Arkadaşlar teknik verilere ulaşmaya çalıştım, bir karşılaştırma yapmak istedim aldığım verilerde hata varsa bilemiyorum ama yanlışım varsa düzeltin lütfen, sizleri takip ediyorum ve teknik bilginizin benden daha iyi derecede olabileceğini düşünüyorum.
NK400 dolu 206 kg./ Dominar 195 kg. nk 17 lt. yakıt alıyor, Dominar 13 lt. ikisi de yaklaşık olarak aynı oranda radyatör sıvısı almakta 1,5 lt. civarı sanıyorum:silent:, NK400'ün ne kadar yağ aldığını sordum, müşteri hizmetleri 2,6 lt. yağ aldığını söyledi Dominar'da ise kullanım kitapçığında 1,5 lt. şeklinde veri sunulmuş:bounce:. Her ne kadar lt./kg ağırlıklarının ne kadar uyuşabileceğini bilmesem de bu sıvıları dolu ağırlıklardan düştüğümde NK400= 184,9 kg. Dominar= 179 kg. Ayrıca ağırlığı etkileyebileceğini düşündüğüm gözüme çarpan başka faktörler de var, örneğin o gözümüze takılan büyük arka dişli bile ağırlığı arttırmakta:santa:. Ayrıca lastiklerin ebatları da farklı ve nk daha kalın görünüyor, ön çift disk ve fren merkezleri mesela ve sonuçta çift silindir ve krankın çift oluşundan kaynaklı da ağırlık artacaktır düşüncesindeyim. Yani diyeceğim o ki iki motorsikletlerden herhangi biri teknolojik olarak ağırlığı düşürebilmek amacıyla ekstra bir + (artı) yada - (eksi)'ye sahip değil. Yani bu hafif ve daha iyi yada bu ağır ve kötü diyebilecek oranda bir ağırlık farkı yok.:thumleft: