R25 çok yakıyor ne deseniz deyin
çünkü r25 lerin hepsi sorunlu.
oldu mu istediğin cevap buydu değil mi? ama hayır on numara motordur kendileri
R25 kullanmayanlar yakıt konusunda nasıl yorum yapıyor merak ediyorum.İstanbul dışında hiçbir yerde herhangi bir r25'in 6-7 litre yaktığını görmedim, istanbuldaki r25 kullanan apaçiler kırmızı ışıkta beklerken bile kesiciye soktukları için onların yakıt ortalaması 6-7 litre olması normal.Ben hayatımda bi motorla bu kadar apaçilik yapan bir yer görmedim adana dahil, bak adana diyorum.
Normal r25 kullanıcıları için örnek vermek gerekirse;
Ben kendim 85 kiloyum, motorum 5 binde, haftada 4 gün manisa'dan izmir'e gidiyorum (yolu bilenler bilir çoğu yokuş) hep şehir içindeyim, yakıt ortalamam 4.6 lt.Şu zamana kadar 4.8 litreyi geçemedim! Yokuş yukarı 140-150 çıkıp, virajlara göre 100-120 arası iniyorum.
Aynı şekilde bir arkadaşım da sürekli izmire gidip geliyor, kendisi 120 kilo, motorunda çakrapoviç egzoz var, yokuş yukarı 12-13 bin devirde 130-140 ile çıkıyor onun bile yakıt ortalaması 5.3 ile 5.5 arası değişiyor.
Hatay'daki bir abim r25 ile hergün işe gidip geliyor, kendisi 90 kilo, yakıt ortalaması tam 3.0 litre ama 80 kmyi pek geçmiyorum diyor.
Yok 6 litre yok 8 litre geçin bunları.Onlar resmen motor görmemiş apaçiden başkası değil.
R25 kullanmayanlar yakıt konusunda nasıl yorum yapıyor merak ediyorum.İstanbul dışında hiçbir yerde herhangi bir r25'in 6-7 litre yaktığını görmedim, istanbuldaki r25 kullanan apaçiler kırmızı ışıkta beklerken bile kesiciye soktukları için onların yakıt ortalaması 6-7 litre olması normal.Ben hayatımda bi motorla bu kadar apaçilik yapan bir yer görmedim adana dahil, bak adana diyorum.
Normal r25 kullanıcıları için örnek vermek gerekirse;
Ben kendim 85 kiloyum, motorum 5 binde, haftada 4 gün manisa'dan izmir'e gidiyorum (yolu bilenler bilir çoğu yokuş) hep şehir içindeyim, yakıt ortalamam 4.6 lt.Şu zamana kadar 4.8 litreyi geçemedim! Yokuş yukarı 140-150 çıkıp, virajlara göre 100-120 arası iniyorum.
Aynı şekilde bir arkadaşım da sürekli izmire gidip geliyor, kendisi 120 kilo, motorunda çakrapoviç egzoz var, yokuş yukarı 12-13 bin devirde 130-140 ile çıkıyor onun bile yakıt ortalaması 5.3 ile 5.5 arası değişiyor.
Hatay'daki bir abim r25 ile hergün işe gidip geliyor, kendisi 90 kilo, yakıt ortalaması tam 3.0 litre ama 80 kmyi pek geçmiyorum diyor.
Yok 6 litre yok 8 litre geçin bunları.Onlar resmen motor görmemiş apaçiden başkası değil.
R25 ortalama 4,5-5,5 lt yakıt yakar. Üstünü de yakabilir fakat o kullanımda da kişinin yakıt ekonomisi beklediğini değil, performans beklediğini görmezden gelmek körlük olur.
R25 çok mu yakıyor? Hayır R25 çok yakmıyor. R25 in muadili, güç olarak dengi ÇİFT SİLİNDİRLİ motosikletlere bakıldığında -ki muadili ninja 250 den başkası değildir- benzer bir yakıt tüketimi var.
Bir motosiklet dengi motosikletler ile aynı yakıyorsa ve bize bu tüketim çok geliyorsa almayız. Her ne kadar yakıt tüketimini mantıklı bulmasam da; çok yakıyor, 7 litre yakıyor diyerek üçüncü gözümüzle görerek eleştirirsek, bunun adı başka bir şey oluyor. Performans odaklı düşünce ile ekonomi odaklı düşünceyi ayırmak gerek
shoeisever arkadaşıma katılmak ile birlikte bizim milletimizdeki bir algı da etkili. İster araba al ister başka marka motosiklet. Bir süre geçtikten sonra aynı cümleyi herkes söyler "Ne zaman satıyorsun"
Ya arkadaş ben severek kullanıyorum, neden satayım ? Olsun ne zaman satıyorsun, millet alıp satmayı çok seviyor memlekette..
7 litre şehir içi diyoruz
Şehir dışı 3.0 hatta 70 km le gidersen 2.7 litre yaktırabilmek mümkün
Şehir içi 6 buçuk litreden az yakıyor diyen adama inanmam