Herkese merhaba, bu konuda birşeyler yazmak için üye oldum foruma. Motorsiklete yeni başladım oldukça hevesliyim bu yüzden sürekli araştırma yapıyorum. Bu motor ile alakalı deneyimlerim şöyledir;
Uzun süre başlangıç motoru aradım, yamaha tricity çok hoşuma gitti, temiz 2. el buldum 10000 tl fakat aynı model sıfır halide bayide 10000 ile 11000 tl arasında. Vitesli motor almaya karar verdiğimde bir cumartesi günü yamaha bayine mt-125 almaya gittik allahtan bayi kapalıydı. Yakın bir abimin tavsiyesi üzerine bir mondial bayine gittik, bunu gördüm beğendim o da tavsiye etti. Öncelikle ilk motoruma 14-15 bin tl vermediğim için mutluyum zira hevesim kaçacak mı ya da düşüp bir daha biner miyim bilmiyordum. Amacım bu motor ile kendimi geliştirip mt-25 tarzı bir motoro geçmek.
Şubatın ilk haftası 150nk satınaldım. Plaka ve ruhsat dail 7000 TL tuttu fiyat. (iş den izin almak istemediğim için muameleciye para verdim)
Hep bir ön yargı vardı ama kullandıkça geçti, km'nin "0" olmasını istediğim için test bile etmediler motoru. konrol dahi edilmeden teslim aldım.
Şu anda 80 km oldu rodaj döneminde olduğu için çok hızlanamıyorum ayarlardan devir kırmızı ışığının yanma zamanını 4.800 devir olarak ayarladım. 800 km boyunca 5 bin devirin altında kullanın yazıyordu. Kitapçığı gayet güzel hepsini okudum.
Motoru herkes över ben birazcık "-" eksilerinden bahsedeceğim;
* Motoru havaya kaldıran alt demir zımbırtısından yok. sehpa mı nedir adını unuttum.
* aksesuar yok, italatçıyı aradım bu sene de gelmeyeceği söylendi. (çanta demiri, elcik koruma, v.b.)
* Bence biraz ağır keşke daha hafif olsaydı.
Motora yeni başlayan biri olarak bu olumsuzluklar beni şu anda etkilemiyor, 25 yaşında hevesli bir gencim motorun şekli oldukça iyi herkes bakıyor

sürüşü hoşuma gitti, başka motora binmedim ama titreşim beni rahatsız etmedi, hatta anlayamadım bile.
2. piyasası yok diyenlere aldanmayın, millet evde oturup sahibindeni açıyor bakıyor sonra yorumda buunuyor. Bu mu profesyonellik bu mu analiz etmek. Beyler ben bu motoru arkadaşlarıma bile satarım, bu pulsar gibi kurye motoru değil benim için başlangıç ve zevk motoru.
Yakın motorcu abilerim ilk motorumu pahalı almamam konusunda çok uyardılar, motoru devireceksin, düşeceksin, yoracaksın v.b bir çok şey söylediler.
Ben 150nk ile başladım memnunum, az yakıyor bi kötü yanını göremedim. Eğer arıza çıkarsa mutlaka yazarım buraya, ilk servis bakımında da yazacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------
Motorcular kitabında motorda su soğutma olması için min. x değer güç üretmesi gerekir diye bir şey yazmıyordur herhalde.
Eminim su soğutma olmasaydı su soğutma bile yok diye yorum yapılırdı. Ben yeni başladım motora zevk için biniyorum 150nk satın aldım bana şu anda yetiyor, iyice öğrenince 250 cc daha güzel ve büyük bir motora geçeceğim. en azından kurye motoru yerine şekli olan motor ile bu süreci geçiyorum
acemi olduğum için aralara giremiyorum ve sürekli dur kalk yapıyorum bazen fan çalışıyor, bence su soğutma işe yarıyor.