6 aylık 4.000km hunk kullanıyorum Daha önce Tvs apache ve Ybr125 kullanmış birisi olarak söylüyorum Hunk Güç olarak gerçekten farklı Düz yolda 110 sabit hızla gidiyor 100 ile yokuş çıkabiliyor İniş aşağı motoru zorlarsanız 119 da kesiciye giriyor 120 diyelim
Ben bunu dişli değişimi ile 130-140 ları göreceğini düşünüyorum motoru zorlayıp boğmanız biraz zor 30 la giderken 5 .vitese takın motor zorlnmadan yavaşyavaş kendini toparlıyor 110lara ulaşıyor hareket ettikten sonra 3. vitese takın ve şehir içi 15-70 hızları arası vitessiz kullanın gayet akıcı ve kıvrak oluyor Vitesle uğraşmaya gerek kalmıyor Bu hali ile ama dişli değişirse bu seferde 13.5 tork 12 lere düşecek ve Apache ile yada CBF ile kalkış olarak aynı olacağı düşüncesindeyim ama toplam hız her 2 sindende yüksek olacaktır ybr nin 9.5 torkuna düşene kadar dişlileri küçültürseniz zaten 150-160 görür emin olun ybr cidden performas açısından berbat ve 10hp gücüne göre az da yakmıyor ybr de kullandım 3 litreleri bulurdu Güç yok sürekli 7-8bin rpm çevirtiyorsun trafikte akmak için ybr uzun yolda yokuşu gördümmü 2 kişi buyrun cenaze namazına 80le 75 le çekmeyip 4 e hatta 3 vitese e düştüğümü biliyorum

r:
Hintmalı motorlar her ne hikmetse 14-15-16hp hissedilir bir güçleri olmasına rağmen yakmıyolar Bunun sebebi Motorbloklarında Motoru kısıtlayıcı hareketini önleyici kısıtlamalar yok Honda ve yamaha da bu var ve Titreşim söz konusu olmayacak kadar az sebebleri budur konfor için motorun dönüşüne balans falan koyup rahat devir çevirişini engelliyolar CBF150 ler 9binRpm bile çeviremiyor galiba ama 3 litre yakıyor sıfır titreşim titreşimin bir bedeli var tabi YAKIT a yansıyor :bounce:
Ekonomik hint malı demişken Evet Titriyor fakat Hunk un Selesi aşırı kalın yastık gibi dikkatli bakıp elleyin Ciddi kalın sele var bu titreşim popo da vücutta asla hissetmiyorsunuz ayaklıklar lastik 100km lere cıkınca ayaklarda hissediliyor elciklerde ise 7binRPM devir üstü hissediliyor Şehir içi titreşim rahatsız edecek seviyede değil ki 3-5bin Devirin üstüne hiç çıkmadan Toku yüksek sizi taşıyor Gaza cevap veriyor rahat ve seri kullanılıyor
Yakıt olarak 100km/2.5litre gibi 6 aylık deneyimlerimde Şehir içi Daha az yakıyor gibi geldi bana henüz öyle 300-500km full depo tüketecek uzun yola gitmedim 20tl 50tl şeklinde benzin alıyorum İşten eve evden işe kullanıyorum Şehir iç i trafiğinde 2.5 litre yakıyor diyebiliriz Klasik hintli işte Tvs de böyleydi Hint kullanıyorsan Yakıt derdi yok :cherry: Hatta hiçbir derdin yok :queen: (Yüksek devirlerde ÇİNLİLER KADAR olmasada titremesinide Önemsemiyorsun zaten 150CC MOTOR İLE DÜNYA TURUNA ÇIKMIYORUZ SONUÇTA)
Kötü yanlarına gelelim Lastikler çok kötü Islak zeminde Sabun kalıbı gibi Biraz ani kalkınca Patinaja düşüyor yerler ıslaksa 1. viteste çömertçe gaz açmamaya dikkat etmek gerek hafif yokuşlu yollarda yine 1. viteste Tekere geliyor düzlükte daha hiç olmadı ama 1-2 kere Yokuş yukarı arkadaki araba yavaş geliyor o yetişmeden acele yola çıkayım dediğimde İstem dışı tekere gelip ANANI LAN :santa: diye korkuttu beni ilk aldığım sıralarda Normalde Teker yapmak isteyenler Hiç zorlanmadan yapailirler Bu konuda Apache den daha iyi diyebilirim Hatta Seleden totonuzu kaldırıp 1. vitesde gaz verin O kendi kendine Tekere gelir :cherry:
