Herkese selam bayadır forumu takip ediyorum motoru almadan ve aldıktan sonra bile hep okudum sonra 5-10 sayfadır motoru tanıtmaktan çok tartışmaya dönmüş konu ben konunun amacına uyarak yazıcam.
Almayı düşünenler mutlaka almalı diye düşünüyorum. Özellikle acemi biri için ülkedeki fiyat performans konusunda bir numara fren, lastik, gidiş, duruş ve yakışıklılık gerçekten çok kaliteli bir motor.
Ancak uma bu motoru getirdiği için kanser olabilirsiniz çünkü beni kanser ediyorlar. Motor gerçekten çok güzel ve aşırı memnunum ancak benim motorum 140 kilometrede 10 litre yakıyor nedenini kimse anlayamıyor. Bayi sorun var diyor. Müşteri hizmetleri rodajdandır diyor servislerin yarısı sorun vardır getirin diyor yarısıda bişi yoktur rodajdandır diyor. Kafayı yemek üzereyim. 800 Km 110 TL'ye gidenleri duyunca sinir krizleri geçiriyorum. 140 Kilometre 10 litre yiyor. Jipmi aldık motormu belli değil. Ancak bu sorun olmasaydı tamamiyle memnun kalabilirdim. Servisler biraz ilgisiz hatta baya ilgisiz. Şu ana kadar yaşadığım sorunlar 1 ayda;
Gaz kapatırken gaz kolunun birşeye takılması, (Son zamanlarda hiç denk gelmedim ama tahminim takılan plastik vs bir parçaydı ve koptu veya aşındı.)
3. Viteste çok hafif bir titreşim ve motor veya zincirden gelen bir sürtme sesi, (Düşük devirlerde ve son zamanlarda 1-2. viteslerde de geliyor.)
140 Kilometrede 10 litre benzinimin bitmesi, (Rodaj kuralları içinde sürdüm. Yüksek vites düşük devir. 6000 Geçmedim.)
Onun dışında fren,denge, lastik, gidiş ve hatta acemi biri için gücü bile çok yeterli seviyede ama dediğim gibi en büyük eksisi servis ve benim gibi şanssızlık yaşama ihtimaliniz. Muhattap bulmak cok zor başıma kalıcak diye korkuyorum.
Başına buna benzer sorunlar gelenler varsa yorumlarını alabilirim. Nasıl çözüldü veya hala oluyormu gibi.. Birde geçen benzin ışığım yandı depoyu fulledim ve 6 litre yüklendikten sonra depom doldu ya 140 kilometrede 10 litre yiyor yada 4 litre kaldığında ışığım yanıyorki çok saçma, bu seferde 140 kilometre 6 litre gene fazla geliyor bana bilmiyorum bunun sonu nereye varır çok memnunum ve aşırı beğeniyorum motorumu herkes 400-600 cc sanıyor 30-40 bine aldım dediğim bile oldu

ama can sıkan büyük sorunlarım var umarım alıcakların başına gelmez.
Servis yarın beylikdüzüne kadar sürüp test edelim dedi bana biraz saçma geldi ama tamam demekten başka çarem yok umarım güzel sonuçlanır onlarda görür ve bu sorunlarımda düzelir.
iyi sürüşler