Eğitim kısmen de olsa yarar sağlar doğru yerden alınırsa. Tabii ne eğitimi ve nerden alınacak, yolda işe yarar mı v.s. farklı eğitim alanlar bahsedecektir. İşe yarayacaksa da çok büyük bir para değil imkanlarını zorlamiyorsa.
Ben bundan yaklaşık yirmi yıl önce bikac tur atmistim arkadaşlarla, sonra bundan beş altı sene once içten içe heveslendim bir yıl, dedim motor alıcam. Aldım koydum kapı önüne ehliyeti yok tabii, kurslar zaten 'bilen gelsin' diyor dedim kurs yalan..Honda dan temel eğitim aldım, iki gündü, kapalı alan dur kalk, dönüş ve teorik eğitim verdiler, hatalı yerde uyardılar.. hem kendime güvenim geldi, hem de sanırım en baştan hatalı öğrenmedim kendi kendime..Kursla alakasi yoktu, yaklaşimlari ve iletişimi iyiydi, işi olmadigi halde otel kapisina kadar biraktilar eğitim alanindan ustelik, helal olsun dedim..
Kursa yazıldım geldikten sonra, hiç eğitim almadan iyi fiyata da anlaştım, sınav sabahı alıştırma olsun diye bindim motora, baktım vitesler aşağıya büyüyor sınav motorunda, ölur musun öldürür müsun dedim 'kesin kaldım' diyorum. Neyse kullandık, o platform sekiz v.s.hepsi tamam, sınav hocalarının ilk dediği şey durunca ' eğitim mi aldın sen' oldu, dedim noldu ki hayırdır. .Bakışlardan anlamışlar dönüş ve platformda.. Diger düzeylerini bilmiyorum ama hiç bilmeyen için güzeldi..
Trafikte faydası var mı dersen bence pek yok, o bambaşka bişey. Yüzlerce beklemediğin durumla karşılaşıyorsun ve okuyarak öğrendiklerimi uygulamaya çalışırım daima yaşayarak öğrenmemek için..Üzerine kıranlar, arabaya atlamayıp motoru göre göre atlayan yayalar, dibine yanasanlar, yüzelli metre ilerde olanlar, sulanan çimler, mıcır, çamur köpekler, 'gormedim'ler yok yani eğitimde..Bu forumun katkısı vardır üzerimde bu açidan yollar kadar..
Bu başlangıç dönemin geçer bi şekilde, fakat kendi kendini egitsen de eğitim de alsan, motor üstünde ne yaptığını bilmek ve agresiflesince bi sağa çekmek lazım, kendini de tanımak gerek hiç ummadığı şeyler yapabiliyor insan.Nacizane tavsiyem, öğrendikçe heyecanın azalacaktır, fakat tek bir hata kötü sonuç doguracagindan agresiflikten uzak kalman yönünde olacaktır.Egitim demisken bi firsat bulup yol egitimi almak, kismet olursa da bi enduro dusunuyorum ilerde hatta, bol gazlamali ! motor alırım derken bu noktadayım..