Ben Hunk u önerirmiyim
Hunk u alacak adam PErformas ve Yakıt tasarrufu olarak Tercih edebilir Küçük akrobasi tek Teker yapmak için alabilir Şehir içi Kullanım için İdeal Kıvrak ve seri motor Hani 18-25 yaş Başlama motoru diye Tasarlamışlar sanki Ayaklıklar geride Racing bir hava veriyor ama Gidonu geniş Trafikte Aralara daha seri kıvrak giriyorsunuz gidon açısı dar değil Ayaklıklar geride olduğu için Sonra bir YZF yada CBR ye geçtiğinizde Bunun ayaklığı nerde yahu gibi Aramazsınız YBR den APACHE ye geçtiğimde Vites pedalına 1-2 kere Basamk diye Alışkanlık olarak Bastiğim olmuştu TVS de bu nekadar gerideymiş Ayaklıklar kötü dediğimi hatırlarım ama Zamanla 125cc üstü tüm motorların Ayaklıkları Geride olduğu görünce Normali buymuş YBR anormalmiş demekki demiştim YBR ayaklıkları çok önde Apache Geridedir Hunk ta Apache gibi CBR gibi YZF gibi Ayak konumları Güzel geride (Olması gerektiği yerde) Deposu falanda kalın olduğu için ADAM AKILLI MOTOR SÜRÜYORUM LAN BEN OOHHOOOO 250ccLER KASA OLARAK BU HİSSİ VERMEZ diyorsun Gerçekten bir çoğuna KABA gelecek Kalın bir Deposu Genel anlamda bir Genişlik var motorda ÜSTÜNE BİNİN TEST MOTORLARINI DENEMEDEN GEÇMEYİN DERİM
MEvzu HIZ ise 130-140 desin motorum diyorsanız Dişli değiştirmek lazım orası kesin Motorunun hızı ile övünenler kadranda yazana göre İYİ yada KÖTÜ olduğunu düşünenler Rodajdan hemen sonra Dişliyi 2-3 diş küçültebilir yada Arka ile önü birlikte Değiştirin Hız yükselecektir ve Motora hiçbir Zararı olmaz dedğim gibi Kalkışta 13.5nm olan tork 12 ye falan düşer ki Motor 130 ları görürken düşük viteslerde CBF yada TVS gibi performas verir Dişlileri sanırım CBF150 ile aynıymış Zincir kapalı olduğu için Göremiyorum üstünde yazanları (Zincir koruması zaten Çamur pislikten Sudan zinciri koruyor Bana güzzel ve Akıllıca geldi o Zincir kutusu ama yağlarken yağdanlık gerek Kendiniz yapamıyorsunuz minicik delikten O işte biraz kötü

r: 500km de 1000km de 1 zincirime yağ sür dediğinizde servis ücret ismeyior buna elenam hemen o alet ile yağ sürüyor O aletin içinde Artık motor yağı var geliiba Zinciri açıkta olan Apache ve YBR yede Artık motor yağından sürerdim ben bu minik delikten süremiyorum Alet gerek)
4.000km dir 1 kere Rodaj Yağı değişimi dışında 1 kerede 2800kmlerde zincir yağlama dışında Servisine hiç uğramadım Kitapçıkta 6.000km yağ değişimi yazıyor ama Servisi 3.000km sonra dediler
Servise uymak gerek Hani kitapçığı yazan mühendis belki 60-70tl lik kaliteli yağ ile 6.000km gittiğini düşünüyordur falan Adam dandik Castrol koyuyor 20tl lik :queen: 3.bin Diyorsa 3 binde değişecez Motorumuz için Nekadar temiz yağ Okadar fazla Motor ömrü demek oluyor :cat: 20-30tl den kaçınıp Motoru kirli yağ ile kullanmaya deymez :farao: