Yamaha Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

2016 ironmax ile aranızdayım.
Yazılan bilgilerden çok faydalandım
Bende kendime göre birkaç şey paylaşayım ki benim tespit ettiklerimdende faydalansın almayı düşünen arkadaşlar. Kullananlar biliyordur. Amerikayı yeniden keşfetmiyorum :)
İlk dikkatimi çeken kalkıştaki titreşim
Varyatör temizliği ile neredeyse sıfır oluyor
Saatlerce rampa aşağıda gitseniz yol bilgisayarı 2.5 lt nin altını göstermiyor. Şehir içi filan derken 3.5 lt lerde iken uzuna çıkıp 10-15 km 80 km ile filan gidince yakıt 3lt nin altına hemen düşüyor.
Artçı ile toplam 170 kg tapa gaz gittim 15 km kadar. Yakıt 3.5 lt dedi ortalama. Çok şehiriçi dur kalk olmazsa 4 lt yi görmek çok olası değil. Artçılı 110 km ye kadar ivme iyi. Sonrasında ivme yavaşlasada yinede gidiyor. Ev iş arası 15 km. Git gel yaptım soft bir şekilde 2.7 lt ortalama gösterdi. Hız ortalama 38km. Benim için yakıt harika.
Sevmediğim kısımlar
Uzun cam tavsiye ederim. Sinek böcek ne varsa sizi koruyor. Yoksa sinek böcek kaskta :(
Bacak koruma olursa iyi. Bacaklar rüzgar alıyor.
Boyum 1.80cm 95kg. Durunca yere tam ayak basamadım.
Far sürekli açık. Böyle olunca gündüz farı anlamsız.
Uzunu açınca far kapanıyor
Rölanti stabil değil. 1000-1200 arası oynuyo
Fren kolları biraz sert (mt-07 ye göre)

Kullanıcılarada bir sorum olacak. Arka amortisörü en yumuşağa alsam yol tutuşta sorun yaşarmıyım ? Genelde %95 tek kişi biniyorum. Lastik havaları ön 28 arka 32.

Tekeriniz düz bassın

2016 ironmax ile aranızdayım.
Yazılan bilgilerden çok faydalandım
Bende kendime göre birkaç şey paylaşayım ki benim tespit ettiklerimdende faydalansın almayı düşünen arkadaşlar. Kullananlar biliyordur. Amerikayı yeniden keşfetmiyorum :)
İlk dikkatimi çeken kalkıştaki titreşim
Varyatör temizliği ile neredeyse sıfır oluyor
Saatlerce rampa aşağıda gitseniz yol bilgisayarı 2.5 lt nin altını göstermiyor. Şehir içi filan derken 3.5 lt lerde iken uzuna çıkıp 10-15 km 80 km ile filan gidince yakıt 3lt nin altına hemen düşüyor.
Artçı ile toplam 170 kg tapa gaz gittim 15 km kadar. Yakıt 3.5 lt dedi ortalama. Çok şehiriçi dur kalk olmazsa 4 lt yi görmek çok olası değil. Artçılı 110 km ye kadar ivme iyi. Sonrasında ivme yavaşlasada yinede gidiyor. Ev iş arası 15 km. Git gel yaptım soft bir şekilde 2.7 lt ortalama gösterdi. Hız ortalama 38km. Benim için yakıt harika.
Sevmediğim kısımlar
Uzun cam tavsiye ederim. Sinek böcek ne varsa sizi koruyor. Yoksa sinek böcek kaskta :(
Bacak koruma olursa iyi. Bacaklar rüzgar alıyor.
Boyum 1.80cm 95kg. Durunca yere tam ayak basamadım.
Far sürekli açık. Böyle olunca gündüz farı anlamsız.
Uzunu açınca far kapanıyor
Rölanti stabil değil. 1000-1200 arası oynuyo
Fren kolları biraz sert (mt-07 ye göre)

Kullanıcılarada bir sorum olacak. Arka amortisörü en yumuşağa alsam yol tutuşta sorun yaşarmıyım ? Genelde %95 tek kişi biniyorum. Lastik havaları ön 28 arka 32.

Tekeriniz düz bassın

Hocam motorunuz hayırlı olsun. Amortisör konusunda şöyle diyeyim; eğer ki çok sakin sürüyor ve virajlara yavaş giriyorsanız tek kişi kullanımda sorun olmaz.

Benim motorda aldığımda amortisör yumuşak ayardaydı. Birkaç kez hızlı viraja girince arka taraf gezme ve bırakma eyilimi gösterdi. Sert olsun ama iyi yol tutsun diyerekten 3. seviyeye getirdim. İlk haline göre biraz daha sert ama virajlarda çok daha iyi oldu.

Sakin kullanırken yumuşak ayarda hiçbir sıkıntı yaşamamıştım. Ancak şunu da belirteyim, en yumuşağa da alsanız öyle ahım şahım bir konfor olmuyor. Yumuşağa alınca yol tutuşundan ödün veriyorsunuz ama verdiğiniz ödün kadar konfor sağlamıyor.
O nedenle bana göre en yumuşakta kullanmak çok mantıklı gelmedi.

Amortisörler yine sert, hep sert...

Son düzenleme:
Hocam motorunuz hayırlı olsun. Amortisör konusunda şöyle diyeyim; eğer ki çok sakin sürüyor ve virajlara yavaş giriyorsanız tek kişi kullanımda sorun olmaz.

Benim motorda aldığımda amortisör yumuşak ayardaydı. Birkaç kez hızlı viraja girince arka taraf gezme ve bırakma eyilimi gösterdi. Sert olsun ama iyi yol tutsun diyerekten 3. seviyeye getirdim. İlk haline göre biraz daha sert ama virajlarda çok daha iyi oldu.

