5 ay süren yoğun araştırmalar sonucu Hunk' ımı alarak aranıza katıldım.
Olay biraz da kısmet. Böyle olacağını biliyordum. Tam 1 sene önce inazuma' mı Ankara' da bir arkadaşıma sattım.
Yaz başında motor almaya niyetlendim. Mondial RX3i ile başladım. Baktıklarımın en pahalısı buydu. Enduro olduğu için tubeless lastiği yok. Beni tedirgin etti. Vazgeçtim. Aynı grubun Zontes motoruna baktım. 9 binlik fiyatı hoşuma gitti. Yağ soğutmalı motorları da severim. Kimse almadı, hiç satılmadı. Forumdan 1 arkadaş aldı. Memnun ama parça, aksesuar ve ikinci el değeri beni soğuttu. Bu arada 9 binlik fiyatı 10 bine dayandı. Satılmayan bir motor için fazla özgüvenli bir hareket olmuş. Vazgeçtim ve ikinci el xcity' lere bakar oldum. Scooter adamı olmadığımı anladım. İnazuma' mı sattığım arkadaş, onu satıp Hunk almıştı. Şimdi tekrar büyük motora geçecek. Bana Hunk' ı öve öve bitiremiyordu. Sonunda onun Hunk' ını ben aldım. Daha 3.000 kilometrede. Hemen kimsenin yapmadığını tahmin ettiğim şekilde arkadaş, kış lastiği almış. Anlas Wintergrip 2. Yumuşak hamurlu bir lastik. Virajlarda motoru yatırabiliyorsunuz. Frenleme ve virajı çok iyi. Yazlık lastiği de aladım. 1,5 sene falan lastiğe para vermem.
06 plaka olduğu için trafik sigortası İstanbul' a göre daha düşük çıktı. 600 küsür lira. Sigortam.net' den indirimim vardı, 450 liraya halledecem.
Zamdan az etkilenmek için depomu doldurdum. 50 liraya 10 küsür litre benzin aldım. Menziline bakacağım.
Önceki motorum tabi mercedes konforu sunuyordu. Hunk, tek silindir, karbüratörlü, hava soğutmalı daha düşük beygir ve tork gibi negatif özelliklere sahip ama bu fiyata bu motor. Performansı da fena gelmedi.
Bakalım. Hayırlısı olmuştur inşallah.