Bende de kaşıntı başladı şu aralar, aynı şu anki motosikletim NS150 gibi CRF250 rally'i de geç farkedenlerdenim. Ama tipi de klasmanı da tam aradığım motosiklet. Geçen yaz NS 150'nin keyfiyle hiç bakmamışım bile motosiklet modellerine, gözüm yeni yeni açılıyor.:mrgreen:
Üşenmedim baştan sona okudum bu başlığı, sonra iş büyüyünce üşenebilirim diye. Pek çok da not aldım kaydettim bi kenara, paylaşanların eline sağlık. Hatta bazılarınıza özel mesajlar da attım ama son sayfalara bakınca sorduklarımın cevapları neredeyse verilmiş.
Her ne kadar fiyatça bana epeyce yüksek geliyor olsa da alırsam zaten 250cc üstünde motosiklet almayı düşünmediğim için sanırım en az bir 5 yıl kullanırım, hatta İstanbul'daki son motosikletim de olabilir. (zira ömrüm vefa ederse 5 - 6 yıla İstanbul'u terk eyleyecem). Bu sebeple hani o parayı verirsem uzun yıllar kullanayım ki değsin mantığıyla veririm. Ama şu %20 ekstra gümrük vergisi, yok iki de bir gelen zamlar filan derken neticeye ulaşıp bu aleti günün birinde edinebilir miyim bilmem. Planlamam önümüzdeki Mart - Nisan'a umarım o zamana fiyat daha da uçmaz. Olmazsa eldeki bulgura devam ederiz, ki şu ara bu zam zum işlerine çok kızdığım için devam kararı aldım zaten, eh bütçe de müsait değil istesem de şimdi alamam, keşke alabilseydim ama ı- ıhh zor. Fakat dediğim gibi maksi skutır mı almalıyım sonraki motor olarak filan derken, bir kaç gün İstanbul'da girdiğim yol çalışmalı sokaklar sıkışık aralar filan, vazgeçtim o işten ve Rally'i fark edince baya bi afalladım çünkü L modelini beğenmeme rağmen fazla cross, arazi tipli diye almaktan çekiniyordum, bunu tam benim düşündüğüm gibi yapmış Honda hem cadde hem arazi, ki ben de alırsam %80 - 90 asfaltta kullanacağım, yani işe git gele devam için alacağım ama epeydir koptuğum küçük çaplı köy yolları filan için beni belki ateşleyebilir bilemiyorum. Ki İstanbul'un devasa çukurlu, kaplamalı cartlı curtlu yolları için galiba altı yüksek bir şehir endurosu şart oldu bana. En son mevcut motorumla girdiğim bir çukur yüzünden çıkan benzin filtresi hortumu iyiden iyiye bana bunu düşündürtmeye başladı. Alırsam daha da başka tip alete binmem herhalde.
7 yıl aradan sonra işe gidip gelmek amaçlı 1.5 yıl önce aldığım Pulsar NS150 ile 13.000km'lere dayandım ama ne yalan söyleyeyim içimdeki heves ve heyecan bir parça ölmüş gibiydi, CRF250 Rally içimde bir kıpırdanma uyanadırdı yıllar sonra, bir kaç gündür bi heyecanla bakıp duruyorum

Daha alacak durumda olamasam da bakması, okuması, izlemesi bile zevkli. Demek bunun için beni ateşleyecek bir motosiklet gerekiyormuş.
Ufak tefek çekincelerim de yok değil, o sele beni işe git gel de üzer mi?
Titreşim benim NS 150 kadar tolere edilebilir seviye de mi?(NS150 de bence makul seviyede gayet memnunum işe git gel de).
O kadar paraya değer mi?(Ki şu an itibariyle memlekette hiç biri değmez çünkü ederinin üstüne neredeyse bir o kadar da vergisi var, yazık)
Sağlamlığı v.s. beni 5 yıl ve üstü götürür mü?(Honda diye güvensek de) Vesaire vesaire.
Doğmamış çocuğa don biçmeye başladım kısaca.

Kimbilir belki gelecek yaza ben de aranıza katılırım.
Herkese keyifli sürüşler.
Güle güle kullanın Rally'lerinizi.