikayet var. honda bunları duymuyormu acaba.
Amerika menşeyli 4 5 çeşit aftermarket konfor sele setleri var. fakat üstte arkadaşın dediği gibi 4500 TL ye geliyor ithal etmeye kalksan.

Uygun gibi kimileri 3/5 bin km binip sıfırından fazla para yazmışlar .Sıfır alacaksan paran varsa al geç derim ben.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar