Temmuz 2016 itibaıyla benzinin en pahalı olduğu 19. ülkeymişiz. Çoğu AB ülkesi bizden daha pahalı. En pahalı Norveç bizden %25 daha pahalıymış. Derseniz ki Norveç'in kişi başı yıllık geliri kaç, ben derim ki 2500 (yazıyla ikibin beşyüz) dolar taş çatlasın, yerseniz. Yani şükredelim halimize.
http://www.independent.co.uk/news/business/news/petrol-prices-oil-cost-gas-global-taxes-brexit-a7146636.html
Kesinlikle. HES olsaydi sorun yoktu."HES"e hayır diyenler şimdi elektrik faturasından yakınıyorlar.
20 lira olsun yine fulleyeceğim hahahaaaa![]()
"HES"e hayır diyenler şimdi elektrik faturasından yakınıyorlar.
insanın mutsuz olması için gereken ne varsa sende yok..
Çüşşşşşşşşşşşşşşşşşş
Evet şu durumda, şu ülkede, şu teknolojide Hes tek çözüm. Hes olmadığı için dışarıdan elektrik alınıyor. Hes olsa elektrik bedava, dolar 1tl olacaktı.
kardeş azda olsa ithalattan kurtulmak bizi rahatlatır ve sanırım 2023 yılında nükleer santralimiz olacak. şu anda dolar yüksek çünkü amerika ve diğer yandaşları onlara muhtaç olduğumuzun farkında ve bu yüzden işine gelirse alma hesabı bizi dibe çaktılar ve bundan kurtulmak için yurt dışına olan ihtiyaçlardan kurtulmamız lazım.
elektrik yurt dışından geliyor ondan kurtulsak kötü mü olur? şu an dolar seni etkiliyor ise bilki dolar ile çalışan ülkelerden ithalat yaptığın içindir.
düşünsene kendi arabamız var,
kendi elektriğimiz,
kendi petrolümüz,
kendi inşaat sektörümüz,
dışa ihtiyaç fazla olmaz ve işimize gelmediği an ithalatı iptal ederiz işte o zaman dolar düşer çünkü dolara rağbet azalır. ama şu anda bu mümkün değil.
yani sen dışarıdan bir şey almadığın zaman dolar 50 lira olsa bile seni etkilemez ki. dimi.
Bu yazdıklarınıza gerçekten inanıyormusunuz? yoksa bizimle dalga geçmek için mi yazdınız. Ne üretiminden bahsediyorsun, üretim mi kaldı memlekette, sadece beton üretiyoruz. Sadece tüketiyoruz. 15 yıldır bu ülkeyi zaten ben yönetiyorum. Hala inşallah, maşallah.
Büyük resmi bir ben mi göremiyorum acaba.
görüyorum ki forumda 50 kuruş yazmayı beceremeyenler var. ya 50 kuruş yazın ya da 0,50 lira yazın. 0,50 kuruş ne? yarım kuruş????
norveç'te aylık minimum maaş 20.126 kronmuş yani 2500 dolar, o da aralık 2015. Kaynak.
Düzeltme yapayım. HES'lere itiraz ediliyor ama takan yok. Yani yapılıyor HES'ler, merak etmeyin. Yapanı kurtardığı kesin de bizi kurtaracak mı, göreceğiz.
Bir de şu yerli otomobil, habire öteleniyor, seçim zamanı gelince berileniyor. Bir tarihini öğrensek. Seçim öncesine prototipi hazırladılar (Sanırım 2 senede). Üretime geçmesi 6 yıl sürecek, öyle mi?
elektrik santraline karşı çıkılıyor ve dışarıdan alıyoruz. dışarıdan alınca da tabi kendi ürettiğimiz gibi uygun fiyat olmayacağı için elektrik faturası daha pahalı oluyor.
hem elektrik santraline karşı çıkıp hemde elektrik faturasından yakınan tanıdıklarım var, bunu bana açıklayın. bu insanlar çelişkide değil mi şimdi?
4 sene öncesinden bir anım aklıma geldi, onun vesilesiyle yazdım "hes"
ben bunu mutlu olmak için söylemedim, bunun neresiyle mutlu olacağım.
şu anda verilen bu tepkiden ne anlamam lazım. yine alay etmeden yazın ki bozuk moralle kapatmayayım web tarayıcı mı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------
şimdi baktım, sinopa nükleer santral kuruluyor.
elektrik derdinden kurtulacağız o zaman yakında.
Yok, ben kafasını gösterip gösterip de gelmeyen otomobili diyorum. Hani bir ara dendi ki yerli otomobil yapacağız. Bir seçimden önce dendi ki işte yerli otomobilin prototipi, hem de çalışır vaziyette. Ben de diyorum ki 2-3 senede sıfırdan çalışan prototip yapmışız, seri üretime geçmesi 2023'ü mü bulacak yani? Onu diyorum ben.
hala iddia ediyorum mutluluğun formülü sende.
Kaynak olarak sabah gosterildikten sonra okumaktan vazgectim yorumu.
2023'te de 2045'e hedef koyulur. Biz de "Evet. O vaatler belki de göz boyamaydı. Bize 2045'te bitecek şeylerden bahsediyorlar. 2045'te verilmesi gereken cevap bunlar" deriz.
Bu arada, Sabah'ın o haberini okuyun derim. İnsanın ufku açılıyor.