Versy, v storm ve nc arasında gidip gelenin aklına şaşarım hiçmi motor kullanmadınız ki okadar test edilip incelemeler yapıldı onlarıdamı izlemediniz nc nin tek avantajı yakıt ki 6bin devirde kesiciye girip kısa aralarda vites deyiştirmek mecburiyetinde bırakan bir motoru kıyaslamak ilginç çünkü motorcu adam zevk almak için motora biner tam hadi devirine geldi derken ikide bir üst vitese atma mecburiyetinde bırakan bir motoru tercih etmek tamamen sadece yakıta odaklanarak karar vermektir bu hem benim görüşüm hem incelemelerde çıkan sonuçlardır kıyaslama videolarını izlerseniz yada siz alıp denerseniz ne demek istediyimi anlarsınız. Nc kendi çapında güzel motor ama sadece kemdi çapında çıkıpta tracer 700 veya o yazdığınız modeller ile kıyaslanabilecek bir motor deyildir. Nc nin uçuk fiyatını da bu motor hiç haketmiyor bence okdar para veripte motora bindiyini hissetiremiyen bir makinaya okadar para verilmeside düşündürücü.
Mehmet Bey vites konusunda yanılıyorsunuz. Evet yamaha biraz daha hızlı ama NC'de 190+ yapıyor. Yaklaşık aynı kabul edilebilir!.. (tabi gösterge hızlarından bahsediyorum.)
kaldı ki ben bugüne kadar açtım gazı 1,5 saat tapagaz GİDEBİLDİM diyeni(diyebileni) duymadım, olmaz zaten... 4-5 dk. hadi 10 dk. son sürat gidebilirseniz çok iyi gitmişsiniz demektir. Bu sebeple gündelik kullanım hızlarındaki tavırları çok daha önemlidir.
İkisinin de son hızını 195 kabul eder isek, honda bu hıza ulaşmak için daha az devir çevirmektedir. Yamahaysa daha fazla devir çevirmektedir. Dolayısı ile honda her bir birim devir başına daha fazla km çevirmektedir. Her viteste seçebileceğiniz hız aralığı daha fazladır. Yani aslında hondada daha az vites değiştirerek sürüş yapmak daha kolaydır. (Her viteste seçebileceğiniz hız aralığı daha fazladır) Hondayı da tüm devirlerde kullanabilrisiniz ama gündelik kullanımda tüm bandı kullanmaya gerek yok...
Yani aslında ikisininde 6 vitesli olduğu düşünüldüğünde aslında aynı hıza aynı sayıda vitesle ulaşmaktadırlar. (Elbette vites oranlarından doğan farklar, hız aralıkları olacaktır). Ancak gündelik kullanımda öyle aman aman farklar yoktur aralarında. Kaldıki yamahanın motorunun da oldukça torklu olması istenirse honda gibib erken vites atmaya izin verir...