Sakin kullanırken yumuşak ayarda hiçbir sıkıntı yaşamamıştım. Ancak şunu da belirteyim, en yumuşağa da alsanız öyle ahım şahım bir konfor olmuyor. Yumuşağa alınca yol tutuşundan ödün veriyorsunuz ama verdiğiniz ödün kadar konfor sağlamıyor.
O nedenle bana göre en yumuşakta kullanmak çok mantıklı gelmedi.

Amortisörler yine sert, hep sert...

Teşekkür ederim
Ayrıca tavsiyeleriniz içinde teşekkürler
Benimki şu an 2. Kademede. Çok sert olmamakla birlikte artçı ile rahatça viraj aldım. Merak ettiğim en yumuşakta nasıl olduğuydu. Onuda belirtmişsiniz. Teşekkür ederim.

arkadaslar merhaba, aksam istanbulda saganak yagmura yakalandim.eve donuste xmax 250 ile bir su birikintisinin icinden gecmek zorunda kaldim.Eve vardim cok sukur, ama motor gec gaz aliyor. Ne yapmaliyim? ne tavsiye edersiniz?ciddi bir hasar olmus mudur?daha once basina gelen var midir?

Arkadaşlar merhaba:
Ben yağ değişiminde yanlışlıkla Motul'un sentetik değilde mineral olanını koymuşum. Hemen değiştirmeli miyim.

İyi geceler,

2016 model Xmax 250 Abs'li olan scooter'ımı satıyorum. İlan no: 466027136.

Satıldıktan sonra, mesajı değiştirebilir veya duyuru silinebilir. Konu kirliliği olmaması için.

Arkadaşlar merhaba:
Ben yağ değişiminde yanlışlıkla Motul'un sentetik değilde mineral olanını koymuşum. Hemen değiştirmeli miyim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arkadaşlar merhaba:

Bizim model motorlarda yağ filtresi yok bu yüzden yaz çabuk eskiyor. Yağ konusuna dikkat etmek lazım. Eğer yağ konusunda bir şekilde şüphe oluştuysa hemen değiştirmek iyi olur. En kötü ihtimalle fazladan yağ masrafı yapmış olursunuz ama ya o yağ yüzünden daha masraflı arıza çıkarsa?

Motul 3000 serisi 4T. 10w40 yağdan 2 kutu aldım 70 TL masraf da oldu atmak istemiyorum. . MOTUL marka çok kaliteli diye biliyorum. Kitapçıkta illa sentetik olucak diye bir ibare yok. Bir daha ki seferi sentetik koyucam zaten ama yine de içim rahat etmedi...

Motul ve Castrol'un 10w40 scooter yağları var, litresi 35 lira civarında, tavsiye ederim.
Yağ tapasını çok sıkmayın alüminyum kapaktır kırılabilir.

Bir konu danışacağım
2016 xmax için soruyorum ama 2014 sonrası sanırım hep aynıdır.
Tek öğrenebildiğim ampül tipi far ampülü H7.
Uzun far ampülü tipi nedir ?
Ön sinyal arka sinyal ampül tipleri nelerdir ?
Plaka lambası ampülü tipi nedir ?

Kitabında sinyal 2x10watt far 2x55watt plaka 1x5watt yazıyor. Ama ampül tipleri yazmkyor. Yardımcı olurmusunuz ?

Bir konu danışacağım
2016 xmax için soruyorum ama 2014 sonrası sanırım hep aynıdır.
Tek öğrenebildiğim ampül tipi far ampülü H7.
Uzun far ampülü tipi nedir ?
Ön sinyal arka sinyal ampül tipleri nelerdir ?
Plaka lambası ampülü tipi nedir ?

Kitabında sinyal 2x10watt far 2x55watt plaka 1x5watt yazıyor. Ama ampül tipleri yazmkyor. Yardımcı olurmusunuz ?

1. Uzun ve kisa ampuller H7 55Watt
2. Sinyal ampulleri Tip 93 10Watt Turuncu
3. Plaka aydinlatma T10 5Watt

arkadaşlar merhaba,

Xmax motorum ile geçtiğimiz hafta doluya yakalanmıştım.Bugün motorun kontağını döndürürken zorlandığını hissettim. Sanırım içine su girmiş olabilir. Kontak kısmına hangi yağı yada temizleyici malzemeyi damlatmamı önerirsiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

arkadaşlar merhaba,

Xmax motorum ile geçtiğimiz hafta doluya yakalanmıştım.Bugün motorun kontağını döndürürken zorlandığını hissettim. Sanırım içine su girmiş olabilir. Kontak kısmına hangi yağı yada temizleyici malzemeyi damlatmamı önerirsiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

wd40 sık hocam. Her yıkama ve yağmurdan sonrası bunu uygularım motora. Kontağın içine sık korkma yani.

Barkın hocanın uyguladığı yerlere xmax'de de uygulayabilirsin. Şimdi tek tek şuralara demek yerine bu videoyu koyayım dedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:47 ----------

Ben uyguladığım yerleri kırmızı ile gösterdim. Daha çok yer uyguladığım ama sen kontak deyince bende kontrol paneli olarak ele aldım olayı.
-Sinyal düğmelerinin içine,
-uzun-kısa far düğmesinin içine,
-kontrol butonunun içine
-Çalıştırma düğmesine
-Gaz kolu ve manetler.
-Manetlerin hemen altındaki elektrik kabloları dahil hepsine sıkıyorum. Elektrik yollarındaki korozyonu önlüyor çünkü.

tumblr_otxxmnD5Ko1wrlyogo1_1280.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar