dostum iyi hoşda parça lazım olupta bulamadığında yine servisin eline düşücen
bu arada hoşgeldin kardeş
CAM ı henüz ben de takmadım, zaten verdikleri aparatları yeniden sanayide yaptırdım ve nikelaj la kaplattım uygun birşeyler yapabiliyorlar sanayiye ugrarsan halladerler GUGUKK... MOTOR yagları ile ilgili ben de araştırma yaptım tatildeyken,,, bilgiler cok geniş kapsamlı ama özetle ben size aktarayım istedim;;;;;; 10w40 viskozitedeki yağlar bizim motorlar için ideal gösteriliyor bu kesin .... Buradaki 10w yağın soğuk kış şartlarındaki inceliğini yani akışkanlığını ifade ediyor, kısaca motorun kolay ve sorunsuz calışmasını sağlıyor... İkinci rakam (40) ise tam tersi,, motorun ısındıgında yüksek ısılarda , yazın , yada şehir trafiğinde uzun rölanti calışma durumlarında korunmasını, yağın kalınlaşmasını ifade ediyor, aşınmanın en az olmasını sağlıyor..... Yani kışın ince yazın mümkün oldugunca kalınlaşan yağ iyi görev yapıyor,,, bu da 10w 40 iyi anlamına geliyor, ayrıca da mineral yaglar ömrü kısa , katkılı, petrolden elde edilmiş bazı işlemlerden gecirilmiş yaglar ve ucuz orta seviyede koruma sağlarken, yarı sentetikler biraz daha iyi, ama tam sentetik yaglar kesinlikle uzun ömürlü ,,işini iyi yapan yaglar,, biraz pahalılar evet ama prensler için deger bence .... VE HER YAĞ DEĞİŞİMİNDE MUTLAKA YAĞ FİLTRESİ YA TEMİZLENMELİ YA DA DAHA İYİSİ DEĞİŞTİRİLMELİYMİŞ... SENTETİK OLSUN ,,, 10W40 OLSUN,,, MARKA FARKETMEZ BİRÇOK MARKA VAR ZATEN ;;; MOBİL, SHELL, REPSOL,CASTROL ....VS SAYGILAR SEVGİLER DOTLARIM ........!!!!!!!!!!
20 kalınlıktaki yağı polenden tavsiye etmiyorlar radyatöre ve bakır hortumlara kalın geldiği için çatlama yapabiliyormuş

arkadaşlar dün başıma gelen olayı anlatıyım size sizinde başınıza gelebilir önleminizi alın...motorun sağ tarafından yağ soğutma peteğine giden tane boru var.bunlardan bi tanesi 1bucuk ay once çatladı ve damla damla içindeki yağın %90 ını yere boşalttı ,tamire götürdüğümde nerdeyse motoru yakıyomuşuz nyse onu kaynattık tekrar bı bucuk ay gectı bu sefer başka bı yerınden çatladı ve yağ akıttı baya,tekrar goturdum ve o boruların cok kalıtesız malzemeden yapıldığını soyledı tamiri için gittiğim yer.ve o boruların ikisini de sokup yerıne cok daha sağlam malzemeden yapılmış daha esnek bı boru koyduk bu bana 40ytl ye mal oldu ama sizin ki de yakında yağ damlatmaya başlarsa o borulardan hemen onlARI SOKUP YERINE ESNEK VE DAHA KALITELI MALZEMEDEN BORU TAKTIRIN SAKIN KAYNAK YAPTIRMAYIN İŞE YARAMIYO TEKRAR BAŞKA YERINDEN ÇATLIYOr
Sanlı;410042' Alıntı:Arkadaşlar sudan yalıtım için parçaları poşetle vs. sarıp sarmalamayın sıcaktan eriyip daha sonra çok sorun yaratır sıvı conta ile izolasyonunu yapın dün ben kendim yaptım ustanın yanında 4 ytl sıvı conta aldım diş macunu gibi bişey bi kutu çok rahat yetiyor hem beyin i hemde sinyal rolesini ve diğer parçalarının soketlerine elimle sürdüm çokda iyi oldu 300 derece sıcaklığa dayanıklı yazıyor üstünde resimlerini çektim yaparken şuan cep telde bilgisayara atamadım akşam atıcam resimleri bence 1 saatinizi ayırın ve yapın sonra benim gibi 65 ytl kurtaramazsınız ve ayrıca ufak bilgi benim motora takılan beyin asya motorun bendeki agrıza beyini dükkandaki başka motora taktı garantiye sokucam bunu ordan alıcam yeni dedi anlıyacagınız adamlar böle para kazanıyor o yüzden benden işçilik almadı umarım sizin başınıza gelmez hava filitresinide temizledim çok iyi oldu hepsini anlatcam bilmeyen arkadaşlar için ve ben motor tamircisi olmaya karar verdimiyi para var motorun m sini bilmezken yavaş yavaş öğreniyorum herkeze selam...