Arkadaşlar ne oluyor yaafff bu hafta arıza haftasımı

sormayın başıma gelenleri pazar günüm zehir oldu gerçi daha kötüde olabilirdi ilk başta ydanis aynı olay gecen hafta benimde başıma geldi sol ön amortisör keçesinden yag kaçırmaya başladı servise gittim 2. bakımıda yapılmamıştı her ikisinide yatırayım dedim keçe değişimi için 50 ytl aldı bugün arkadaşımın ustasına sordum 20-25 ytl olur dedi pişman oldum servise yaptırdıgıma haberin olsun garantiye falan girmiyor neyse bugün başıma gelenler
Arkadaşlar cumartesi günü tam 184 km yaptım (şehir içi ) herşey çok güzeldi sol elim agrıdıgını hissettim akşam debriyajı sıkmaktan neyse sabah kalktım güzel bir kahvaltı sonrasından motorumu yıkayım çok pislendi dedim çünkü sol ön keçeden akan yag motoru batırmıştı (Çukurlara aman dikkat) motoru bi güzel yıkadım herzamanki gibi sonraki hatamı tekrarladım çalıştırma olayı yani motoru yıkandıktan hemen sonra sakın çalıştırmayın!!! neyse çalıştırdım biraz sonra kapattım herşey bitti tekerlere arap sabunu bile sürdüm

eve geldim üstümü değiştirdim gittim motorumun başına cillop gibi parlıyor basıyorum marşa almıyor bi kere dene iki kere dene 10 kere dene olmuyor sinirlenmeye başladım yanımda arkadaşım var dedi vurduralım akü bitti yaw bas bas hiç böle yapmazdı kayışı sıyırma az kaldı vurdur baba olmuyor 2. vurdurmada çalıştı sonra gene stop etti uğraş baba uğraş baktımki olmuyor dedim hapı yuttuk ilk başta aklıma gelmedi bu olay mahallede oluyor ve 10 metre ötedeki ustanın motor ustası yılların halende devam eder sanayide motor tamiranesi var halil usta motor manyagı anlayacagınız adama rica ettim evine gidip adam dün gece motor kazası gecirmiş hanımın ayagı kırılmış az kalsın ölecektik yatırmasam motoru kafa kafaya gircektik vs. kolu falan sıyrılmış ayagı biraz şişmiş sağolsun o haliyle sokakta tamir etti motorumu
motoru yıkarken beynine su kaçırmışım arkadaşlar yani yıkadıktan hemen sonra çalıştırdıgım için gerçi bu 10. yıkamamdı usta dediki yıka ama hemen çalıştırma neyse arkadaşlar motor çalışmayınca bizde çok uğraştık o sırada bobinide kırmışız derken alarm kısa devre yapmış ve bozulmuş kurtarmaya çalıştı olmadı alarmı sökmek zorunda kaldık bobinide bi şekilde halletti idare eder dedi benzin hortamı bile çatlamış onuda kısalttı çatlayan yerden dediki biraz daha zorlasan motorda bi parça dedi o yanacakmış allah korusun daha fazla bi hasar açmamışız bu olay bana işçilik hariç 65 ytl ye patladı (işçöilik almadı komşuyuz diye) beyin değişti honda motoru beyni taktı şuan eskisinden çok iyi akşam bi 30 km yaptım tık yok benim demem o ki motor çalışmadıgı zaman zorlamayın bilen birisine sorun ben cahilliğimden uğraştık ustamın dediği çalışmadıgı zaman zorlama dedi daha büyük sorunlar çıkartırsın bundan sonra kesin uycam şurda 4 aylık motor tecrübemiz var allah razı olsun sokak ta tamir etti kendi motoruyla oğlunu dükkana yollayıp alatlerini aldırdı beyni aldırdı falan fıstık ben garanti kapsamına girmedikten sonra hayatta servise gidip yaptırmam bence sizde yaptırmayın servisi çok fiyat istiyor bu beyin olayını servisede sorcam garantiye giriyormu diye zannetmiyorum ama merak ediyorum kaç para olur diye soruyor arkadaşım diye sorcam mehmet ustaya o öve öve bitiremediğim eski ustama bi keçeye 50 ytl aldı yaaa bide servis diye gidiyoruz adama bide çok iyi diye övüyoruz met ediyoruz avrupa yakasında ona gidin diyoruz arkadaşlar siz siz olun araştırma yapın bi agrızanız oldugunda benden bu kadar çok uzun yazdım kusura bakmayın olayı yaşadığım gibi anlattım her detayına kadar resimleri yükleyecegim parçaların sizlerinde bilgisi olsun beyin nerde nasıl su gitmez oraya yıkarken neye dikkat etmek gerekir vs. hepinize sevgiler kazasız belasız keyifli sürüşler...
öncelikle geçmiş olsun diyeyim
motoru yıkarken basınçlı su kullanmamak lazım,aslında motor yıkanması da pek iyi birşey değil çünkü yıkarken bütün kirli su tekerleklerin göbeklerine iniyor,kampana ve bilyaları ıslatıyorsunuz,kendi motorumun tüm kapaklarını söküp inceledim,elektronik kontrol kutuları vs. ler çok korumasız..yağmurda kullanmaya gelmez bence,en güzeli streç film ile elektronik kutuları sarmak diyeceğim ama bazı parçalar ısınıyor motoru kullanırken..(konjektör,bobin)
servis konusuna gelince:
dikkatli olarak garanti belgesini inceledim,adamlar öyle bir belge hazırlamışlar ki gösterge paneli ve panel lambası hariç herşey garanti kapsamı dışında(debriyaj,amortisör,vs. vs.) bu nasıl iş anlamadım?..ilk ücretsiz bakım diye gidiyorsunuz cıvata sıkma,ayar yapma için ayrıca ücret alınır yazıyor :queen:
yağ değiştiren servisler yağ filtresini açıp bakmaya bile gerek görmüyorlar!!(bilmeyenler için yağ filtresi vites kolunun ortasında 24mm lik boru anahtarla açılabilen kapaktır,içinden serçe parmak genişliğinde çay süzgecine benzer bir filtre elemanı çıkar,yağ tamamen boşaltıldıktan sonra açılmalıdır motor sıcakken.)
açıkçası servislerin de"servis" olduğuna inanmıyorum kendi bakımımı kendim yapacağım isterse garanti dışı kalsın umrumda değil..
yağ değişimimi resimlerle size de göstereceğim.
bu arada motorun hava filtresini koni tip hava filtresi ile değiştirmeyi düşünüyorum,sesi çok güzel oluyor ( : ayrıca filtre değişim derdi yok,kirlenince solvente batırıyorsunuz biraz bekletiyorsunuz.. tamam :cat:
filtreyi çıkarınca da çok güzel sesi oluyor tabi ama kesinlikle motoru filtresiz kullanmayın,toz toprak ne varsa silindire çeker sonra motorunuz haşat olur

ne kadar ekmek o kadar köfte olarak yorumluyorum servis olayını

fazla şikayetçi değilim o yüzden
uzun süredir yoktum herkese selamlar bu arada :rendeer: