Pazartesi 150 ve 400'ü test etme şansım oldu, önce 400 sonra 150'yi test ettim, tabi ki 400'den sonra 150 sinek gibi geldi,zaten 125cc kullanan biri olarak honda msx 125 ile 150nk arasında boyut dışında kayda değer bir fark göremedim, 150'liğin beğendiğim yanı ise egzoz sesi oldu, benim 125'lik den çok ses çıkmıyor ancak msx 125 daha atak tabi yan yana getirmek lazım sonuçta 25cc ve birkaç beygir fark ile 150nk daha üstün olması gerekir, herhalde 150 nk 11-12 beygir civarı.Fiyat cidden çok iyi sıfırı 8.500 ile liste fiyatı olan 8.950 TL arası değişiyor.
Gelelim asıl meseleye 400 nk'ya, cidden çinliler bu işi becermiş diyebilirim, eğer ki uğur motor motor ve yedek parçada ve fiyatlarında, mondial servislerde işçilik ve parça temininde işi ciddi tutarsa bu motor alıp yürür. Birçok markaya tokatı yapıştırabilir.
Motorun görseline herhalde diyeceği bir şey yoktur, en azından çok kötü bir tasarım diyen çıkmaz, benim açımdan ise tasarımı çok beğendim, hemen tek kusuru olan fara geleyim, far cidden sarı lamba ile olmamış ancak lamba bu sonuçta değişir. Ayrıca 650nk'yı gördüm, farlar artık sarı değil led cidden harik olmuş.
Neyse 400 nk'ya dönecek olursak tasarım harika demiştim ama hani çin mallarını biliyoruz cicili bicili yaparken hem tasarımın malzeme kalitesi düşük oluyor hem de görseli kabalaşabiliyor. 400nk'da ise bu sorun yok malzeme kalitesi gerçekten iyi hem de bir japon kadar iyi, ayrıca bosch enjeksiyon sistemi, ön çif papatya diskler, ön arka abs den çelik fren hortumuna kadar cidden teknoloji ve malzeme kalitesi fazlasıyla tatmin edici. Km göstergesi de baya başarılı. elcikler kumandalar vs. cidden bu motor bir çin markası olarak farklı ve iyi olmuş.
Tekerler ise çift kat kauçuktan yapılmış bir çin markası ama benim test sürüşü boyunca hiç rahatsız etmedi, zaten youtube'da test edenler de memnun kalmış, sele ve amortisörler sert ama aşırı rahatsız eden bir durum yok, amortisörler viraj için sert olması doğal, arka amortisör kullanıcı tarafından ayarlanabiliyor, ön ise servis de ayarlanabiliyor ki bu da iyi bir opsiyon olmuş. Frenler tek kelime ile harika çok güven veriyor , tork gaz tepkisi gerçekten çok güzel, hele benim 125'likten sonra 1000'lik motor hissi verdi.
Motorun sesi biraz fıtı fıtı ama hızlandıkça güzelleşiyor. 206kg dolu ağırlığı biraz fazla gibi görünse de bana hiç ağır hissi vermedi. Gayet dengeli. 17 litre depo ile uzun yolda da aklınız benzinde olmayacaktır. Satıcılar 4.1-4.5 arası 100km gideceğini söylüyorlar böyleyse harika.
Çok uzattım sonuçta youtube'da canlı canlı çok test var, ben o testlerde söylenen şeylerin doğru olduğunu bu testimde gördüm. Herhalde birkaç defa daha kullanacağım çünkü çok keyifli, motor 400 km'de rodajı bitsin istiyorum ki biraz tapa gaz gitmek, son hızını görmek istiyorum.
400 nk yanında şubatta 650 nk ve 650 mt enduro modeli geliyor, onları da test edeceğim kesin.
Son olarak fiyatı şu an 18.750 TL. Gerçekten bu motor servis, parça vs. gibi konularda insanları üzmezlerse cidden çok çok iyi bir fiyat ve umarım önümüzdeki yıllarda fiyatları bu seviyelerde tutarlar. Diğer markaların yaptığını yapmazlar.