Beyler ayıp ediyorsunuz. Birbirimizi namaz kılan/alkolik/şucu bucu diye ayırmak zaten bizi bu noktaya getirdi. Bişeyci olduğunu megafonla duyurmak ne kadar yanlışsa buna öfkeyle karşı çıkmak o kadar yanlış.
Kaldı ki X gece kulübünde motorcular toplantısı düzenlesem gayet normal görünürken insanların camiye gidiyor oluşu tepki almamalı. Rahatsız olan görmezden gelsin.
Daha net anlaşılsın diye söylüyorum. Müslüman değilim.
(Samet aynı zamanda benzer şeyler yazmışız. Haklısın ama senin mesajın sonu da sert olmuş)
Bunu reklam olarak mı görüyorsunuz. Namazın reklamımı olur. Kafanizda nasıl bir şey canlandı ki böyle düşündünüz.
Sabah namaza gelin çok hesaplı kampanya var daha ucuzu yok yada yaz sonu indirimi falan mı hayal ettin ki
Reklam yapmaya çalıştığınızı düşündüm.
Mesajımın ilk sorusunada cevap isterim, böylede olmaz.
Hayır Allah la kul arasında değildir.
Eğer öyle olsaydı camiler olmazdı en azından. Karanlıkta kimse görmesin diye çaba gösterirdik.
Açık açık herkesle beraber yeri gelince binlerce kişinin beraber yapabildiği bişey için nasıl böyle düşünülebilir?
Kimsenin görmesini istemediğiniz fiilleri düşünün... hah işte ibadet öyle değildir ki saklansın.
Sonrasında bademleme olacak mı acaba diye düşündüm bir an?
Abi allah kabul etsin tekrardan, giden gitmeyen.
Namaz etkinliği başlığı bana tuhaf geldi ve yazdım, abartılacak birşey değil.
Bu forumda haydi içmeye diye başlık veya buna benzer siz Müslümanların hoşuna gitmeyecek herhangi bir başlık göremedim, bana denk gelmedi, tuhaf olan neden eleştiriye katlanamıyorsunuz?
Eleştirilecek ne var ki. Katlanmayacak ne olsun... Daha öncede benzeri konular açılmıştı.
http://www.motosiklet.net/forum/archive/index.php/t-71147.html
http://www.motosiklet.net/forum/etk...-namazi-yogun-istek-uzerine-05-08-2007-a.html
Bir süredir insanlar Allah kitap lafını ağzından düşürmeyenler yüzünden millet öyle şeyler yaşadı ki ister istemez tepkililer. 15 Temmuz örneği, Adnan Oktar denen adam önümüzde. Bir Müslüman çevresindekilere örnek kişi değil midir? Tane tane anlatın. Gerçek müslümanlığı, hoşgörüyü anlatın. İnsanlar gerçekle sahteyi ayırsın böylece.
Not: Ahmet Turan Peker hocam "motosiklet" r yok arada.
Samet kardeşim bakara 271. Ve Araf 55. Ayetlere bak. Kuran da ibadetin gizli yapılması hakkında pek çok ayet var. Bi araştır.