Selam arkadaşlar, bir konu ile ilgili bilgilendirme yapmak için sorumluluk duyduğum için paylaşmak istedim. Bildiğiniz gibi servislerin fahiş bakım fiyatlarına isyan edip kendi bakımlarını kendim yapmaya çalışmıştım. Yağımı ve filtrelerimi değiştirmiştim Herşey çok normaldi. Geçen gün motordan rölantide bir hırıltı duyduğumu farkettim. V kayışı zamanı geldiği için ondandır diye düşündüm ama içimede dert olunca servise uğradım. Ne dersinler beğenirsiniz, krank bilyesi boşluk yapmış değilmesi gerek, motor açılacak.... Km daha 43000 de... DEdim bu kadar erken nasıl olur, işte abi yağ bakımlarını aksatırsan vs böyle olabilir dediler. Dedim ne masraf çıkar, 1200-1300 krank, segman atılacak, piston vs işin içine girerse 2500-3000 vs çok canım sıkıldı. Yinede tatmin olmadım, xmax fan clubdan tanıdığımız Seyfi ustaya gösterdim Efe motor. Dedim bir bakalım debriyajdanmı geliyor, yoksa kranktanmı. Sonra söktü baktı dedi krank boşluk yapmış... Kitlemeden müdahale edersen 2 civarı çözülür yoksa 3 ü geçer dedi. Yakasım geldi motoru arkadaş... krank değişimi ve segmanda atarız istersen dedi bir bu kadar daha götürür seni dedi. Peki dedim sebep nedir bu kadar erken kmde? yağ ne kullanıyorsun dedi, 7100 koydum en son dedi. İşte ondan dedi, ne kadar oldu koyalı 800km, geçen hafta müşterim geldi, 7100 koyduktan 3 hafta sonra bu ses gelmiş. Usta teşhisi koyup krank demiş, müşteri bursada tamam ben gelirim diyor gelemeden motoru kitleniyor. BU tesadüfmü bilmem ama zaman ve km bu kadar yakınsa bunu açıklamak ve uyarıda bulunmak isterim. Usta 7100 ün yeterince yağlama yapamadığını 5100 serisinin bu motora daha uygun olduğunu söyledi. Kullanan varsa hemen geri değiştirsin tedbir olarak. Canımda çok sıkkın her an benzin döküp yakabilirim deyyusu..
Selamlar, bende xmax alma arefesindeyim.
Sıfır xmax 250 abs ile düşük km(max. 5000) iron max arasında kararsız kaldım.
Sıfır absli 17k ikinci el ironmax 18 civarına alınabiliyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Ben olsam ya bütçemi çok aşırı zorlayıp ABS'li sıfır alırdım ya da dediğiniz 2014 modeli alırdım.
Zaten öyle yaptım, nmax alma niyetiyle bu işe giriştim sonra olmuşken 250cc olsun deyince baktım ikinci el ile sıfırı arasında alacağım kredinin aylık ödemelerinde çok büyük fark olmayacak, ben de gittim ABS'li sıfır aldım.
Benim de merak ettiğim bir sorum var,
2017 sıfır düz x max 250 mi yoksa
2016 sıfır x max 250 abs mi?
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Fiyat olarak ikisi de aynı çünkü.
Benim de merak ettiğim bir sorum var,
2017 sıfır düz x max 250 mi yoksa
2016 sıfır x max 250 abs mi?
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Fiyat olarak ikisi de aynı çünkü.
ABS'li her zaman.
ABS'li xmax 5000 km'de bir balata filan değiştirtmiyor. Fren kullanmayı bilmeyenlerin kısa sürede balata yemesinden kaynaklı sorundur o.
Hayır değil. Abs'siz model Abs'liye göre kat kat fazla balata süresine sahip. Bunu servisler söylüyor açık açık zaten.
Hocam, Balata, kullandığın ilin trafik durumuna ve o arkadaşın kombine fren yapma tecrübesine göre değişir. Ben de abs'li makina var. Bursa trafiğinde kullanıyorum. Arka balatamın ilk değişimi 10 bin küsür de filan oldu. Ön frenin ise 16 filan. Ha sen servis çalışanları bunu diyor diyorsan. Ben de servis çalışanı arkadaşıma sorup emin olayım. Eğer gerçekten öyleyse gelip hatam adına sen haklıymışsın derim.
Tabiki dediğin gibi kullanıcıya göre değişkenlik göstermekte. Benim abs'siz 14.000 de makinamda daha yarıda balata. Ama ben yine aynı şekilde abs'li kullansam daha çabuk bitecekti. kastettiğim bu.
Tabiki dediğin gibi kullanıcıya göre değişkenlik göstermekte. Benim abs'siz 14.000 de makinamda daha yarıda balata. Ama ben yine aynı şekilde abs'li kullansam daha çabuk bitecekti. kastettiğim bu.
Bi fark olup olmadığını sordum, böyle dedi. Bana, adam daha 1000 bakımında arka balatayı bitirmiş abi dediğini biliyorum. Sözün özü olay kullanıcı da bitiyor hocam.
https://68.media.tumblr.com/a14dc1d9d5724490526c098616927b10/tumblr_otlw13qqOI1wrlyogo1_500.jpg
Merhaba arkadaşlar, xmax 250 motorumun 4000 bakım zamanı geldi fakat henüz bakıma götüremedim, motor 4100 km de şu an ve en az 100 km daha yapacağım gibi görünüyor bakım yaptırana kadar. Bakım süresini ne kadar öteleyebiliriz motora bir zararı olur mu nasıl anlarız?
Şimdiden teşekkürler
2016 Nisan ayında sıfır olarak İstanbul Tuna Otomotiv'den satın aldığım Xmax 2016 ABS motosikletim satılıktır.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-xmax-250-abs-2016-model-kazasiz-465899724/detay/